حامد فرضی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش تولید نهال و کاشت آن در مناطق مستعد علاوه بر اینکه در توسعه جنگل کاری موثر است، در کنترل کانون های ریزگرد نیز بسیار تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه کاشت این نهال ها در مناطق مستعد کاشت با گونه های بومی و سازگار انجام می شود، اظهار داشت: این گونه ها در عرصه های طبیعی طالقان، آسارا و ساوجبلاغ کشت خواهد شد.
فرضی یکی از برنامه های سال جاری را توسعه جنگل کاری در مناطق بیابانی که کانون ریزگرد هستند عنوان کرد و گفت: این برنامه در سطح حداقل پنج هزار هکتار از عرصه های بیابانی اجرا خواهد شد.
نهالستان بزرگ کرج با مساحتی در حدود 136 هکتار در سال 1344 ساخته و امروزه به عنوان بزرگترین نهالستان جنگلی کشور شناخته شده است.
«در این نخلستان بیش از 30 گونه نهال غیرمثمر تولید می‌شود که بنه، شیرخشت، بلوط، انار وحشی، زبان گنجشک، زرشک، زالزالک، داغداغان، گلابی وحشی، راناس، عرس، دغدغک، صنوبر، سرو، کاج، اقاقیا، ارغوان، افرا، زیتون تلخ، جوالدوز و باران طلایی از جمله آنهاست.
در سال گذشته حدود 2 میلیون اصله نهال در این نهالستان تولید شد که از تولیدات این نهالستان سالانه بیش از 500 هزار اصله نهال به سایر استان‌ها ارسال می شود و بیش 150 نفر نیز در این نهالستان مشغول به کارند».

***ایجاد 25 بوستان روستایی تا پایان سال 98
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز یکی دیگر از اقدامات در سال جاری را اجرای طرح های مشارکتی در قالب توسعه بوستان های روستایی عنوان کرد و گفت: در نظر داریم که در هر روستا یک بوستان از یک تا 10 هکتار داشته باشیم.
وی افزود: ایجاد این بوستان ها سهم بزرگی در تلطیف هوا و افزایش سرانه فضای سبز و شرایط پایدار برای ساکنین پیرامون حوضه های آّبخیز دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 10 بوستان روستایی در استان داریم، اظهار داشت: در نظر داریم تا پایان سال جاری ایجاد 20 تا 25 بوستان دیگر عملیاتی شود.
فرضی گفت: این بوستان ها بیشتر در روستاهایی ساخته می شود که هدف گردشگری باشند.
وی ادامه داد: در تابستان شاهد آتش سوزی ها در منابع طبیعی از طریق حضور گردشگرانی هستیم که در جای جای عرصه های منابع طبیعی حضور پیدا می کنند ولی اگر این حضور مدیریت شده باشد و بدانند که کجا باید اتراق و اسکان یابند و حداقل ها را از لحاظ بهداشتی و تفرجگاهی در بوستان های روستایی فراهم کنیم شاهد این حوادث در عرصه های منابع طبیعی نخواهیم بود.

***طرح های آبخیزداری سدی بزرگ در برابر بحران سیل
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: اگر این طرح های آبخیزداری که امسال در حوضه های بحرانی اجرا نشده بود، یک مصیبتی بزرگتر از بعضی از استان های سیل خیز را داشتیم چون بیشتر مناطق بحرانی کشور از لحاظ سیل در بخش آسارا و ساوجبلاغ وجود دارد که ترکیب جمعیتی بسیار بالایی دارد.
وی افزود: همچنین این وضعیت را در بالادست شهر جدید هشتگرد، نظرآباد و بالادست طالقان و در جاده چالوس شاهد هستیم که با این حجم بحران می توانست به معضل بزرگی تبدیل شود که با اجرای کارهای آبخیزداری دغدغه ای که در بحث امنیت سکونت مردم و ایجاد شغل پایدار وجود داشت، فراهم شده است.
فرضی در خصوص اجرای پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی بیان داشت: در سال 98 هم از هم اکنون درصدد هستیم پروژه ها به مناقصه گذاشته شود زیرا ردیف اعتباری 135 میلیارد ریالی در فاز اول نهایی شده است.
وی اضافه کرد: در مراحل بعدی نیز ردیف های اعتباری خوبی محقق خواهد شد تا بتواند کمک به توسعه اجرای طرح های آبخیزداری در مناطق بحرانی بکند زیرا با توجه به وجود 2 سد بزرگ کرج و طالقان که علاوه بر اینکه برای استان بسیار حائز اهمیت است برای استان های تهران و قزوین نیز در بحث آب شرب، صنعت و کشاورزی بسیار اهمیت دارد که اگر اجرای این طرح ها توسعه پیدا نکند نقش بسیار خطرناکی در افزایش فرسایش خاک داشته و از طرفی پرشدن سدها دارد.
استان البرز دارای 450 هزار هکتار عرصه های طبیعی و ملی است.
6156/ 6155
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.