بیش از یک دهه از کلنگ زنی پروژه قطار شهری میگذرد و کلانشهر کرج هنوز با ترافیکهای سرسامآور دستوپنجه نرم میکند، این در حالی است که مترو در بسیاری از شهرهای بهمراتب با جمعیت کمتر که این پروژه را بعد از کرج کلنگ زدهاند راهاندازی شده است. کلنگ پروژه متروی کرج سال ۱۳۸۵ زمین زده شد اما باگذشت سالها رنگ افتتاح به خود ندید زیرا درگیر اختلافات کارفرما و پیمانکار شد بهطوریکه پروژه برای مدتی تعطیل و حتی کار به دادگاه هم کشیده شد. اما با اتمام دوره چهارم شورای شهر کرج و آغاز دوره پنجم کارگاههای این پروژه دوباره رنگ تحرک به خود دید بهطوریکه در اخبار دیدیم و شنیدیم که زمینه اشتغال برای بیش از ۵۰۰ نفر را فراهم کرده است،
آخرین وضعیت این پروژه مهم و سرنوشتساز را از عضو ناظر شورای شهر در این پروژه جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
عملیات اجرایی در خط دو پروژه متروی کرج در حال انجام است
محمدحسین خلیلی اردکانی درباره آخرین وضعیت پروژه قطار شهری کرج، اظهار کرد: هماکنون عملیات اجرایی در خط دو این پروژه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه دو مشکل اساسی در ارتباط با این پروژه مهم وجود داشته است، افزود: یک مورد تائید شورای عالی فنی کشور در خصوصترمیم قیمتها در این پروژه بوده است. عضو ناظر شورای شهر کرج در پروژه قطار شهری بابیان اینکه بخش دوم مربوط به تأمین مالی این پروژه است که در این خصوص هر هفته جلسات کارگروه فنی و اجرایی پروژه خط دو متروی کرج با حضور مسئولان شهری ازجمله رئیس سازمان حملونقل ریلی شهرداری کرج، مشاور، پیمانکار و سایر مدیران و کارشناسان مربوطه در این حوزه برگزار کردهایم.
خلیلی اردکانی اشاره کرد: در شرایط کنونی امکان تزریق پول نقد به پروژه قطار شهری کرج ممکن نیست به همین دلیل در جلسات برگزارشده و طبق مذاکرات با پیمانکار قطار شهری کرج تصمیم گرفتیم که در قالب تهاتر کارکنیم.
وی ادامه داد: پیمانکار پروژه قطار شهری کرج شرایط کنونی شهرداری ازلحاظ بحث بودجهای وعدم نقدینگی کافی برای تزریق به این پروژه را میداند، به همین دلیل با انجام تهاتر موافقت کرده است.
تعیین پیشرفت فیزیکی کار در پروژه قطار شهری کرج برحسب درصد بدرستی قابلسنجش نیستعضو شورای شهر کرج در ادامه گفت: قرار است برای انجام تهاتر مسیرهایی را از طریق واگذاری بخشی از املاک شهرداری کرج به پیمانکار پروژه قطار شهری کرج بازکنیم و خوشبختانه در این رابطه چندین کاربری که قرار است برای تهاتر از آنها استفاده شود مشخصشده است اما هنوز به قطعیت در این خصوص نرسیدهایم.
خلیلی اردکانی با برشمردن این نکته که روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در بخشهای مختلف پروژه خط دو قطار شهری کرج ازجمله مدیریتی، پشتیبانی و کارگری مشغول بکار هستند تا این پروژه پیشبرد بهتری داشته باشد، افزود: در چند ماه باقیمانده سال جاری کارهایی اجرایی دو ایستگاه به اتمام میرسد و این ایستگاهها کامل خواهد شد. وی با توضیح اینکه تعیین پیشرفت فیزیکی کار در پروژه قطار شهری کرج برحسب درصد بهدرستی قابلسنجش نیست، افزود: اقدامات اجرایی در ایستگاهها و یا در تونل پروژه چون در زیرزمین اجرایی میشود در پیشرفت کار چنان نمود پیدا نمیکند درحالیکه بخشهای مهمی از کار در حال انجام است.
احداث برخی ایستگاههای متروی کرج تا دو سال آینده
عضو ناظر شورای شهر کرج در پروژه قطار شهری با اشاره به اینکه انجام کارهایی همچون ریلگذاری پروژه ازنظر اجرایی اقداماتی سنگین است که بهیکباره بعد از انجام آن شاهد پیشرفت بالای کارخواهیم بود، گفت: به همین در حال حاضر سنجش پیشرفت کار و تعیین درصد برای آن صحیح نیست.
خلیلی اردکانی در خصوص بهرهوری اقتصادی که ایستگاههای قطار شهری این کلانشهر خواهند داشت، بیان کرد: مطالعات مربوط به ایستگاهها بر اساس برگ خریدهایی همچون موقعیت قرارگیری و نقاط دسترسی در حال بررسی است تا مشخص شود کدام ایستگاهها قابلیت بارگذاری مواردی ازجمله غرفههای تجاری را دارد. وی عنوان کرد: طبق برنامهریزیهای موجود ایجاد چند ایستگاه در یک بازه زمانی ۲۴ ماهه را تعریف کردهایم و در یک محدوده زمانی ۳۱ ماهه هم ایجاد ایستگاههای دیگر را پیشبینی کردهایم که البته رسیدن بهتمامی این اهداف منوط به تزریق بودجه کافی به پروژه قطار شهری کرج است.
موافقت با ۴۰۰ میلیارد تومان تهاتر
عضو شورای شهر کرج از اختصاص بودجه یک هزار میلیارد تومانی برای پروژه قطار شهری کرج سخن گفت و عنوان کرد: از این میزان بودجه ۴۰۰ میلیارد تومان تهاتر، ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و ۲۰۰ میلیارد تومان هم بهصورت نقد است. خلیلی اردکانی اشاره کرد که اکنون از سوی دولت اوراق مشارکت مربوط به پروژه قطار شهری کرج به ۲۵۰ میلیارد تومان کاهش پیداکرده است و ۲۰۰ میلیارد تومان پول نقد را هم هنوز نتوانستهایم جذب کنیم.
وی در پایان گفت: درنهایت اگر بتوانیم حدود ۵۰ درصد این بودجه هزار میلیاردتومانی که برای تزریق به پروژه قطار شهری کرج دنبال کردهایم محقق کنیم، نسبت به برنامهریزی که داشتهایم تنها ۵۰ درصد پیشرفت خواهیم داشت.
46