«اپتیک»، نورشناسی یا فیزیک نور، شاخه‌ای از فیزیک است که به بررسی نور و خواص آن و برهمکنش آن با ماده می‌پردازد. نورشناسی به مطالعه حوزه نور مرئی، ماوراء بنفش و فروسرخ امواج الکترومغناطیسی می‌پردازد.

فوتونیک (photonics) شاخه‌ای از فیزیک و مهندسی است که به گسیل، عبور، تقویت و ثبت نور به‌ وسیلهٔ ابزار نوری می‌پردازد. گستره آن شامل ایجاد، انتشار، انتقال، پیمانه‌بندی مدولاسیون(سودهی)،( سوئیچینگ) تقویت و آشکارسازی نور می‌شود.

با اختراع لیزر، و پس از آن، با ساخت فیبر نوری شاخهٔ اپتیک در علم فیزیک آنقدر گسترده و کاربردهای آن آنقدر زیاد شد، که زمینه‌ای جدید موسوم به فوتونیک در علوم مهندسی متولد شد.

فوتون از ذراتی تشکیل شده که در زندگی بشر به صورت های مختلف است و به طور مثال لامپ ها دریایی از فوتون ها هستند تا بینشی باز از دنیای اطراف را درک کنیم.

فوتون زیربنای علم فوتونیک و ذرات تشکیل دهنده این علم است.

بشر از سال ۱۹۶۰ توانست تابش فوتون ها را که انرژی نورانی را تشکیل می دهد برای ما مشخص کند و از آن سال شاهد منابع نورانی قوی به نام لیزر شدیم.

دبیر اجرایی بیست و ششمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک و دوازدهمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک ایران روز دوشنبه در نشستی که به همین مناسبت با خبرنگاران داشت، گفت: از هم افزایی این نورها می توان در بخش های مختلف صنعت، تکنولوژی و در شاخه های نظامی، صنعتی، پزشکی، هوا و فضا، بیولوژی و... استفاده کرد.

دکتر جعفر جهان پناه افزود: در این کنفرانس صاحب نظران کنار هم آمده تا ضمن ارایه دستاوردهای خود برای گسترش تحقیقات و فناورانه کردن آن ها به صورت سخنرانی، پوستر و پنل های علمی به صورت رودرو و هم افزایی مطالب امروز امروز علم فوتونیک را ارایه دهند.

وی اظهار داشت: محققان و متخصصان این بخش از سراسر کشور ۳۷۴ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال کردند که ۳۱۳ مقاله پذیرفته شد.

وی گفت: ۷۳ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۴۰ مقاله نیز به صورت پوستر در این کنفرانس علمی فشرده ارایه می شود.

کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران به ابتکار انجمن اپتیک و فوتونیک ایران و با همکاری بیش از ۲۵۰ موسسه صنعتی، دانشگاهی و مجامع علمی و تحقیقاتی داخل کشور به صورت سالانه در محل دانشگاه های ایران برگزار می‌شود.

هر ساله تعداد زیادی از محققان، متخصصان و صاحبنظران در زمینه‌های مربوطه دعوت می‌شوند تا مقاله‌های پژوهشی خود را که حاوی یافته‌های نو در زمینه‌های موضوعی کنفرانس است از طریق وب‌سایت کنفرانس ارسال کنند.

آشنایی متخصصان و پژوهشگران دانشگاهی و مراکز پژوهشی و صنعتی کشور با فعالیت یکدیگر، مبادله اطلاعات و ایجاد ارتباط بین صنعتگران و پژوهشگران، آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در زمینه‌های گوناگون اپتیک و فوتونیک در کشور و تشکیل میزگردهای تخصصی از اهداف این کنفرانس است.

مقالات برتر برای چاپ به مجله بین المللی علمی-پژوهشی اپتیک و فوتونیک ایران معرفی می‌شوند.
محورهای تخصصی این کنفرانس شامل اپتیک غیرخطی افزاره ‏های پلاسمونی افزاره‏ های تراهرتز سامانه‏ های اپتوالکترومکانیکی، اپتیک کوانتمی افزاره‏ های فراماده اندازه‏ گیری برپایه نور- انبرک نوری سلول ‏های خورشیدی و اپتیک هندسی و طراحی اپتیکی افزاره‏ های نوری آلی و پلیمری بیوفوتونیک طیف‎ نگاری است.
اپتیک جو و سنجش از دور افزاره های نوری گرافنی پلاسما فیبر نوری، افزاره ‏های بلور فوتونی افزاره ‏های نوری نیم ‏رسانا اپتیک پراشی- تمام نگاری لیزرهای نیم ‏رسانا و لیزرهای حالت جامد و گازی مگنتوفوتونیک نانوساختارها و نانوذرات نوری نور ساختار یافته از دیگر محورهای این کنفرانس تخصصی است.
همزمان با برگزاری این کنفرانس، نمایشگاه‌های تخصصی با تعداد ۱۰ غرفه تخصصی و کارگاه‌های آموزشی مرتبط با محورهای تخصصی کنفرانس نیز برپا خواهد شد.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.