حجت الاسلام هادی صادقی شامگاه یکشنبه در آیین افتتاح طرح  هر مسجد یک حقوقدان در مسجد صاحب الزمان(عج) کرج افزود: این بدان معناست که فرد شاکی نمی تواند انگیزه مجرمانه طرف را ثابت کند و مدعی می شود که دستگاه قضا نتوانسته حقم را بگیرد.
وی ریشه چنین اتفاق‌هایی را از ناآگاهی افراد دانست و گفت: وقتی می‌گوییم هر مسجد به یک حقوقدان نیاز دارد برای این است که به دردهای مردم رسیدگی کند.
صادقی  افزود: تنها راهش این است که اول سطح آگاهی‌ها را بالا ببریم هرچند که آموزش و پرورش و پرورش ما مهیای این نیست تا آگاهی های مردم  را در مسایل حقوقی بالا ببرد و خیلی فاصله داریم ، دستگاه های متولی، تربیت حقوقی و اجتماعی نمی کنند اما ما تلاش می کنیم به قدر توان این نقیصه را جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طرح  هر مسجد یک حقوقدان  ۲ کارکرد بزرگ دارد؛ یکی اینکه  به طور هفتگی و ماهانه به مردم آگاهی حقوقی به صورت عمومی و به عنوان دیگر کارکرد، مشاوره‌های اختصاصی به مردم داده شود.
صادقی با بیان این که راهنمایی های پیشین ارزان تر و کم هزینه تر تمام می شود تاکید کرد: باید به طور مسلح وارد یک سری از کارها شد.
وی ادامه داد: با توجه به وجود بسیاری از شرکت ها و لیزینگ ها که مشکل ساز هستند به اطلاعات و آگاهی نیاز داریم و عرصه سرمایه گذاری نیازمند مشاوره حقوقی است. بسیاری از شرکت‌ها و موسسات به وجود آمدند که از ابتدا کلاهبردار بودند و چندین هزار نفر را بیچاره کردند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه تمدن اسلامی حول محور مسجد شکل گرفت، افزود: البته امروز نمی توان انتظار داشت که تمام کارکرد دستگاه‌ها و نهادها به مسجد بیاید اما از آنجایی که مردم به مسجد می آیند باید محل مشارکت و گفت و گو باشد چرا که هم محل آگاهی بخشی و هم ارزش گذاری است.

وی گفت: مسجد، علاوه بر جلب قلب ها به سوی خدا، مکانی برای افزایش معرفت و آگاهی از نظر ایمانی و اعتقادی، اخلاقی و فرهنگی است که این ها با مسائل حقوقی هم خیلی قرین می شوند.
صادقی گفت: جا دارد مسجد گاهی به صورت تخصصی وارد مسائل شود. نقش های مختلفی در این طرح وجود دارد که همگی باید دست به دست هم دهیم و آن را پیش ببریم.
وی افزود: در نوک این حرکت ، بسیج حقوقدانان وجود دارد و پیشتاز هستند و دادگاه و دادگستری هم قضات خود را بسیج می کنند. البته اگر تقسیم کاری هم شود به گروهی فشار نمی آید و کارها به صورت جمعی پیش می رود.
وی با بیان این که این یک کار مجاهدانه و جهادی است افزود: این حقوقدان ها نقش معلمی را ایفا می کنند و مشاوران کار تعلیم و هدایت مردم را انجام می دهند.
صادقی، میزان آگاهی بخشی به مردم و موفقیت  حقوقدان ها در مساجد را بسته به اهالی و امامان مساجد دانست که چقدر فعال با این مسئله برخورد و تا چه اندازه مطالبه کنند.
وی گفت: اگر شنوندگان و مطالبه گران خوبی باشیم و مساجد هم مطالبه گران خوبی باشند، دادگستری، بسیج و بخش های دیگر مرتبط با مسائل حقوقی هم تشویق می شوند تا بتوانند خدمات بیشتری ارائه کنند.

وی گفت: محور، خود مردم هستند و این نکته مهم است که دستگاه قضایی در این دوره جدید همت ویژه دارد تا خدمات خود را به مردم بیشتر کند.

صادقی اظهار داشت درست است که همیشه این خدمت ها بوده است و در دادگاه ها دنبال احقاق حق بودند و این وظیفه ذاتی دستگاه قضایی است اما مازاد بر این وظیفه ذاتی این قبیل خدمات را هم بنا دارد افزایش دهد و اینکه اطلاع رسانی ها را به مردم بیشتر می کند و در این دوره از برخوردهایی که با مفاسد رخ می دهد مطلع تر می شوید و  از طریق خود دستگاه قضایی و رسانه ها این اطلاع رسانی انجام می شود.
وی افزود: مردم این احساس را دارند که اراده مبارزه با فساد وجود دارد و این یکی از طرح هاست که برای پیشگیری از فساد و کلاهبرداری به کمک بیاید و از اینکه مردم دچار مشکل قضایی شوند پیشگیری کنیم.

صادقی تاکید کرد: باید کاری کرد که ۱۸ میلیون پرونده را در سال‌های آتی کاهش دهیم و نگذاریم سال به سال افزایش یابد. باید پیشگیری شود و این طرح در همین راستا حرکت می کند البته فقط این طرح نیست و ده‌ها طرح دیگر هم هست که در جای خود اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.