حجت الاسلام هادی صادقی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان نظرآباد افزود: این طرح با زبان خاص بچه ها باید قابلیت اجرا داشته باشد بنابراین دادگستری ها در این طرح با آموزش و پرورش همکاری می کنند.

وی ادامه داد: در این طرح بچه ها با حقوق و تکالیف اجتماعی در حد نیاز خود آشنا می شوند و علاوه بر حقوق دانی، حقوق مدار پرورش می یابند.

صادقی تاکید کرد: اکنون سیاست آموزش محور در آموزش و پرورش درحال تبدیل شدن به  سیاست تربیت محور است و دستگاه قضا در این زمینه در حال تلاش است و سایر دستگاه ها نیز باید کمک کنند بنابراین برای پیشگیری از وقوع تخلف قانون شکنی بچه ها را باید آماده کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: با  توجه به این طرح مهم و اجرایی شدن آن دیگر مردم دچار مشکل نمی شوند بنابراین امروز هرچه بیشتر باید کمک کرد به پیشگیری از مشکل اسیب های اجتماعی، جرایم و تخلفات چراکه دستگاه قضا به تنهایی نمی تواند و تمام دستگاه های اجرایی باید دراین زمینه کارشناسی کنند.

وی با اشاره به مشکل برخی از زمین های شهرستان نظرآباد که در نشست امروز شورای اداری این شهرستان مطرح شد خاطرنشان کرد: همه باید کارکارشناسی کنند وقتی تعداد قابل توجهی زمین به اسم یک خانواده و یک شرکت است، با نگاه به مسایل عامه باید مشکل این موضوع بررسی و هیاتی تشکیل شود که اقدامات کارشناسی داشته باشد.

وی اضافه کرد: با نظر فرماندار و امام جمعه و سایر مراکزی که درگیر هستند این مشکلات مرتفع و  مساله از ریشه حل و فصل شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: با توسعه شهری زمین ها آمده در محدوده شهر در حالی که در گذشته نبوده و این یک حق حاکمیتی و شهروندی است که باید لحاظ شود برخی به این نکات توجه نمی کنند بنابراین باید یک هیاتی منصف اگاه به زمان، زمین و گذشته زیر نظربزرگان حل و فصل کند.

وی با اشاره به رسیدگی ۱۷میلیون پرونده در سال خاطرنشان کرد: در دوره فعلی دستگاه قضا از حیث رسیدگی به دعاوی و شکایت بار سنگینی را بر دوش دارد که از جمله آن می توان به رسیدگی به حقوق عامه، پیگیری مسایل پرونده ها و برخورد با مفاسد، حق کشی ها اشاره کرد.

صادقی گفت: این بار را خود دستگاه قضا ایجاد نکرده و به صورت عمده  توسط کسانی ایجاد می شود که اهل فسادهستند و بخشی هم  توسط دستگاه های حاکمیتی مثل شهرداری ها و سایر دستگاه های دولتی ایجاد شده است.

وی یاد آورشد: حداقل ۱۵ هزار پرونده برای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها دریک سال است و با این فراوانی پرونده ها با کمبود نیرو هم مواجه هستیم بطوریکه این وضعیت در تمام کشور است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه اظهار داشت: گاهی اوقات یک پرونده سه تا چهار مرحله رسیدگی می شود و این حجم پرونده نسبت به جمعیت زیبنده نیست.

وی افزود: در این مساله حجم بالای پرونده ها عوامل مختلفی دخیل است که دستگاه قضا به دنبال پیگیری این عوامل است بطوریکه دراین راستا پیشگیری از تولید این حجم پرونده ها  مدنظر قرار گرفته است.

صادقی گفت: این حجم زیاد کار موجب شده چند مشکل پدید آید که یکی از آنها مشکل اطاله دادرسی است و وقتی حجم زیاد باشد به پرونده نوبت رسیدگی داده می شود.

وی ادامه داد: اکنون به دلیل حجم بالای پرونده های ورودی در استان تهران نوبت ها برای سال ۱۴۰۰ داده می شود و در برخی از جاها به  ۱۴۰۱رسیده است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: اشکال دیگری که حجم بالای پرونده های ورودی ایجاد می کند آن است که برای همکاران بطورمیانگین  ۲ برابر حد استاندارد کار  بوجود می آید.

وی یادآورشد: اکنون ۱۲ هزار قاضی در همین وضع فعلی داریم در حالی که نیازمند ۲۴ هزار قاضی هستیم ولی امکان جذب نداریم، به همین منوال وضعیت کارمندها است.

صادقی گفت: همچنین  گاهی وقت ها ممکن است همکاران نتوانند تکریم لازم به ارباب رجوع داشته باشند چراکه فرصت  زیادی برای پاسخ ندارند.

وی اظهار داشت: دراین دوره تلاش می شود یک مقدار فرآیندهای قضایی و  آیین دادرسی اصلاح شود بنابراین باید اصلاح قانونی صورت گیرد و دولت، مجلس همکاری کنند تا اطاله دادرسی کاهش یابد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه جرم انگاری در قوانین بسیار زیاد است گفت:  درست نیست برخی چیزها را زیادی قضایی کردیم  چراکه جرم نیست .

وی افزود: برای مثال چرا پرونده چاه غیرمجاز  باید به دادگاه برود درحالی که در  وزارت کشاورزی و منابع طبیعی قابل رسیدگی است.

صادقی گفت:  تصادف بدون گواهی نامه چرا باید قضایی شود می تواند جریمه شود و دریک صورت کلی خیلی از موضوعات را می توان در دستگاه های دولتی حل و فصل کرد.

وی ادامه داد: کمیسیون ماده ۱۰۰ بسیار مشکل زا است و به بهانه این کمیسیون و اختیاراتی که دارد خیلی از استانداردها برهم خورده است .

صادقی افزود: این کمیسیون زیبایی شهر را برهم زده و معابر تبدیل به پارکینگ شده چنانچه درآمدی برای شهرداری است اما چه آفتی برای مردم در دراز مدت تولید می کند ولی آیا به تبعات فرهنگی و اجتماعی فکر شده اگر برخی اصلاحات زودگذر اتفاق می افتد فقط به اینها اکتفا نمی شود و در شورای عالی قضایی اصلاحات زیربنایی تر صورت گیرد.

وی  یادآورشد: تهران چه وضعیت ناهنجاری دارد، آیا به تبعات فرهنگی و اجتماعی فکر شده که چقدر آفت درست کرده است، به تنهایی کاری از دست قضا برنمیاد باید همه کمک کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه درجریان سفر به شهرستان نظرآباد بازدیدی از اداره ثبت اسناد، پزشکی قانونی و ساختمان دادگستری این شهرستان داشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.