علی نقدی بازنشین روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این برنامهریزی با هماهنگی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای حفظ سلامتی عشایر انجام شده است.
وی اظهار داشت: تاکنون که عشایر در مناطق قشلاقی خود واقع در مناطق جنوبی استان و جنوب شهرستان کرج اقامت داشتهاند، هیچگونه از درگیری با بیماری کرونا در آن ها دیده نشده است.
نقدی بازنشین با بیان اینکه افرادی که اقدام به کوچ زودهنگام کنند هیچ نوع خدمات پیشتیانی حین کوچ از سوی امور عشایر استان دریافت نخواهند کرد، گفت: کوچ زودهنگام و قبل از شکست کرونا، خطرات زیادی را برای جامعه عشایری به دنبال دارد.
وی ادامه داد: هر ساله پس از ایام عید نوروز کوچ عشایر از مناطق قشلاقی آغاز میشد و پس از اینکه حدود ۴۵ روز در مناطق میانبند گذران میکردند از ابتدا تا نیمه خرداد ماه در مناطق ییلاقی استان مستقر میشدند.
وی اظهار داشت: بارندگیهای خوب امسال منجر به بهبود مراتع مناطق قشلاقی شد و از طرف دیگر مراتع ییلاقی به دلیل تداوم کاهش دما در ابتدای سال جاری بارورگیاهی آنها به تاخیر افتاده است.
مدیر امور عشایر استان البرز گفت:با توجه به وضع خوب مراتع قشلاقی، هماهنگی های لازم برای ماندگاری عشایر در این مناطق انجام شده و تصمیمگیریهای لازم برای کوچ ییلاقه عشایر با یکماه تاخیر با گذران کمتر در مناطق میانبند انجام شده است.
وی اضافه کرد: از ۳۷۰ هزار هکتار مراتع استان البرز، ۱۵۰ هزار هکتار در اختیار عشایر استان البرز به صورت مراتع ییلاقی و قشلاقی قرار دارد.
عشایر استان البرز در فصل کوچ ییلاقی در مناطق حدفاصل ارتفاعات جاده کرج - چالوس تا شهرستان طالقان، مستقر شده و به فعالیت خود که بیشتر دامداری است، میپردازند.
عشایر را می توان جمعیت مولد و تلاشگر دانست که با وجود سختی های موجود در زندگی عشایری حاضر به رهاکردن آن نیستند و همواره به تولید میاندیشند و اهرمهای مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی به حساب میآیند.
هر ساله عشایر کوچ رو در استان البرز از ۶ ایل راه اصلی کوچ خود را انجام میدهند که تعدادی از آنان عشایر میهمان هستند و از استانهای مرکزی و سمنان به البرز میآیند.
عشایر استان البرز از چهار ایل شاهسون، مغان، سنگسر، کلهر و طوایف مستقل عرب، کلکو، کلوند، گلزن، الیکایی و تات در قالب ۸۶۰ خانوار و جمعیت چهار هزار و ۸۰۰ نفر تشکیل یافته که حدود ۵۶ درصد آنان کوچنده هستند.
این تعداد عشایر در ۸۴ سامان و ۶ سامانه استقرار دارند و به شیوه پدران خود به منـاطق ییلاقی، میانبند و قشلاقی کوچ میکنند.
عشایر استان دارای ۳۲۱ هزار رأس دام سبک هستند که این تعداد دام با عبور از ایل راههای عشایری، از ۱۴۸ هزار هکتار از مراتع زیست بوم کرج تعلیف میکند.
عشایر البرز سالانه با تولید ۶ هزار و ۸۰۰ تن شیر، سه هزار و ۷۰۰ تن گوشت و یکهزار و ۳۰۰ تن سایر فرآوردههای دامی از تولیدکنندگان عمده محصولات پروتئینی استان محسوب میشوند.
تاکنون تست کرونای یک هزار و ۵۵۸ نفر در استان البرز مثبت شده که ۱۴۹ نفر از این افراد فوت کرده اند ضمن آنکه ۲۹ مرگ مشکوک نیز در این استان ثبت شده است.
اکنون ۴۵۰ بیمار مشکوک و قطعی کرونا در بیمارستان های البرز بستری هستند.
استان البرز در مسیر مسافران ۱۴ استان کشور قرار دارد.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به ۱۹۹ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
استان البرز دارای حدود سه میلیون نفر جمعیت است.