به گزارش ایرنا، تلاش بی وقفه دولتمردان برای رهایی اقتصاد کشور از وابستگی به نفت در شرایط تحریم باعث  شد تا دانش بومی در کنار ظرفیت های تولیدی قرار گیرد و از پتانسیل های موجود در این زمینه  برای استقلال هرچه بیشتر کشور بهره برده شود.
بنابراین تحریم ها فرصتی برای شکوفایی ظرفیت های داخلی شد که امروز محققان و دانشمندان در کنار سایر دلسوزان نظام اسلامی با اتکاء به توان داخلی در تلاش برای تبدیل تمام این تهدیدات به فرصت ها هستند.
پر واضح است که امروزه پایدارترین شیوه های رشد اقتصادی در جهان مربوط به اقتصادهای دانش محور است که چرخ دنده اصلی این رشد و حرکت ، شرکت های  دانش بنیان به شمار می روند.
علاوه بر این صنایع دانش‌بنیان به جهت نقش مستقیمی که در ایجاد ارزش‌افزوده و ارزآوری دارند برای اقتصاد ملی کشورهای در حال توسعه بسیار با اهمیت تلقی می‌شوند. بنابراین رونق شرکت‌های دانش‌بنیان باعث نیل کشور به سمت اقتصاد پایدار، دانش‌محور و پیشرو خواهد شد.  
 با توجه به تحریم های ظالمانه و بد عهدی ها در این حوزه، شرکت های دانش بنیان می توانند موجب تحول در عرصه دانش و کشف یافته های جدید حوزه اقتصادی شوند.
بنابراین دولت با اعتماد و توجه به چنین شرکت‌هایی می‌تواند تهدیدهای تحریمی را  به فرصتی برای شکوفایی صنایع نفت و پتروشیمی تبدیل کند.
مقام معظم رهبری از شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان راهکاری برای جایگزینی درآمدهای نفتی یاد می‌کنند و تاکید دارند بر اینکه «ما اگر بتوانیم از همین فرصت که امروز وجود دارد استفاده کنیم و تلاش کنیم نفت را با فعالیت‌های اقتصادی درآمدزای دیگری جایگزین کنیم، بزرگ‌ترین حرکت مهم را در زمینه‌ی اقتصاد انجام داده‌ایم. امروز صنایع دانش‌بنیان از جمله‌ کارهایی است که می‌تواند این خلأ را تا میزان زیادی پر کند".
بر این اساس در کشور ما نیز برای  ایجاد یک تحول بنیادی، رویکرد اصلی برنامه‌های توسعه کشور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان هدف گذاری شده و در نقشه جامع علمی کشور و نیز مبانی اقتصاد مقاومتی  توجه خاصی به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان مبذول شده است.
امروزه تلفیق ثروت و دانش دستاوردهای مثبتی برای کشورهای پیشرفته دنیا بویژه در حوزه تحولات اجتماعی و فرهنگی داشته است.

با توجه به اهمیت موضوع شرکت های دانش بنیان با قدم نهادن در زیر پرچم پارک های علم و فناوری متحد و منسجم جنگ مغزها علیه تحریم را آغاز کردند.
به این منظور برخی از شرکت های دانش بنیان  و فناور پارک علم و فناوری البرز که در سال های اخیر با وجود تلاش های بی وقفه دشمنان، با تکیه بر توان داخلی در تلاش برای شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد کشور بودند با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز البرز در میزگردی به بذرافشانی امید برای مردم با  تلاش محققان برای ایستادگی در برابر تحریم ها پرداختند.

اتکاء به توان داخلی برای رونق تولید 
حمید مرادی  نماینده شرکت یو پی های استاندارد از شرکت  دانش بنیان جستار دانش علم و صنعت مستقر در پارک علم و فناوری البرز از شرکت های تابعه جهاد دانشگاهی علم و صنعت با بیان  اینکه این شرکت از سال 94 فعالیت خود را آغاز کرده گفت: به رغم تحریم ها شرکت جستار دانش با تکیه بر دانش بومی امروز صادرات به کشورهای تاجیکستان، کنیا  و سوریه داشته و در صورت رفع برخی از مشکلات در حوزه تولید خود قادر به صادرات به کشورهای عراق و حوزه دریای خزر نیز هست.
وی افزود: اگرچه در حوزه تولید کشور موانع زیادی وجود دارد اما این شرکت با اتکاء بر توان داخلی و دانش بومی از تمام ظرفیت ها برای رونق هرچه بیشتر تولید استفاده کرده است.
مرادی گفت: وقتی خرید خارجی انجام می شود با توجه به ضعیف بودن خدمات پس از فروش و هزینه های گمرکی مقرون به صرفه نخواهد بود.

