احد فتوحی روز دوشنبه در کارگاه آموزشی درس آمادگی دفاعی که در سالن اجتماعات شهید رجایی اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرج و شهرستان فردیس برگزار شد،افزود: یکی از چالشهای آموزشی عدم تربیت دبیر تخصصی آمادگی برای مدارس است .
وی اضافه کرد: درس آمادگی دفاعی یکی از مصوبات قانونی مجلس شورای اسلامی و دولت است.
فتوحی اظهار داشت: امسال مکاتباتی برای گنجاندن رشته آمادگی دفاعیدر سرفصل های آموزشی دانشگاه فرهنگیان انجام شده که اگر به سرانجام برسد این آموزش چهار سال دیگر نتیجه خواهد داد.
مدیر آموزش و آمادگی دفاعی سازمان بسیج دانش آموزی گفت: اکنون 2 میلیون دانش آموز در مقاطع تحصیلی نهم و دوره دوم متوسطه و هنرستان در کشور تحت پوشش درس آمادگی دفاعی هستند که ۳۷ هزار معلم این درس را تدریس می کنند.این معلمان از 2 ساعت تا ۲۴ ساعت تدریس دارند اما هیچ کدام از آنان دبیر تخصصی آمادگی دفاعی نیستند.
فتوحی افزود: از این تعداد معلم فقط حدود ۱۲ هزار نفر از آنان در دوره های ضمن خدمت شرکت کرده اند و از سازمان بسیج دانش آموزی مجوز گرفته اند و مابقی هم به علت مشکلاتی که آموزش و پرورش دارد نتوانسته اند در این دوره ها شرکت کنند و مجوزکسب کنند.
وی با بیان اینکه در پایه نهم، یک روز و در پایه دهم سه روز اردوی عملی این درس را داریم و دانش آموزان مشتاق شرکت در دوره های عملی هستند، گفت: مهارتهای غیرنظامی درس آمادگی دفاعی به بحث پدافند غیرعامل برمیگردد و آمادگی در برابر زلزله ، امداد و نجات، اطفای حریق و... از محورهای آموزشی است.