به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شانه ساز پیش از ظهر امروز در در جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا، گفت: با توجه به شیوع کرونا برای تسریع در تأمین ملزومات بهداشت و درمانی، صدور مجوز توسعه تولید صنایع و مدیریت بحران به دانشگاههای علوم پزشکی استانها واگذار شده است.
وی افزود: اکنون بخش زیادی از موانع اداری برای توسعه تولید محصولات بهداشتی و ضدعفونی کننده ها در کشور برداشته شده و تلاشها بر این است تا در کمترین زمان نیازهای داخلی در این بخش تأمین شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: واگذاری صدور مجوزها به استانها نقش مؤثری در توسعه سریع تولید دارد ضمن آنکه بسیاری از کارخانههای غیر فعال کشور در این روزها دوباره فعال شده اند.
شانه ساز گفت: بر همین اساس تلاشها بر این است تا با استفاده از ظرفیت تولیدی استانهای مختلف کشور نیازهای بهداشتی و پیشگیرانه تأمین شود و این برهه حساس را پشت سر بگذاریم.
وی در خصوص چگونگی توزیع الکل در سطح کشور نیز گفت: روزانه ۱۹۰ هزار لیتر الکل در اختیار بیمارستانها و ۲۵ هزار لیتر بین صنایع داروسازی کشور توزیع میشود. همچنین روزانه ۱۳۰ هزار تن الکل در اختیار صنایع تولید کننده مواد ضدعفونی و بهداشتی کشور قرار میگیرد و ۶۰ هزار لیتر الکل نیز برای ضدعفونی قطارهای مترو و راه آهن، صنایع غذایی و سایر بخشها مصرف میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: تا پیش از شیوع بیماری کرونا صنایع تولید مواد ضدعفونی کننده و الکل کشور ۳۱ هزار تن الکل تولید میکردند که کمتر از هفت هزار تن آن مصر ف میشد اما اکنون با توجه به شیوع بیماری کرونا نیاز به الکل چند برابر شده است.
شانه ساز با اشاره به اینکه امروز بخشهای مختلف از جمله وزارت دفاع به کمک بخش سلامت کشور آمده اند، گفت: همبستگی خوبی بین بخشهای مختلف به وجود آمده و وزارت دفاع بخشی از فعالیتهای خود را به تولید ماسک، البسه بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده اختصاص داده است.
وی گفت: تا پیش از بحران کرونا ظرفیت تولید البسه برای مراکز بهداشتی روزانه سه هزار دست بود که اکنون به روزانه بالای ۱۰۰ هزار دست لباس در کشور نیاز داریم و باید با کمک اصناف این نیاز را برطرف کرد.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه استان البرز قطب داروسازی است و نیاز است به دیگر استانها کمک کند، گفت: استان البرز با برخورداری از صنایع بزرگ داروسازی و آرایشی بهداشتی نقش مؤثری در تأمین نیازهای دارویی و بهداشتی کشور دارد.