مسعود حیدریان روز یکشنبه در جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و آیین رونمایی از نخستین نشان استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی استان البرز که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه ابلاغ استاندارد تشویقی که از سال ۱۳۹۷ به استان ها ابلاغ شد، افزود: در نخستین سال ابلاغ این طرح در ۳۲ استان ۳۲ محصول استانداردسازی شد.

وی اظهار داشت: در دومین سال اجرای این طرح تعداد این محصولات به ۱۴۷ محصول رسید که قرار است تا این عدد در سومین سال اجرای آن به بیش از ۳۰۰ محصول برسد.

وی با اشاره به اینکه اعطای این نشان به دلیل پایین بودن حدمجاز آلاینده ها در محصول می باشد، گفت: در ایران میانگین مصرف کود از سطح جهانی پایین تر است به طوریکه این عدد در جهان در واحد سطح (هکتار) ۱۱۰ کیلوگرم می باشد در حالیکه در ایران ۸۰ کیلوگرم است.

حیدریان افزود: همچنین میانگین مصرف سموم در ایران به ازای هر نفرذ ۴۰۰ گرم است که بیش از میانگین جهانی است که استانداردسازی محصولات کشاورزی نقطه عطفی شده تا از ضایعات کشاورزی جلوگیری کنیم زیرا با استانداردسازی، محصول باید وارد پروسه بسته بندی و برند خاص خود شود.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد گرسنگی جهان را کشاورزی خرده پا از بین می برد، اظهار داشت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ایران که در دنیا که معادل ۸۰ میلیارد دلار است، ضایعات می شود.

مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور ترکیه بیشترین بازار محصولات غذایی را با پایین ترین کیفیت در خاورمیانه دارد و برای اینکه ایران بتواند در این بازار سهمی داشته باشد، بحث برندسازی و بسته بندی محصولات کشاورزی آغاز شد و تاکنون ۲۵ برند کشاورزی ثبت شده است.

وی این طرح را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: اجرای بهتر این طرح همت و همکاری تیم های تخصصی خود را می طلبد تا به سقف بیش از ۳۰۰ محصول برسیم و حرف برای گفتن در بازار جهانی داشته باشیم.

حیدریان نقش فعالیت های ترویجی را در این بخش بسیار مهم دانست و تصریح کرد: این طرح در راستای ارتقای سلامت جامعه در استان‌های مختلف کشور کلید خورده و در حال اجراست.

وی با بیان اینکه برای هر استان محصولات کشت شده در همان استان برای اجرای این طرح انتخاب می‌شود، اضافه کرد: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرف‌کننده با آگاهی کامل و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف می‌کند.
وی افزود: در این طرح همکاران بخش ترویج و حفظ نباتات جهاد کشاورزی براساس عملیات کشاورزی و تلفیقی و دستورالعمل‌های حدمجاز بیشینه آفت‌کش‌ها، مزارع پایلوت را انتخاب کرده‌اند.
وی ادامه داد: رعایت برخی توصیه‌ها و حضور کارشناسان جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان موجب شده که محصول تولیدی استاندارد بوده و کود و سموم استفاده شده در آن محصول در حدمجاز باشد.
حیدریان با تاکید بر اینکه مردم برای حفظ سلامتی خود استفاده از این نوع محصول را در سبد غذایی و مصرف خانواده خود قرار دهند، اظهار داشت: مدیران کنترل کیفی به عنوان کارشناسان در کنار کشاورزان هستند تا تمام دستورالعمل‌ها و راهنمایی لازم را در رابطه با استقرار استانداردها به آنان آموزش داده شود.

بر اساس موافقت‌نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی، موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، طرح «استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی» را در استان‌ها اجرا می‌کند؛  هدف کلی این طرح فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی و عشایری است.
جامعه هدف این طرح اعضای صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیل‌گران و زنان کارآفرین بوده و دوره‌های آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری‌های محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.