داود نجفیان روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اکنون حدود ۱۷ هزار حلقه چاه در استان البرز وجود دارد که 11 هزار حلقه چاه آنها غیر مجاز است.
این مسوول با اشاره به اینکه پر کردن چاههای غیر مجاز برای شرکت آب منطقهای البرز هزینه براست،افزود: برای مسدود کردن هرحلقه چاه غیرمجاز حدود پنج تا ۱۰ میلیون تومان اعتبار لازم است.
نجفیان افزود:در بحث پرکردن چاههای غیر مجاز اکنون اولویت با انسداد چاههایی است که در بخش کشاورزی و بالای ۱۰ لیتر در ثانیه آبدهی دارند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای البرز خاطرنشان کرد: با پر کردن هرحلقه چاه غیرمجاز مقادیر قابل توجهی از مصرف آب سفرههای زیر زمینی جلوگیری خواهد شد.
وی اظهارداشت: سال گذشته ۱۱۰ دستگاه حفارغیرمجاز توسط نیروهای شرکت آب منطقهای البرز ضبط شد.
نجفیان با اشاره به اینکه یکی از موانع اصلی در این بخش عدم مشارکت مردم است،گفت: با توجه به اینکه سفرههای زیرزمینی محدود بوده و سهم افراد نیز دربرداشت از آنها مشخص است هر حلقه چاه غیرمجاز که حفرشود از سهم افرادی که دارای چاه مجاز هستند،کاسته میشود اما برخی افراد از کنار این موضوع به راحتی میگذرند و حفر چاههای غیرمجاز در مناطق مختلف را به شرکت آب منطقهای البرز اطلاع رسانی نمیکنند.
این مسوول بیان داشت: اکنون قوه قضاییه و دولت به دنبال حذف چاههای غیرمجازو اضافه برداشتها هستند و اکنون تنها مشکلی که وجود دارد بحث اعتبار برای انسداد چاه های غیر مجاز است.
نجفیان تاکید کرد که اگر با جمعیت موجود برای حفظ کشاورزی و سفره های زیر زمینی چاههای غیرمجاز مسدود شود مشکلی برای تامین آب از سفرههای زیر زمینی نخواهیم داشت.
اکنون استان البرز دارای پنج دشت است که چهار دشت آن به لحاظ کمبود منابع آبی زیرزمینی ممنوعه اعلام شده است.