به گزارش خبرآنلاین ،هر سال پس از برگزاری امتحانات خرداد ماه برای دانش آموزان پایه نهم دوره متوسطه اول در تیرماه در کنار کارنامه تحصیلی، برگههای هدایت تحصیلی نیز صادر میشود که در آن رشتههای تحصیلی بر اساس اولویت برای هر کدام از دانش آموزان مشخص شده است.
در برگههای هدایت تحصیلی شرایط ورود دانش آموزان برای انتخاب رشته تحصیلی در پایه دوره دوم متوسطه در شاخههای فنی حرفهای، کاردانش و نظری چون رشته ادبیات و علوم انسانی، علوم تجربی، علوم و معارف اسلامی و ریاضی قیزیک ثبت شده است.
دانش آموزان پایه نهم بر اساس شرایطی که مجاز شناخته شده است میتوانند بر حسب وضعیت تحصیلی و علاقه مندی یکی از این رشتههای تحصیلی را برای ورود به پایه دهم انتخاب کنند.
این تعداد پایگاه در مراکز مشاوره روانشناختی رازی، هسته مشاوره نواحی و مناطق هشتگانه آموزش و پرورش و تعدادی از مدارس منتخب با مشارکت مشاوران با تجربه برای ارائه خدمات رایگان مشاوره در زمینه رشتههای تحصیلی و فرصتهای شغلی در جامعه و استان راه اندازی شده است.
سالار قاسمی مدیر کل آموزش و پرورش البرز روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه در دستورالعمل هدایت تحصیلی همانند گذشته، برای ورود به رشتههای مورد نظر حداقل نمرههایی در برخی دروس در نظرگرفته شده است، اظهار داشت: برای رشتههایی مانند علوم تجربی، ریاضی فیزیک، علوم انسانی، فنی حرفهای و کاردانش در زمینههای صنعت و کشاورزی، خدمات و هنر دانش آموز باید در برخی دروس متناسب با رشته مورد نظر حداقل نمره تعیین شده را کسب کند.
وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان براساس عملکرد تحصیلی خود در هر رشته، چهارفرصت ثبت نام دارند تا براساس اولویتی که در آن رشته به دست آوردهاند در دوره دوم متوسطه ثبت نام کنند.
قاسمی با بیان اینکه در این استان ۳۵ هزار و ۵۶۶ دانش آموز در پایه نهم مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: دانش آموزانی که در امتحانات خرداد ماه سال تحصیلی ۹۸-۹۷ قبول میشوند مجاز به انتخاب رشته اند.
وی یادآورشد: در طول سال تحصیلی دانش آموزان با فرآیند هدایت تحصیلی و نقش انتخاب رشته آگاهانه در قالب برنامههای آموزشی، بازدیدی و مشاورههای فردی و گروهی توسط ۵۸۰ مشاور در مدارس آشنایی پیدا میکنند.
مدیر کل آموزش و پرورش البرزادامه داد: سه شاخص عملکرد تحصیلی دانش آموزان در پایههای هفتم و هشتم با ضریب یک و در پایه نهم با ضریب ۳، فرمهای نظر خواهی والدین و دانش آموزان و در نهایت بررسیهای مشاورهای تاثیر داشته و براین اساس فرمهای الف و ب هدایت تحصیلی برای دانش آموزان صادر شده است.
قاسمی بیان داشت: در فرآیند هدایت تحصیلی نظر والدین، دانش آموزان، دبیران در دروس تخصصی هر رشته، مشاور مدرسه و آزمونهای سه گانه روانشناختی محاسبه میشود که از آن به نام بررسیهای مشاورهای در هدایت تحصیلی یاد میشود.
وی گفت: مدیران و مشاوران مدارس برای اولیاء و دانش آموزان اقدام به برگزاری نشستهای راهنمایی و مشاوره فردی و گروهی در زمان تحویل هدایت تحصیلی به دانش آموزان پایه نهم کردند.
قاسمی عنوان کرد: انتخاب رشته مهمترین تصمیم گیری دانش آموزان در زندگیشان است که باید برای انتخاب درست آن آگاهانه عمل کنند.
وی افزود: این پایگاهها برای تسهیل در فرایند هدایت تحصیلی و آشنایی با قوانین و ضوابط مربوط به آن در نواحی و مناطق هشت گانه آموزش و پرورش البرز برای آگاهی بخشی به دانش آموزان و والدین به مدت ۲ هفته فعالیت کاری خود را شروع کردند ...
قاسمی تاکید کرد: والدین از هر گونه اجبار در انتخاب رشته هدایت تحصیلی به دانش آموزان پایه نهم بپرهیزند زیرا انتخاب رشتهای که بر اساس علاقه، استعداد و نیاز بازار کار جامعه انتخاب نشود و نگاه آگاهانه بر آن متمرکز نباشد، پیامدهای منفی در آینده برای دانش آموزان وحتی جامعه به همراه دارد.
استان البرز ۴۶۰ هزار دانش آموز دارد.
۴۶