شاید چنین واکنشی را بتوان به نوعی تاکید و جدیت بیشتر در قیاس با وعده های محقق نشده مسوولان و مدیران قبلی وانمود کرد، ولی قرائن و شواهد از اجرا شدن این ضرب الاجل در موعد مقرر یعنی نیمه اول امسال حکایت دارد، چرا که شهبازی تنها 2هفته بعد از انتصاب به عنوان استاندار البرز، جلسات و پیگیری های میدانی این پروژه را شروع کرد و اکنون به نظر می رسد نسبت به تحقق این خواست و مطالبه به حق مردم استان بخصوص کرج اطمینان حاصل کرده است.
این در حالی است که ما از پروژه ای سخن می گوییم که در آبان ماه سال 91 وقتی که ادامه بزرگراه همت به گرمدره رسید، امیدهای زیادی برای تکمیل این پروژه و رهایی از ترافیک سنگین و وقت گیر هر روزه اتوبان تهران – کرج میان شهروندان این کلانشهر ایجاد کرد، هرچند اکنون حدود هفت سال از زمین گیر شدن این پروژه در گرمدره می گذرد.
بنابراین همین امر واکنش گلایه آمیز استاندار البرز را در پی داشت، وقتی کندی و تاخیر در روند این پروژه که از نقش و اهمیت بالایی به عنوان یک طرح ملی در کشور برخوردار است را با پروژه های بزرگتری که در نقاط دیگر کشور در مدت کوتاهتری به اتمام رسیده است، مقایسه کرد و گفت: باید وعده داده شده برای زیر بار ترافیک رفتن ادامه مسیر بزرگراه همت در کرج در نیمه اول امسال عملی شود.
** وعده های دولت به مردم را با تعصب ویژه دنبال کنیم
شهبازی با تاکید بر اینکه با حضور مسوولان وزرات راه و شهرسازی بارها این پروژه مهم مورد بازدید قرار گرفته و وعده تکمیل آن در نهایت به نیمه اول سال ۹۸ موکول شده است، افزود: باید وعده های دولت به مردم در سطوح مختلف را با تعصب ویژه ای دنبال کنیم، از این رو براساس تعهد وزیر راه و شهرسازی ضرورت دارد پروژه همت در موعد مقرر تکمیل شود.
وی خاطرنشان کرد: بحث مطرح شده معارضان پروژه از مسوولان ذیربط از جمله توسط فرمانداری کرج پیگیری شده و باید موانع آن در زمان مقرر و هرچه سریعتر به اتمام برسد، ضمن اینکه تا زمان مقرر یعنی تیرماه سال جاری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز هر ۱۵ روز یک بار باید با بازدیدهای میدانی پیگیری لازم را از روند تکمیل پروژه داشته باشد.
شهبازی با یادآوری اینکه پروژه ادامه همت از تاکید و توصیه های رییس جمهوری در روز معارفه استاندار البرز است و با بازدید رییس سازمان برنامه و بودجه از نظر اعتباری نیز رفع موانع شده است، تاکید کرد: علاوه بر این باید طی مکاتباتی با شرکت ساخت راه های کشور نسبت به حل و فصل ۱۲ میلیارد تومان هزینه رفع معارضان از طریق اداره کل راه و شهرسازی البرز اقدام شود.
** ترافیک البرز جنبه ملی دارد و باید اعتبارهای ویژه و ملی هم داشته باشد
استاندار البرز معتقد است: ترافیک استان البرز بخاطر قرار گرفتن در مسیر و گذرگاه بیش 12 استان کشور، بار ترافیکی این استانها را نیز بر دوش می‌کشد، بنابراین باید نگاه ویژه همراه با اعتبارات ملی هم داشته باشد.
شهبازی در بازدید از گذرگاه شمالی کرج که دارای معارضانی است از شهرداری این کلانشهر خواست برای ادامه مسیر بزرگراه همت در البرز در این خصوص روی همراهی و مساعدت وزارت راه و شهرسازی نیز حساب کند، چراکه به گفته او اگر هدف گذاری خوبی در خصوص امتداد بزرگراه همت و ایجاد گذرگاه شمالی در کرج صورت نمی گرفت، بزرگراه همت انتفاع چندانی برای شهر کرج نداشت.
وی ادامه داد: شهرداری ماموریت‌های سنگینی برای روان‌ سازی ترددها خودروها برعهده دارد چرا که طبق برآوردهای انجام شده، شهرداری کرج حدود هزار میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه به عنوان مکمل بزرگراه همت، نیاز دارد.
