یونس جاوید نسب با اشاره به برگزاری دورههای سواد آموزی برای سنین ۱۰ تا ۴۹سال اظهار کرد: طبق آخرین سرشماری که سال ۹۵ انجام شد، ۵۸ هزار نفر در البرز بی سواد بودند ولی قطعا تعداد این آمار در سه سال گذشته به واسطه افزایش جمعیت و مهاجر پذیری بالای استان به میزان قابل توجهی رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله سازمان سواد آموزی کشور سهمیهای را برای با سواد کردن بی سوادان هر استان مشخص میکند، ادامه داد: این سازمان هر ساله با توجه به شرایط و زیرساختهای آموزشی هر استان عددی را برای باسواد کردن بی سوادان مشخص می کند که امسال هشت هزار نفر به البرز اختصاص دادهاند.
این مسئول توضیح داد: این افراد در سه دوره سواد آموزی( پایه اول تا سوم)، تحکیم(جلوگیری از برگشت بی سوادی از طریق تثبیت آموزشها) و انتقال ( پایه چهارم، پنجم و ششم) شرکت می کنند که البرز توانسته تا پایان آذرماه به ۶۵ درصد از تعهدات خود برای باسوادکردن جامعه هدف عمل کند.
جاوید نسب اضافه کرد: به واسطه اینکه البرز مناطق روستایی کمی دارد، اکثر بی سوادان این استان در حاشیه شهرها سکونت دارند.
وی اظهار کرد: برای باسواد کردن جامعه هدف ۵۰۰ کلاس درس در استان وجود دارد که دبیران رسمی آموزش و پرورش و آموزش دهندههایی که دورههای لازم را دیدهاند در آنها تدریس میکنند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان البرز گفت: آموزش دهندهها طبق استانداردهای آموزشی جذب میشوند و بعد از جذب در دورههای آموزشی ضمن خدمت و توانمندی سازی حین خدمت شرکت میکنند تا بتوانند آموزش با کیفیتی به جامعه هدف ارائه دهند.
وی با بیان اینکه دورههای سواد آموزی بر مبنای سطوح آموزشی دسته بندی می شود، افزود: اگر کسی شرایط سنی دوره سواد آموزی را داشته باشد، در کلاسها حاضر میشود و اغلب در این کلاسها ردههای سنتی متفاوتی حضور دارند و اگر تعداد سوادآموزانی که در ردههای سنی نزدیک به هم قرار دارند زیاد باشد، کلاسها با سوادآموزان همسن برگزار میشود و در غیر این صورت ممکن است در یک کلاس سوادآموزی ۱۲ سال داشته باشد و سواد آموز دیگر ۳۵ سال.
جاوید نسب تصریح کرد: بعد از اینکه فرد سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال را پشت سرگذاشت اقدامات لازم برای معرفی او به مراکز آموزشی بزرگسالان و آموزش از راه دور صورت می گیرد تا بتواند فرایند ادامه تحصیل را از طریق سیستم آموزش رسمی ادامه دهد.
46