این فعال اقتصادی در ادامه به مشکلات و موانع تولید داخل پرداخت و افزود: عدم حمایت مالی توسط ارگان ها در پرداخت تسهیلات، معافیت های مالیاتی، گمرکی و معافیت بیمه از جمله مشکلات در این زمینه به شمارمی رود.
مرادی اظهار داشت:  این شرکت دانش بنیان در صورت حمایت های بیشتر علاوه بر افزایش تولید، بسترهای قابل توجهی برای اشتغالزایی خواهد داشت.
این فعال تولید کننده در ادامه با بیان اینکه  باید شرکت های دانش بنیان در موضوعات معافیت های ارزش افزوده و مالیاتی  که در قانون اعلام شده مورد توجه قرار گیرند افزود: معاونت فناوری ریاست جمهوری یکی از متولیان این موضوع است که انتظار می رود همراهی لازم را در این زمینه داشته باشد.
وی بیان  داشت: بسیاری از تولیدات این شرکت با تکیه بر تکنولوژی داخل بوده که  اگر پیشرفته تر از دانش دنیا نباشد ضعیف تر نیز نخواهد بود.
مرادی تاکید کرد: با برداشتن موانع بوروکراسی باید  بسترها برای صادرات و واردات فراهم شود.


راهکارهای ترغیب بخش خصوصی برای تولید  
عضو هیات مدیره  شرکت نواندیشان صنعت الکترونیک داتیس در ادامه این میزگرد به راهکارهای ترغیب بخش خصوصی برای تولید پرداخت و افزود: ارائه تسهیلات، ایجاد اتحادیه و تشکل های صادراتی ، ارتقای نظام بانکی، اعطای یارانه معقول برای تجهیزات از راهکارهای ترغیب بخش خصوصی برای تولید است.
محمد رحیمی افزود: اگرچه امروز تحریم ها سبب شده تا به تکنولوژی اولیه به راحتی دسترسی نداشته باشیم و کمک های بسیاری در این زمینه نیاز هست اما شرکت ما در این بخش توانسته با توجه به اینکه تجهیزات الکترونیکی روشهای مختلفی برای طراحی دارد، تحریم را دور بزند.
وی در ادامه به ضرورت ارتباط تنگاتنگ دانشجو و صنعت اشاره کرد و افزود: توجه به این مهم سبب می شود تا دانشجو به سمت رشته ای که برای خود و کشور سودمند باشد پیش رود.
رحیمی اظهار داشت: علاوه بر آن این ارتباط سبب بررسی مشکلات با بسترهای تئوریک شده و می توان گام های موثری را در این زمینه برداشت.
 شرکت نو اندیشان صنعت الکترونیک داتیس در زمینه طراحی تجهیزات الکترونیکی و تجهیزات ابزار دقیق از سال 89 فعالیت خود را در البرز آغاز کرده که  باران سنج،  باد سنج و کنتورهای هوشمند از جمله نتایج تحقیقی و تولیدی آن به شمارمی رود.
رحیمی در ادامه تصریح کردکه شرکت دانش بنیان نواندیشان صنعت الکترونیک داتیس، صادراتی به کشور ترکیه نیز داشته و مشکلات را با هدف تکیه بر توان داخلی یکی پس از دیگری پشت سر نهاده است اما علاوه بر مشکلات داخلی خود با مشکلاتی در خارج از شرکت از جمله قوانین دست و  پاگیر صادرات برخورد داشته که با کمک دولت قابل رفع شدن است .
رحیمی بیان داشت : موارد تاثیرگذار  دولت از قبیل مشوق های مالیاتی، برگزاری نمایشگاه های بین المللی در صادرات ضروری است که  باید به این موارد موضوعاتی مانند حمل و نقل و بحث های بانکی را نیز افزود.
امروز باید با توان هرچه بیشتر و با مطالعه نیازهای داخلی در حوزه تولید پیش رفت .
این فعال اقتصادی پرداخت ارزش افزوده به دولت را یک معضل بزرگی برای شرکت های دانش بنیان برشمرد و خواستار رفع این موضوع شد.

