گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

موانع دولت پزشکیان برای حمایت از تولید از نگاه یک نماینده مجلس: فراریان مالیاتی هر چه زودتر شناسایی و با آنها مقابله شود / طرح نشان‌دار کردن مالیات، باعث شفافیت مالیاتی می شود

یک نماینده مجلس بر این باور است که با کاهش مالیات بر تولید در بودجه ۱۴۰۴، تولیدکنندگان می‌توانند با هزینه‌های کمتری به فعالیت بپردازند، سودآوری خود را افزایش داده و به سرمایه‌گذاری بیشتر در توسعه و بهبود کیفیت محصولات ترغیب شوند.

پایگاه خبری جماران: طی سال های اخیر بحث مالیات بر تولید از یک سو و مقابله با فرارهای مالیاتی و فراریان مالیاتی همچنین ضرورت جذب سرمایه گذاری ها از سوی دیگر همواره مورد توجه فعالان و تحلیلگران اقتصادی بوده است. 

بسیاری بر این باورند که در شرایط کنونی کشور که دولت با کمبود منابع مالی نیز مواجه است، با کاهش مالیات بر تولید می تواند به رشد و شکوفایی آن  کمک کند در نتیجه ضروری است در لایحه بودجه به آن مهم توجه ویژه صورت گیرد.

عمران عباسی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ بر این باور است، برای حمایت از تولید در کشور ابتدا باید مالیات بر تولید کاهش یابد و از سوی دیگر فراریان مالیاتی و فرارهای مالیاتی نیز شناسایی شده و با آنها مقابله شود. 

به اعتقاد وی، یکی از مهمترین نتایج منفی عدم مقابله با فرارهای مالیاتی، کاهش درآمد دولت است و در نتیجه دولت نمی تواند آن گونه که باید از تولید حمایت کند.

 

فرار مالیاتی باعث کاهش درآمدهای دولتی می‌شود

عمران عباسی در گفت و گو با خبرنگار جماران، با اشاره به ضرورت شناسایی فراریان مالیاتی برای تامین منابع مالی کشور و در پاسخ به این سوال که دولت پزشکیان برای حمایت از تولید و تحقق این شعار با چه موانعی رو به رو است؟ گفت: شناسایی و برخورد با فراریان مالیاتی از جنبه‌های مختلفی برای یک جامعه سالم و توسعه‌یافته ضروری است. فرار مالیاتی باعث کاهش درآمدهای دولتی می‌شود، بنابراین باید با آن مقابله کرد و زمینه این اقدام نیز در بودجه ۱۴۰۴ مهیا شده است که این امر موجب افزایش انگیزه برای پرداخت مالیات و تحقق عدالت اقتصادی می‌شود.

 

درآمدهای مالیاتی مهمترین منبع اصلی تأمین بودجه دولت هستند 

وی افزود: درآمدهای مالیاتی منبع اصلی تأمین بودجه دولت برای ارائه خدمات عمومی حیاتی مانند آموزش، بهداشت، زیرساخت‌ها و امنیت است.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی کاهش مالیات بر تولید را یک سیاست اقتصادی حیاتی دانست و گفت: کاهش مالیات بر تولید در بودجه ۱۴۰۴ یک گام اساسی در حمایت از بخش مولد اقتصاد است که می‌تواند نقش بسزایی در حمایت از تولیدکنندگان و رونق اقتصادی ایفا کند. کاهش مالیات تولید، هزینه‌های تولید را کاهش داده و باعث افزایش سودآوری تولیدکنندگان می‌شود. این امر می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید، افزایش نوآوری و رقابت‌پذیری و در نهایت افزایش سطح تولید و اشتغال شود.