استاندار البرز با توجه به اهمیت بزرگراه شمالی کرج گفت: با بهره برداری از این پروژه نام و آوازه شهرداری کرج بر تارک تاریخ سازندگی کشور خواهد ‌درخشید، ضمن اینکه استانداری البرز در راستای تسهیل تردد و رفاه مردم در کنار شهرداری کرج است و چنین اقدامات بزرگی باید با جدیت دنبال شود که با تحقق این پروژه های بزرگ بخش عمده‌ای از مشکلات ترافیکی شهر کرج تا ۲۰ سال آینده برطرف می‌شود.
** ترافیک کرج معضلی برای تمام فصول
واقعیت این است که البرز تنها استان کشور است که عبور اتوبان تهران، کرج و قزوین از وسط مرکز این استان می گذرد، یعنی کلانشهر کرج مرکز استان را به 2 بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده و این پدیده ای است که نه تنها سبب تشدید ترافیک که آن را به معضلی ملال آور برای تمام فصول تبدیل کرده است.
شاید تصور شود که این معضل به تازگی و در سالهای اخیر بر اثر ازیاد خودروها ایجاد شده، در حالی که این قصه سر دراز دارد و دستکم بیش از 2 دهه است که مسافران یا دارندگان خودروهای عبوری و بخصوص کسانی که ناگزیز از رفت و برگشت در مسیر کرج، تهران هستند را آزار می دهد.
با این حساب شهبازی که شاید هنوز نیم سال کامل هم از خدمت و انجام وظیفه او به عنوان استاندار البرز نگذشته است، لذا با این همت و جدیتی که صرف کاستن از ترافیک این استان بخصوص کلانشهر کرج کرده است و به نظر می رسد دستکم یکی از پروژه های مهم یعنی ادامه بزرگراه همت و اتصال آن به شمال کرج در آستانه بهره برداری قرار گرفته است، بی گمان نامی ماندگار از خود در این دیار به یادگار باقی خواهد گذاشت.
در گیر و دار ادامه معضل ترافیک در پل کلاک و فردیس، بیش از هفت سال پیش ادامه طرح بزرگراه شهید همت در نزدیکی گرمدره کرج به اتوبان تهران – کرج رسید و زیر بار ترافیک رفت، همان زمان اعلام شد که قرار است این بزرگراه با اتصال به کرج مشکل ترافیک این محدوده را تا حدود زیادی برطرف سازد.
براین اساس قرار بود ادامه بزرگراه همت به میدان امام حسین (ع) کرج متصل شود که بیش از 2 سال پیش در بازنگری، این طرح دچار تغییر شد و قرار است این بزرگراه پس از رسیدن به شهرک جهان نما به سمت کمربند شمالی کرج ادامه یابد.
اتمام طرح اتصال بزرگراه همت به کمربند شمالی کرج یا جاده چالوس که دسترسی خودروها به شمال این کلانشهر و جاده چالوس را تسهیل خواهد کرد، بطور قطع تحول مهمی در کاستن از ترافیک اتوبان در محل پل های کلاک و فردیس محسوب می شود که بالطبع صرفه جویی قابل توجهی از نظر سوخت و پیشگیری از اتلاف وقت مردم را در پی خواهد داشت.
علی ایحال شهبازی در این مدت کوتاه، نشان داده است که باوجود همه کمی و کاستی های اعتباری، رویکرد و نگاهش بیشتر معطوف به کارهای اساسی و زیرساختی چون معضل ترافیک در این استان و کلانشهر کرج است، کارهایی که نگاه کلان و آینده نگرانه می طلبد و البته چنین کارهای زیربنایی دردسر و دشواریهای خاص خود را هم دارد، همانگونه که عمر پروژه کمتر از 15 کیلومتری ادامه بزرگراه همت در کرج می رفت که به یک دهه برسد.
با همه اینها کلانشهر کرج معضل بزرگتر و کلان تری به نام قطار شهری دارد که از آغاز عملیات این پروژه بیش از 12 سال می گذرد و در مورد خط 2 قطارشهری کرج هم همچون پروژه همت بارها وعده های محقق نشده زیادی از سوی برخی مسوولان داده شده است و هرچند از پیگیریها و تلاشهای استاندار البرز در این زمینه بی خبر نیستیم و در گزارش های جداگانه ای به آنها خواهیم پرداخت، اما با عملکرد او در این مدت کوتاه می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک ' عزیزاله شهبازی ' این بار برای راه اندازی خط 2 قطار شهری کرج ضرب الاجل تعیین کند.
6993
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.