علی عبادی در خصوص حضور هنرمندان صنایع دستی استان البرز در سطح نمایشگاه‌های خارجی، اظهار کرد: هنرمندان البرزی امسال در نمایشگاه‌های خارجی حضوری نداشته اند.

مشکلات اقتصادی مانع حضور هنرمندان در نمایشگاه‌های خارجی است

وی با اشاره به اینکه هنرمندان برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی باید به صورت شخصی هزینه کنند، گفت: با توجه به مشکلات ارزی، انجام چنین سفرهایی برای آنها دشوار و پرخرج‌تر از گذشته شده است، به همین دلیل فعالان صنایع دستی به راحتی نمی‌توانند در نمایشگاه‌های جهانی حضور یابند.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز در خصوص نمایش آثار صنایع دستی هنرمندان در خارج از کشور بدون حضور آنها، گفت: در جریان برگزاری برخی از نمایشگاه‌ها می‌توانیم فقط اقلام را ارسال کنیم ولی ممکن است صنایع دستی ارسالی به هر نحوی آسیب ببینند به همین دلیل هنرمندان ما چنین ریسکی نمی‌کنند و کمتر تمایل به انجام این کار دارند.

عبادی میزان صادرات صنایع دستی استان البرز در سال گذشته را ۱۰۰ هزار دلار اعلام کرد و گفت: بیشتر صادرات به صورت چمدانی بوده است، اینکه می‌گوئیم چمدانی به معنای صادر ات غیرقانونی نیست بلکه منظورمان این است که به صورت مسافری و در قالب بار همراه مسافران صادر شده است.

وی اضافه کرد: آماری که در حوزه صادرات صنایع دستی از استان اعلام می‌شود با توجه به عایدی و درآمدی است که هنرمندان ما از طریق صادرات چمدانی دریافت کرده و گزارش را به ما اعلام کرده اند.

رشد مقاصد صادرات صنایع دستی استان البرز

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز میزان صادرات صنایع دستی هنرمندان البرزی در هشت ماهه نخست امسال را ۸۷ هزار دلار اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا پایان امسال این رقم از ۱۰۰ هزار دلار عبور کند.

عبادی به انواع صادرات صنایع دستی استان البرز اشاره کرد و گفت: معرق چوب، ظروف سفال و سرامیک، حکاکی روی چرم و یا تولیدات چرمی دست دوز از جمله آنها است.

وی به دلایل رشد صادرات صنایع دستی از استان البرز اشاره کرد و گفت: یکی از این دلایل تغییر بازار هدف است به گونه‌ای که بخشی از بازار فروش صنایع دستی کشورمان به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای خاورمیانه سوق پیدا کرده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز با اشاره به رشد مقاصد صادرات صنایع دستی استان البرز طی سال جاری، گفت: صادرات به کشورهای عراق، لبنان، امارات و حتی برخی از کشورهای اروپایی قابل توجه بوده است. همچنین به کشورهای شمال دریای خزر مانند گرجستان و ارمنستان نیز محصولات صادر شده است.

عبادی ضمن ابراز خوشحالی از اینکه امسال شاهد کاهش واردات صنایع دستی بوده ایم، گفت: تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت باعث این اتفاق بوده است. همچنین باید گفت؛ قاچاق صنایع دستی از چین و هند به صرفه نیست و این مهم موجب شده تا صنایع دستی داخلی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه هنرمندان صنایع دستی به بحث تجاری سازی محصولات تولیدی خود ورود پیدا کرده اند، گفت: دولت در این زمینه وظیفه دارد هنرمندان را کمک کند.

وضعیت پروانه‌های صادر شده در حوزه صنایع دستی

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز به وضعیت پروانه‌های صادر شده برای فعالیت هنرمندان صنایع دستی استان البرز در نیمه نخست سال جاری اشاره کرد و گفت: مجوز کار برای سه حوزه تولید انفرادی، تولید کارگاهی و همچنین صدور کارت شناسی، صادر می‌شود.

عبادی با اشاره به اینکه تعداد پروانه‌های تولید انفرادی صادر و یا تمدید شده برای فعالان عرصه صنایع دستی استان البرز در شش ماهه نخست سال ۹۷ برابر ۲۰۱ مورد بوده است، گفت: این آمار در نیمه نخست امسال ۵۳ مورد بوده است.

وی اضافه کرد: صدور جواز پروانه تولید کارگاهی و یا موارد تمدیدی آن در مجموع در نیمه نخست سال گذشته برابر ۲۴ مورد بوده و در بازه زمانی مشابه در سال جاری این آمار تنها ۷ مورد بوده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز ادامه داد: تعداد کارت‌های شناسی صادره و یا تمدید شده برای هنرمندان صنایع دستی استان البرز در شش ماهه نخست سال گذشته ۱۶۶ مورد بوده است که این آمار از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه به ۲۲۲ مورد رسیده است.

۱۰۳۷ البرزی در ۱۳ رشته صنایع دستی آموزش دیده اندعبادی در ادامه افزود: سامانه ثبت نام و صدور مجوز و پروانه کار تولیدی و کارگاهی فعالان صنایع دستی نیاز به اعمال تغییراتی داشت، سه ماه و نیم این سامانه قطع بود و فرایند ثبت نام با مشکل مواجه بود این مهم موجب شد تا آمارهای مربوطه نسبت به شش ماهه نخست سال قبل پایین‌تر باشد.

وی با اشاره به صدور ۲۳۹ مجوز جواز کار (مشاغل خانگی)، گفت: از ابتدای امسال هزار و ۳۷ نفر در ۱۳ رشته صنایع دستی آموزش دیده اند. این آمار در مدت مشابه سال گذشته فقط ۹۲۳ نفر بوده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز با اشاره به اینکه در سال جاری در کنار برگزاری دوره‌های آموزشی در ۱۳ رشته صنایع دستی، یک دوره کارآفرینی ویژه شاغلان صنایع دستی نیز برگزار شد، گفت: در این بخش نیز ۳۰ نفر آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1314050
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.