حشمت الله کشیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از دوست داران محیط زیست در روزهای اخیر موفق به ثبت عکس و فیلم یک قلاده پلنگ در کوه های طالقان شد.
وی اظهار داشت: این فرد که پیش از این اقدام به شکار حیات وحش می کرد، در پی اقدامات آموزشی و ترویجی محیط زیست اکنون به یکی از دوست داران حیات وحش تبدیل شده است و دوربین خود را به جای شکار برای ثبت حیات وحش به کار می برند.
کشیری با بیان اینکه اکنون شکارچیان زیادی در طالقان به بازوان اجرایی محیط زیست تبدیل شده اند، گفت: هم اکنون این افراد که شکار را کنار گذاشته اند، در پایش های شبانه روزی همکاران محیط زیست در مناطق و یا در زمان سرشماری حیات وحش کمک حال ما هستند.
اکنون با آموزش های ارایه شده به شکارچیان طالقانی، آن ها بر این امر واقف شده اند که باید حیات وحش زنده بماند و مردم سالیان سال از زیبایی آن بهره ببرند و زیبایی حیات وحش به زنده بودن آن است.
وی اضافه کرد: این قلاده پلنگ نخستین گونه از نوع خود است که در سال جاری به صورت مستقیم مشاهده است در حالیکه جای پای آن دیده شده بود.
پلنگ و سیاهگوش از جمله گونه هایی هستند که بیشتر شب رو بوده و مدام در حال حرکت هستند و مشاهده آن ها کاملا به صورت شانسی می باشد و این در حالی است که در سال های گذشته تعدادی قلاده پلنگ در این منطقه فیلمبرداری و عکسبرداری شده بود.
تعدادی از شکارچیان حیات وحش در طالقان به دوست داران حیات وحش تبدیل شده اند و بدون اینکه حقوق و مزایای از محیط زیست دریافت کنند در جلوگیری از تخلفات نقش زیادی ایفا می کنند به طوریکه به محض مشاهده کوچکترین مورد مشکوک، مورد را تعقیب کرده و برای دستگیری آن ها، به ماموران و کارشناسان محیط زیست اطلاع می دهند.
کشیری از تمام جوامع محلی خواست تا این همکاری بیشتر شود تا منطقه ای با تنوع و گونه های بیشتر حیات وحش داشته باشیم و آن ها را برای نسل آینده حفظ کنیم.
بر اساس آخرین سرشماری ها در منطقه طالقان حداقل ۱۰ الی ۱۵ قلاده پلنگ دیده شده است.