 

پیش بینی کاهش مالیات بر تولید در لایحه بودجه ۱۴۰۴

عباسی تصریح کرد: با کاهش مالیات بر تولید صورت گرفته در بودجه ۱۴۰۴، در سال آتی تولیدکنندگان می‌توانند با هزینه‌های کمتری به فعالیت بپردازند، سودآوری خود را افزایش داده و به سرمایه‌گذاری بیشتر در توسعه و بهبود کیفیت محصولات ترغیب شوند. این امر می‌تواند منجر به افزایش تولید، ایجاد اشتغال، کاهش وابستگی به واردات و بهبود تراز تجاری شود. همچنین، کاهش مالیات بر تولید می‌تواند به کاهش قیمت محصولات داخلی و افزایش قدرت خرید مصرف‌کنندگان منجر شود که این امر نیز به نوبه خود تقاضا را افزایش داده و به رشد اقتصادی کمک می‌کند.

 

 جذب سرمایه گذاری خارجی در گرو کاهش مالیات بر تولید است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه خارجی، اظهار داشت: علاوه بر این، کاهش مالیات بر تولید می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری‌های نوین به داخل کشور کمک کند. این امر می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری بخش تولید شود. در مجموع، کاهش مالیات بر تولید، یک سیاست مؤثر در حمایت از تولیدکنندگان، افزایش رشد اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه است. دولت‌ها باید با در نظر گرفتن این مزایا، به کاهش مالیات بر تولید و ایجاد یک محیط کسب‌وکار مناسب برای تولیدکنندگان توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران در بودجه ۱۴۰۴ اقدامی مثبت در حمایت از معیشت خانوار

عباسی در ادامه این گفت و گو با اشاره به تأثیر افزایش سقف معافیت مالیاتی در معیشت کارمندان و حقوق بگیران، گفت: افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران به میزان ۱۰۰ نیز اقدامی بسیار مثبت در حمایت از معیشت خانوار در بودجه ۱۴۰۴ بوده است که تأثیر مثبتی بر معیشت کارمندان دارد. با افزایش این سقف، کارمندان بخش بیشتری از درآمد خود را بدون پرداخت مالیات دریافت می‌کنند، که این امر منجر به افزایش خالص دریافتی آن‌ها می‌شود. این افزایش درآمد می‌تواند به بهبود قدرت خرید کارمندان، افزایش سطح رفاه و کاهش فشارهای اقتصادی کمک کند. همچنین، این سیاست می‌تواند انگیزه‌ای برای کارمندان باشد تا با تلاش بیشتر به درآمدهای بالاتر دست پیدا کنند، زیرا سود بیشتری از درآمد خود را حفظ خواهند کرد. در نهایت، افزایش سقف معافیت مالیاتی می‌تواند به ایجاد تعادل بیشتر در توزیع ثروت و کاهش نابرابری‌های اقتصادی کمک کند.

وی همچنین در ادامه به طرح های مطرح شده در بحث مالیات اشاره کرد و گفت: یکی از طرح هایی که می توان در بحث مالیات به آن توجه کرد اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات است که فواید متعددی نیز دارد. این طرح شفافیت مالیاتی را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود پرداخت‌کنندگان مالیات دقیقاً بدانند که مالیات‌های پرداختی آنها چگونه و در کجا خرج می‌شود. این شفافیت می‌تواند اعتماد عمومی به نظام مالیاتی را افزایش داده و انگیزه افراد و شرکت‌ها برای پرداخت به موقع و کامل مالیات را تقویت کند. همچنین، نشان‌دار کردن مالیات کمک می‌کند تا منابع مالی به طور کارآمدتر تخصیص یابد و از هدررفت مالی جلوگیری شود.

عباسی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح 6.7 همت تأمین مالی توسط مودیان انجام شده است که عدد پروژه‌های تأمین مالی شده معادل 2000 پروژه با مشارکت مستقیم مردم است در بلندمدت است؛ لذا این طرح می‌تواند به بهبود عدالت اجتماعی و اقتصادی و افزایش کارایی دولت در ارائه خدمات عمومی منجر شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.