معاون رسانه‌های دیجیتالی وزارت فرهنگ و ارشاد، گفت: در تفاهم‌نامه‌ ای که به امضای مشترک دبیر شورای عالی کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد رسیده، شکل‌‌گیری شوراهای مجازی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسفندیار افراسیابی در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه رسانه های دیجیتال و بازی‌های یارانه ای استان البرز، گفت: این نمایشگاه را می‌توان به عنوان بهترین نمایشگاه  استانی برشمرد که در چند ماهه نخست سال، نسبت به سایر استان‌های دیگر برگزار شده است.  

وی افزود: اگر بتوانیم زیست بوم فضای مجازی را توصیف کنیم، قادر خواهیم بود هم در جایگاه مردم و هم در جایگاه مسئولان و اصحاب رسانه، اهمیت این نمایشگاه‌ها را بهتر درک کنیم. 

افراسیابی گفت: در کشور بالغ بر 9 هزار بستر ارائه خدمات فرهنگی دیجیتال در فضای مجازی، هویت دار و رسمی شده است که نشان "شهامت" از وزارت ارشاد اسلامی دریافت کرده اند. همچنین 6 هزار و 140 مجوز فعالیت در کشور صادر شده که از این تعداد برای اشخاص حقوقی از سوی هزار و 257 موسسه در کل کشور مجوز فعالیت مجازی صادر شده است.

معاون رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: برای اشخاص حقیقی به تعداد هزار و 270 نفر، هزار 826 نوع مجوز در کل کشور صادر شده که سهم استان البرز از این آمار 47 موسسه است که نه تنها در حوزه‌ی رایانه‌ بلکه در حوزه دیجیتال در 176 نوع فعالیت در این استان فعال هستند.

وی با اشاره به کاربران، تصریح کرد: استان البرز داری سه میلیون کاربر بوده و این بدین معنی است که استان البرز سه میلیون  شهروند دارد.

افزاسیابی با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا وظیفه‌ مسئولان وزارت ارشاد اسلامی صرفا در حوزه‌ حمایت از تولیدکنندگان است یا در حوزه کسانی که خدمات دریافت میکنند نیز مسئول هستند، تاکید کرد: مسلما در این حوزه هم وظیفه داریم چراکه در جامعه‌ ایی زندگی میکنیم که در معرض پیام‌های مختلف در فضای مجازی هستیم و اگر کاربر و خانواده قدرت انتخاب گری در فضای مجازی نداشته باشند میتواند ضربه‌ مهلکی به بدنه‌ جامعه بزند، بنابراین مهم است که  کاربر به توان و قدرت انتخاب برسد.

این مقام مسئول به حوزه‌ اصحاب رسانه اشاره کرد و اظهار داشت: اصحاب رسانه نیازمند دانش و سواد کاربری اطلاعاتی بالاتر از جامعه هستند چراکه یک رسانه با انتشار مطلبی میتواند اوضاع اقتصادی استان را تحت تاثیر قرار دهد.

وی با اشاره به بازی دیجیتالی "نهنگ آبی" به اشتباهی که در اصفهان شکل گرفت، اشاره کرد و گفت: برخی به خاطر مشهور شدن در چالشی که در کشور ما وجود نداشت، گرفتار شدند و رسانه ها هم به این موضوع پرداختند زیرا احساس کردند مخاطب زیادی دارد و باعث شد دو دختر به خاطر این چالش خودکشی کنند که در اینجا میتواند میزان اهمیت سواد رسانه ای را درک کرد.

افراسیابی تاکید کرد که در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی، همچنین معلمان و اساتید نیاز به سواد رسانه ای بالاتری برای آموزش داریم.

وی افزود: در استان البرز میزان تخلفات به نسبت کمتر بوده اما بهتر است با نگاه پیشگیری به این مسائل نگاه کرد. 

افراسیابی گفت: همچنین تفاهم‌نامه‌ ای که به امضای مشترک دبیر شورای عالی کشور و وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی به توافق رسیده است، شکل گیری شوراهای مجازی ممکن خواهد شد که در استان البرز این شورا با همکاری همه دستگاهها و ذیل نظر استاندار البرز تشکیل می شود.

وی افزود: این شورا نقش برنامه ریزی را در هدایت و هماهنگی حوزه‌ فضای مجازی را خواهد داشت. همچنین برنامه‌های متعدد دیگری  برای کسب و کارهای دیجیتال در نظر گرفته شده است.

معاون رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: باید به این نمایشگاهها توجه ویژه داشت اما اگر میزان سواد رسانه‌ای ما کم باشد همین فضای مجازی که فرصت مطلق است، می‌تواند تهدید آفرین باشد پس لازم است به مقوله سواد رسانه ای و اطلاعاتی، اهمیت قائل شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.