به گزارش ایرنا، سالها گذشت و خبر افتتاح این طرح روی ریلهای این قطار خاک خورد و هر سال وعده های افتتاح داده شد، اما باز این قطار به سرمنزل و ایستگاه آخر نرسید!
اکنون پس از گذشت 2 دهه مردم این شهر چشم انتظار بهرهبرداری از این طرح هستند.
امروز خط ریلی قطار برقی شهر جدید هشتگرد که ایستگاه آن با ۲۲ هزار متر مربع مساحت، بزرگترین ایستگاه مترو کشور است، حدود ۸۶ درصد پیشرفت دارد و دیگر بدون هیچ معارضی، تنها در انتظار تکمیل شدن تجهیزات ایستگاه، مراحل پایانی را طی میکند.
طبق گفته معاون وزیر راه و شهرسازی این پروژه در مرحله نهایی به سر میبرد و تا پایان تابستان سال جاری بهرهبرداری می رسد.
حبیب اله طاهرخانی امروز چهارشنبه در حاشیه بازدید از روند اجرای متروی شهر جدید هشتگرد اظهار داشت که مسائل مالی این پروژه تا حدود زیادی مرتفع شده و مسأله اصلی شرکت بهره بردار(مترو تهران) است تا با بازدیدهای لازم و هماهنگی این طرح ملی آماده بهرهبرداری گردد.
وی گفت: با توجه به اینکه شهر جدید هشتگرد، ظرفیت سکونتی بالایی دارد، با افتتاح مترو، استقبال خوبی از سوی مردم خواهد شد و اینگونه این شهر به عنوان بازار هدف اقشار کمدرآمد تهران، عمل کرده و میتواند بازار مسکن پایتخت را ساماندهی کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید کشور افزود: اگر این طرح به مرحله نهایی برسد ارزش پروژه ۳۰ هزار میلیارد ریال خواهد شد.
طاهرخانی درباره مدت زمانی سفر ریلی از هشتگرد به تهران گفت: قطار فوقالعاده تهران _ شهر جدید هشتگرد، ۴۵ دقیقهای به مقصد خواهد رسید.
معاون برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی نیز با اشاره به تأکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اتمام پروژه مترو شهرجدید هشتگرد تا پایان تابستان سال جاری و ضمن خرسندی از پیشرفت خوب پروژه مترو در ماههای گذشته، اظهار داشت: با توجه به حجم مسافر و ترافیک جاده ای تسریع در بهره برداری از قطار برقی شهر جدید از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امیرمحمود غفاری معتقد است که اثرات این پروژه محدود به شهر جدید هشتگرد نخواهد بود و تهران و سایر شهرهای اطراف نیز از تأثیرات مثبت این پروژه بهرهمند خواهند شد.
نائب رئیس شرکت عمران شهرجدید هشتگرد نیز توسعه زیر ساختهای سیستم حمل و نقل شهری و برون شهری و ایجاد تنوع در شیوه دسترسی را به عنوان یکی از مهمترین راهبردهای موفقیت شهرجدید هشتگرد بیان کرد و گفت: پروژه قطار برقی گلشهر به شهرجدید هشتگرد با طول تقریبی ۲۶ کیلومتر که به صورت رفت و برگشت حدود ۵۰ کیلومتر میباشد یکی از اصلی ترین پروژههای ریل پایه شرکت عمران شهرهای جدید محسوب میشود.
محمدعلی حاجی زاده گفت: مطالعات پروژه قطار برقی شهر جدید هشتگرد از سال ۸۷ انجام گرفت و سال ۹۰ کار اجرایی آن آغاز شد.
تاکنون اعتباری بالغ بر۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده که از این مقدار ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت عمران شهر جدید هشتگرد صرف این پروژه شده است.
وی افزود: این طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۶ درصد مراحل نهایی خود را سپری میکند و در زمان حاضر بخش عملیات عمرانی و سیویل پروژه به طور کامل انجام شده است.
از طرفی مسیر ۲۶ کیلومتری پروژه که ۵ کیلومتر آن زیر زمین قرار دارد ، اجرا شده و با وجود معارضانی که داشت مرتفع شده و تنها قسمتی از تجهیزات ایستگاه شهرجدید هشتگرد باقیمانده است.
حاجی زاده اظهار داشت: این طرح ملی تا پایان شهریور به سرانجام خواهد رسید که نوید خوبی علاوه بر مردم شهر جدید هشتگرد برای مردم سایر شهرستانها برای استفاده از این طرح میباشد.
شهر جدید هشتگرد واقع در ۴۰ کیلومتری شمال غربی کلانشهر کرج مرکز استان البرز از دهه ۷۰ شکل گرفته و تاکنون حدود ۶۰ هزار نفر در این شهر سکونت یافته اند.
در صورت تکمیل و واگذاری ۵۰ هزار واحد مسکن مهر این شهر و تأمین زیر ساختهایی مانند آب، برق، گاز، مراکز درمانی، فضاهای آموزشی و ورزشی و فرهنگی طبق پیشبینیها جمعیت این شهر از ۵۰۰ هزار نفر فراتر می رود.
قطاربرقی شهر جدید هشتگرد در ادامه توسعه خط پنج متروی تهران صادقیه - گلشهرکرج است که از گلشهر شروع و تا جنوب شهر جدید هشتگرد به طول ۸۲.۲۵ کیلومتر به صورت ۲ خطه ادامه دارد.
این پروژه در ضلع شمال آزاد راه کرج _ قزوین به صورت هم سطح تعریف شده است و خطوط مترو به طول ۲۵ کیلومتر میباشد و از کیلومتر ۴۰ به خط پنج تهران متصل خواهد شد.
9933/6993