سعید اسماعیل خانیان روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی به منظور حفظ نژاد مرغ بومی کشور مراکز تکثیر و اصلاح نژاد مرغ بومی را راه اندازی کرد.
وی اظهار داشت: در حدود سال 1370 تعداد این مراکز به هفت مرکز رسید که تمام مشاوره های مربوط به اصلاح نژاد مرغ بومی توسط آنان انجام می شود.
وی با بیان اینکه مسئولیت این مراکز بر عهده موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور است، گفت: در این مراکز وظیفه تولید نیمچه مرغ به صورت بهداشتی و توزیع آن در سطح روستاها، اصلاح نژاد مرغ بومی و شجره دار کردن آن ها انجام می شود.
اسماعیل خانیان افزود: با راه اندازی مراکز و اجرای پروسه اصلاح نژاد، مرغ هایی که در سال بین 20 تا 70 تخم مرغ تولید می کردند اکنون به حدود 200 تخم مرغ در شرایط روستایی رسیده است.
وی با بیان اینکه از سال آینده مرغ خزک سیستان و بلوچستان و اردک بومی نیز انجام خواهد شد، اظهار داشت: اجرای این پروسه بر عهده معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و کار دانش فنی اصلاح نژاد و مشاوره با این موسسه می باشد.
*** اجرای سنتز بز شیری برای نخستین بار در کشور
رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور با بیان اینکه پروسه اصلاح نژاد طولانی، سخت و هزینه بر است، گفت: این موسسه برای نخستین بار در کشور کار سنتز نژاد بز شیری را انجام می دهد.
وی افزود: فاز اول آن که با همکاری بخش خصوصی انجام می شود، بر روی نژاد بز مهابادی مخصوص مناطق سردسیری انجام می شود اکنون سال دوم خود را می گذراند تا بعد از اصلاح نژاد در آینده یک نژاد پربازده بز شیری را در مناطق سردسیر برای دامداری های شیر صنعتی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: این نژاد سازگاری با محیط را از نژاد مادری و تولید شیر را از نژاد پدری که آلپاین فرانسه هست، می گیرد.
اسماعیل خانیان به نوع دیگری از اصلاح نژاد اشاره کرد و گفت: در این نوع اصلاح نژاد به صورت گروهی در یک منطقه انجام می شود تا دامداران منطقه با راهنمایی و هدایت موسسه مدیریت تغذیه و تولید مثل را انجام دهند.
وی افزود: اگر این کار چند نسل متوالی انجام شود دیگر دولت نیاز به سرمایه گذاری ندارد و فقط دانش فنی در اختیار دامداران قرار می گیرد.
وی ادامه داد: با انجام این نوع اصلاح نژاد، گله بومی را ارتقاء داده و 2 قلوزایی و راندمان رشد نیز افزایش می یابد.
اسماعیل خانیان اضافه کرد که این نوع اصلاح نژاد را در کرمانشاه با همکاری ایکاردو طبق یک توافق نامه انجام می دادیم که با اجرای تحریم ها، ایکاردو کار را رها کرد و اکنون خودمان در حال ادامه طرح هستیم.
وی گفت: همچنین کار اصلاح نژاد بر روی بوقلمون بومی از اوایل دهه 70 انجام می شود که اینکار در ایستگاه بوقلمون بومی تاتار آذربایجان شرقی کار شروع شده که مورد استقبال روستاییان قرار گرفته است.
موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور از سال 1313 در قریه حیدرآباد کرج به منظور اصلاح نژاد دام کشور راه اندازی شده است.
6156/6993
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.