بازار ارز و طلا هفته گذشته سراسر سرخپوش شد و تمامی معامله گران افزایشی در بازار طلا و ارز در هفته جاری ضرر کردند.
به گزارش جماران؛ در ابتدای هفته گذشته، ربع سکههای ضرب سال ۱۴۰۳ وارد بازار شد و قیمت اقلام سکه و طلا را نزولی کرد ، شاید مهمترین خبری که منتشر شد خبر سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران بود که توانست با اهرم دیپلماتیک فضای انتظاری در بازار ارز را آرامتر کند، علاوه بر این ملاقات محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی عربستان مورد توجه قرار گرفت، بن سلمان اعلام کرده که تا پایان سال ۲۰۲۵ روابط بین دو کشور در بالاترین سطح قرار خواهد داشت.
عربستان دروازه روابط با کشورهای عربی و زادگاه جهان اسلام است به همین خاطر بهبود روابط با عربستان که نشانه مهمی از روابط با کشورهای عربی است در فضای انتظاراتی بازار ارز موثر است و فشار ناشی از تنشها و ریسکهای سیاسی بینالمللی را در بازار ارز را کم میکند. با تمام موارد فوق صحبتهای محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی هم مورد توجه قرار گرفت او گفته بود که نرخ ارز در همین محدوده ها حفظ خواهد شد که باعث شد انتظار اصلاح عمیق در بازار ارز از محدوده های فعلی کمرنگتر شود.
در این هفته تتر کمترین کاهش قیمت را در میان بازارهای ارز و طلا ثبت کرد و کمتر از یک درصد منفی شد کاهش بیشتر درهم هم حباب آن را در پایان هفته کاهش داده است. در این هفته معامله گران بازار ارز زیان کمتری را نسبت به معامله گران بازار طلا ثبت کردند.
در شرایطی که منفی شدن دلار، طلا را تحت فشار کاهشی قرار داده است ریزش اونس جهانی طلا شرایط را برای دارندگان طلا طی هفته گذشته سخت کرد اونس طلا در این هفته کاهش بیش از چهاردرصدی را ثبت کرد و طلا را تحت فشار کاهشی قرار داد ، طلای آب شده در این هفته با اهرم اونس جهانی طلا و دلار کاهش ۵.۶۵ درصدی را ثبت کرد. حباب ربع سکه پیش از عرضه ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ کاهش قابل توجهی را ثبت کرد ولی در نهایت پس از عرضه ربع سکهها، حباب ربع سکه بالا رفت و همین مسئله باعث شد که حباب سکه تا سطح ۵۵ درصدی رشد کند، زیان ربع سکه در این هفته ۲.۷۱ درصد بود ولی دارندگان نیم سکه و سکه گرمی در این هفته نقره داغ شدند و به ترتیب زیان ۶.۹ و ۷.۵ درصدی در بازه هفتگی متحمل شدند.
حباب سکه امامی در پایان هفته ۲۱ درصد و حباب نیم سکه ۲۵ درصد بود.
هفته نوسانی در بازار ارز
معامله گران رمز ارز و برخی نوسانگیران دلار، موجب نوسان بازار ارز از کانال تتر میشوند و از طرفی چون امارات مبدا اصلی واردات ایران است و بخش قابل توجهی از واردات کشور از کانال درهم انجام میشود تقاضای درهم به عنوان نمادی از تقاضای بنیادی بازار ارز و شرکتها در میان معامله گران تلقی میشود به همین خاطر حباب درهم که از اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار آزاد محاسبه میشود به همراه حباب تتر (اختلاف نرخ تتر و دلار تهران) اکوایران بررسی میشود. بررسی روند حباب درهم و تتر در معاملات هفته جاری نشان میدهد که بازار ارز در این هفته نوسانی بوده و آرامش هنوز به طور کامل به بازار ارز برنگشته است ، حباب درهم در این هفته در بازه ۱۰ تا ۶۵۵ تومان نوسان کرد حباب تتر هم در بازه دو تا ۶۷۳ تومان نوسان داشت.
در پایان معاملات روز پنجشنبه حباب تتر ۶۷۵ تومان و حباب درهم۳۲۵ تومان بوده است که نشان میدهد اگر در تعطیلات تتر آرام نگیرد و حباب آن کاهش پیدا نکند میتواند بر دلار نیروی افزایشی وارد کند.
حباب درهم به ثبات نسبی رسید
بررسی میانگین حباب درهم از بازه شش ماهه تا هفتگی هم در این هفته هم خالی از لطف نیست. بررسی اکوایران نشان میدهد که میانگین حباب درهم در بازه سهماهه، ماهانه وهفتگی در کانال ۳۰۰ تومانی قرار گرفته است که نشان میدهد تقاضای درهم در کنترل قرار گرفته و حباب آن دیگر افزایشی نیست، همگرایی حباب در بازه سه ماهه ماهانه و هفتگی هم منعکس کننده برگشت آرامش در بازه زمانی کوتاهمدت به معاملات درهم است و قرار گیری میانگین حباب درهم در کانال زیر ۲۰۰ تومان برای چند هفته متوالی در اینده منعکس کننده بازگشت ثبات و تعادل در بازار ارز است.