ظرفیت رقابت با دنیا را داریم

بردیا بازرگان مدیرعامل شرکت نواندیشان صنعت الکترونیک داتیس نیز اظهار داشت: شرکت های داخلی نیاز داخلی را تامین می کند و باید امروز با قدرت در بازارهای خارجی پیش رفت و تحریم ها فرصتی است برای قوی تر شدن کشور برای رقابت با خارج و با تکنولوژی که داریم و تحمل مشکلات می توان به سوی موفقیت ها پیش رفت.
این فعال اقتصادی جوان افزود: همه تولید کنندگان، کشور خود را دوست دارند و با عرق هرچه بیشتر برای اعتلای آن تلاش می کنند اما بخشی از مشکلات را باید دولت تقبل کند و با همراهی هرچه بیشتر در این زمینه تلاش کرد.
بازرگان اظهار داشت:  به عنوان نمونه وقتی شرکتی ممیزی شد معافیت مالیاتی باید حل شود.

وی یادآور شد: تحریم ها سبب شد ادارات دولتی با افزایش قیمت کالاهای خارجی روی  به اجناس ایرانی آورند و امروز باید فشارهای داخلی را تحمل کرد تا همراهی هرچه بیشتر دولت با معافیت مالیاتی برای افزایش توان داخلی پیش رفت تا هیچ وابستگی به کشورهای خارجی نداشت.

شرکت های صوری مانع کارند

بازرگان با بیان اینکه با نظارت هرچه بیشتر دولت موضوع شرکت های صوری نیز باید مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: شرکت های صوری یک تکه کاغذ است که باید با بازرسی های مستمر مانع از سوء استفاده ها در این زمینه شد چرا که فرصت های اشتغالزایی را از سایر تولید کنندگان می گیرند.
وی تاکید کرد: به رغم پیشنهادات وسوسه کننده آن سوی مرزها نخبگان و محققان ایرانی همچنان در مسیر پیشرفت کشور با اتکاء به توان داخلی تلاش می کنند و از هیچ تلاشی فروگذار نیستند .

ضرورت ثبات قیمت ها در بازار 
اکبر خاکباز مدیر عامل  شرکت ژال تجهیز تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی،  بیمارستانی و تحقیقاتی  نیز گفت: عدم ثبات قیمت ها در بازار یکی از مشکلات اساسی بر سر راه تولید کنندگان است.
وی با بیان اینکه شرکت تولیدی او 13 قلم کالا تولیدات دارد افزود: این عدم ثبات سبب می شود که آنچه برآورد قیمت می شود تا ماه آینده دچار تفاوت شده و  تولید کننده در حوزه درآمدی خود دچار مشکل گردد.
خاکباز اظهار داشت:  عدم صدور فاکتور در بازار که ادارات امورمالیاتی و دارایی پافشاری برداشتن فاکتور دارند نیز تولید کننده را با مشکل مواجه ساخته است.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات گرفتن قطعات مورد نیاز خارجی از نمایندگی های این قطعات در داخل کشور است که باید در این زمینه مباحث قیمت آنها نیز مدنظر قرار گیرد.
او معتقد است که بازار داخلی کشور سبب شده یک مقدار سرمایه داخل کشور بلوکه شود و خریدار های این شرکت که اغلب مراکز درمانی و بیمارستانی هستند زمان مشخصی برای بازپرداخت بدهی ندارند.
وی گفت: این در حالی است که دولت هم ارزش افزوده را از تولید کننده می خواهد .
خاکباز اظهار داشت: تولید کننده های خرده پا شریان های اصلی هستند که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد بنابراین باید موانع از سر راه آنها برداشته شود.

