مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، گفت: در سال‌های گذشته، برای تامین منابع مالی دچار مشکل بودیم و اجرای پروژه ها با عدم تخصیص بودجه روبرو شد در حالیکه تامین منابع مالی، تکلیف وزارت نیرو و مجموعه استانی است و باید با اهمیت بیشتر دنبال شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حامد فرضی امروز در برنامه اولین همایش گرامیداشت روز جهانی خاک سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، گفت: زمانی شهر کرج، باغ شهر خوبی اما امروز سفره های آبی وضعیت خوبی ندارد و با توجه به پیشرفت بیابانی در سطح استان، لازم است تدابیر مهم صورت گرفته شود.

فرضی با اشاره به کوچک بودن استان البرز در بین سایر استانهای کشور، گفت: با این وجود، حدود 3 درصد جمعیت کشور بعد از تهران پر جمعیت ترین استان است و با توجه به اینکه این جمعیت نیازمند آب و غذا و تفرجگاه است، باید اقدامات حمایتی منابع طبیعی با جدیت پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه در البرز بیشترین سهم اراضی به شهرستان های کرج و طالقان، اختصاص یافته، گفت که 370 هکتار البرز جزو اراضی خوب استانی است لذا با توجه به نیاز استان به کشت و مراتع، ظرفیت سازی دام در کاهش فرسایش خاک با همکاری سایر ارگانها، دنبال می شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان البرز صمن یادآوری اقدامات مثمرثمری که در دانشکده پردیس کشاورزی و امام خمینی انجام شده، اذعان داشت: در بزرگترین نهالستانی که در البرز وجود دارد می توان نهال استان های مجاور و البرز را فراهم کرد.

فرضی گفت: دو سد مخزنی امیرکبیر و طالقان را در البرز داریم و اگر بخواهیم بیش از یک میلیون رسوب و گل و لای آنرا لایروبی کنیم، نیازمند اعتبار لازم تامین پروژه هستیم.

وی تصریح کرد: امسال به دلیل تخصیص اعتبار رهبری، سال خاصی بود که در گذشته، اینچنین نبود و برای تامین مالی دچار مشکل بودیم و اجرای پروژه ها با عدم تخصیص بودجه روبرو شد در حالیکه تامین منابع مالی تکلیف وزارت نیرو و مجموعه استانی است و  باید با اهمیت بیشتر دنبال شود.

مدیرکل منابع طبیعی و حوزه ابخیزداری البرز تصریح کرد: هزینه های استان بستر را برای اجرای پروژه های آبخیزداری مهیا می کند و در این ارتباط فراموش نکردیم که سال 94 در سیلهای استانی، سیجان که بدون اقدامات آبخیزداری بود دچار تلفات جانی و مالی بسیاری شد لذا باید مسایل آبخیزداری در دستور کار قرار گیرد.

این مدیر استانی اظهار داشت: اگر برای سیل کنترل نداشته باشیم، متاسفانه باید شاهد بحران های دیگر بود لذا باید از بروز حادثه با مدیریت بحران، پیشگیری کرد.

وی به ریزگردها نیز اشاره کرد و گفت: عمق فاجعه به قدری زیاد است که نمی‌توان با اعتبار اندک مشکلات عدیده را حل و فصل کرد لذا این موضوع نیازمند عزم ملی است.

فرضی گفت: متاسفانه عدم هماهنگی بین دستگاههای استانی، مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است و در این راستا در اجرای بعضی پروژه های عمرانی، رویکرد آمایش سرزمین و کنترل منابع طبیعی، کمتر مشاهده میشود و لازم است ملاحظات بیشتری داشت.

فرضی با عنوان اینکه خرید 12 هکتار عملیات بیابان زدایی در نظر آباد و اشتهارد صورت گرفته در پایان اظهار داشت: نیازمند عزم جدی هستیم که از لایه‌های پایین و با استفاده از آموزش مقاطع پایین، آغاز شود و باید با آنچه در توان است نگهبان سرزمین خود بوده و قدردان آن باشیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.