مهدی فتحی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه های پنجم، ششم و هفتم توسعه کشور در سه بخش جنگل، مرتع و بیابان برخی تعهدات برای منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیش بینی و مصوب شده است، اظهار کرد: از سال های گذشته تاکنون اجرای این موارد در استان دنبال شده است.
وی با اشاره به اهمیت حفظ، توسعه و ایجاد جنگل ها، گفت: در برنامه پنجم توسعه چهار هزار و ۴۲۸ هکتار جنگل برای البرز مصوب شده بود که توانستیم هزار هکتار از آن را عملیاتی کنیم همچنین هزار و ۲۵۰ هکتار نیز توسط دیگر نهادها در استان جنگل کاری شده است.
به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در برنامه ششم توسعه نیز مصوب شده است که ۹ هزار و ۹۰۰ هکتار در استان البرز جنگل کاری شود که تاکنون چهار هزار و ۲۵۰ هکتار اجرایی شده است.
فتحی با اشاره به اینکه طبق بودجه دریافتی عملیات جنگل کاری اجرا می شود، گفت: متاسفانه بودجه دریافتی متناسب با برنامه توسعه نیست.
وی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه برای البرز در بخش مرتع تعهد ۱۵ هزار هکتاری منظور شده بود، گفت: در این زمینه ۹ هزار و ۹۰۰ هکتار محقق شده است.
به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز طبق پیش بینی برنامه ششم توسعه، استان البرز در حوزه مرتع باید ۳۰ هزار هکتار را عملیاتی کند که تاکنون ۲۱ هزار و ۳۰۰ هکتار محقق شده است.
فتحی به اهمیت بیابان زدایی اشاره کرد و گفت: طبق برنامه پنجم توسعه باید ۸ هزار هکتار را بیابان زدایی می کردیم که از این میزان دو هزار و ۱۷۷ هکتارعملیاتی شد.
وی با تاکید بر اینکه در برنامه ششم توسعه نیز برای استان البرز در بخش بیابان زدایی ۸ هزار هکتارمصوب شده است، گفت: تاکنون سه هزار و ۶۰۰ هکتار انجام شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان در آبان ماه سال ۹۵ بودجه ای به بحث بیابان زدایی اختصاص یافت که باعث جهش خوبی در این حوزه شد.
فتحی با اشاره به اینکه طبق مصوبه سفر رئیس جمهوری ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای انجام اقدامات در حوزه منابع طبیعی استان پیش بینی و تخصیص یافت، گفت: این ردیف اعتباری در بحث بیابان زدایی و مقابل با ریزگردها در استان هزینه شده است.
وی در بخش دیگری به اهمیت حضور مردم در اجرای برنامه های منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: مشارکت مردم در دو بخش مرتع و جنگل به دلیل حضور ملموس مرتع داران و یا ساکنان نقاط روستایی در امور حراست از جنگل ها چشم گیر است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز درباره سهم حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از اعتبارات برنامه های پنجم و ششم، گفت: خوشبختانه با وجود برخی شاخص ها علیرغم اینکه وسعت استان در قیاس با برخی دیگر از استان ها کمتر است ولی اعتبارات کامل تری دریافت کرده است.
فتحی با اشاره به اینکه مساحت استان البرز حدود ۵۱۷ هزار هکتار است، گفت: اعتبار دریافتی البرز با استانی برابر است که سطح آن بیش از سه میلیون هکتار است زیرا البرز تامین کننده بخشی از آب شرب استان تهران است، از طرفی ریزگردهای موجود در نقاط بیابانی این استان به طور مستقیم به سمت تهران و دیگر مراکز جمعیتی حرکت می کند همچنین مراتع البرز نیز نقش حیاتی برای پایتخت در زمینه تامین علوفه و غذای دام دارد.
۴۶