دانشجویان روانه کارگاههای تولیدی شوند

وی افزود: امروز باید دانشگاه ها با بخش های تولید همراه شوند و دانشجویان روانه کارگاه ها و مراکز تولیدی شوند تا بسترهای کاری را بجای فعالیت متمرکز تئوری لمس کنند.
این تولید کننده از دولت خواست تا بسترها را برای پیوند هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت و تولید فراهم کند تا مراکز تولیدی از این ظرفیت های دانشگاهی هرچه بیشتر بهره مند شود.


جمال نجفی مدیر عامل شرکت فناور تولیدی - تحقیقاتی پرسا و مدرس دانشگاه نیز اظهار داشت: این شرکت در خاورمیانه حدود 150 کالا تولید می کند و به دنبال تاسیس شعبه ای در کانادا هستم.
وی افزود: یک ساختاری به نام دولت است که طراحی آن باید برای اقتصاد پویا باشد و تنها راه آن کوچک سازی دولت است.
نجفی معتقد است که باید توان شرکت های دانش بنیان را نیز برای ایستادگی در برابر مشکلات در نظر گرفت.
وی اظهار داشت: این شرکت سالی حدود یک میلیارد تومان ارزش افزوده به دولت پرداخت می کند که باید همراهی های لازم از سوی دولت در این زمینه صورت گیرد.
این مدیر کارخانه در ادامه تاکید کرد: امروز باید گروه علوم انسانی هرچه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در بحث های مدیریتی و بازاریابی از شایستگان این گروه فعال و تاثیرگذار استفاده شود.

ارزش افزوده مشکل فرا روی تولیدکنندگان

حسن فدوی جهرمی مدیر عامل  شرکت دانش بنیان تجهیز الکترونیک اکسون از دیگر حاضران در این میزگرد اظهار داشت: امروز تلاش هرچه بیشتر برای رفتن به سمت جلو داریم و مشکلات ارزش افزوده برای تولید کنندگان بسیار است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه حمایت هایی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات اشتغالزایی به تولیدکنندگان صورت گرفته ولی اقدامات موثر در این زمینه باید بیشتر صورت گیرد.
فدوی جهرمی افزود: بنابراین لازم است نظارت بر نحوه وام های پرداختی نیز باشد و از سوی دیگر معافیت های گمرکی و اطلاع رسانی از حمایت های تولیدی انجام شود.
این تولیدکننده جوان تاکید کرد: امروز باید تولید کنندگان هرچه بیشتر با دانش و تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند و مشکلات عدم ثبات قیمت در بازارها برای همراهی هرچه بیشتر با تولید کننده رفع شود و از سوی دیگر معافیت های گمرکی و اطلاع رسانی از حمایت های تولیدی انجام شود.
وی اظهار داشت: امروز باید تولید کنندگان هرچه بیشتر با دانش و تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند و مشکلات عدم ثبات قیمت در بازارها برای همراهی هرچه بیشتر با تولید کننده رفع شود.

 شرکت های دانش بنیان البرز  42 میلیون دلار صادرات  داشتند و 200 اشتغال مستقیم را در این بخش شاهد هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری البرز اعلام کرد که بر اساس برنامه ریزی سالانه پذیرش 10 شرکت دانش بنیان را باید داشته باشیم اما در تلاش برای افزودن 65 شرکت دانش بنیان دراین بازده زمانی هستیم.

با رویکرد اقتصاد مقاومتی و بحث گام دوم از سوی مقام معظم رهبری امروز هرچه بیشتر باید حوزه های دانش بنیان و فناور مورد توجه قرار گیرد.

ایران اسلامی  رتبه 16 در 200 کشور با وجود  تحریم علمی و مالی دارد و دانش بنیان پایه اساسی در بحث اقتصاد مقاومتی است.

البرز رتبه چهارم از نظر تعداد دانشجو را دارد و جمعیت جوان آن فرصتی مغتنم به شمار می رود که براساس گزارش ها نیز سال گذشته رتبه چهارم کشوری را در حوزه دانش بنیان کسب کرده است.

 3.7 درصد شرکت های دانش بنیان کشور در البرز هستند؛ 10 شرکت های دارویی در این استان فعالیت دارند و  پنج درصد ماشین آلات در حوزه دانش بنیان تولید می شود.

 اکنون 654 نفر نخبه در استان البرز وجود دارد که ظرفیت قابل توجهی به شمار می رود.

8029/6993

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.