به گزارش ایرنا، دکتر علیرضا رفیعی پور روز سهشنبه در همایش ملی تب برفکی، پیشگیری، کنترل و چالشهای پیش رو که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در کرج برگزار شد، افزود: بیماری تب برفکی یک بیماری خطرناک مسری و سریع الانتشار است که از نظر اقتصادی جزو پرهزینهترین بیماریهای دامی میباشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی مواقع خسارت این بیماری تا کاهش تولید ۱۰۰ درصدی در دام های سبک و سنگین می انجامد، اظهار داشت: خوشبختانه در سال گذشته موفق شدیم اقدامات جدیدی را در این حوزه داشته باشیم که مهم ترین اقدام تولید واکسن است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه طی سال گذشته کمبود واکسن و یا اضطراب واکسن را برطرف کرده ایم، عنوان کرد: اکنون به میزان کافی واکسن در اختیار دامداران قرار گرفته و به جز طغیان سال ۹۴ که تاسال ۹۵نیز ادامه داشت در سال جاری و سال گذشته ما با بیش از ۳۰ درصد کاهش کامل تب برفکی داشتهایم.
رفیعیپور با اظهار امیدواری بر اینکه با تامین واکسن به موقع و آموزش مد نظر گرفته شده و تنوع واکسنها بتوانیم یان بیماری خطرناکی که دارای هزینه بالا است و دامداریهای ما را دچار مشکل میکند را سروسامان دهیم و در سال های آینده نیز بتوانیم گزارش کاهش این بیماری را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون همیشه بر اساس برنامه ملی انجام میشود و دزهای آن مشخص است و این دزها را به واکسن سازهای واقعی اعلام می کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: هر مقداری که واکسن ساز داخلی بتواند تولید کند ما قطعا وارداتی نخواهیم داشت ولی زمانی که ما اعلام میکنیم به طور مثال ۴۰ میلیون دز واکسن لازم داریم هر مقدار واکسن سازهای واکسن تهیه کردند ابتدا واکسن داخلی را مصرف می کنیم و مابقی واکسن مورد نیاز دامداران را وارد می کنیم.
کنترل ۹۸ درصدی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
رفیعی پور در ادامه در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: این بیماری در سال۹۷ بیش از ۹۸درصد کنترل شد و امیدواریم در سال جاری نیز این بیماری با در اختیار گرفتن واکسن و ایمنسازی مرغهای تخمگذار کشور نگرانی بروز بیماری نباشیم.
وی ادامه داد: در تب کریمه کنگو نیز مشابه سال های گذشته برخی از همکاران ما جان خود را از دست داده اند و تعدادی نیز مبتلا و بهبود یافتند.
رفیعی پور با بیان اینکه بیماری تب کریمه یک بیماری رفتاری و انفرادی است که افراد با رفتار مخاطرهآمیز خود هم خود و هم دیگران را درگیر می کنند، عنوان کرد: اگر مردم به توصیه های دامپزشکی عمل کنند ما در آینده حتی یک مورد گزارش تلفات تب کریمه کنگو نخواهیم داشت.
وی در خصوص دلیل بروز این بیماری گفت: کشور ما با یک ویروس آلوده شده است که کنه های ما به عنوان مخزن انتقال این ویروس خطرناک هستند و دام های ما نیز اگر غیر کشتارگاه ذبح شوند و کنه را با سم پاشی از بین نبریم سبب بیماری و بروز تب کریمه کنگو می شوند.
در این همایش ملی محققان به ارایه آخرین دستاوردها و مطالعات خود در خصوص بیماری تب برفکی پرداختند.
۶۱۵۶/۶۹۹۳