خبر مهم برای مستاجران و مالکان/ این صاحب‌خانه‌ها جریمه می‌شوند/ سقف اجاره مسکن در سال 1403 چه شد؟

حسین جنتی مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تهران با بیان اینکه سقف نرخ اجاره مسکن در تهران ۲۵ درصد است گفت: هیچ موجری حق افزایش بیش از این نرخ را ندارد و در صورت مشاهده با آنها برخورد خواهد شد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران؛ حسین جنتی مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تهران گفت: به تمامی مالکان گوشزد می‌کنیم که نرخ‌های بیش از این میزان را تعیین نکنند چراکه مستاجران تا پنج سال فرصت دارند که با مراجعه به شورای عالی حل اختلاف شکایت کرده و ۵ برابر نرخ‌های اضافه دریافت شده را از مالکان و موجران پس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران نوشت: بازار مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بازار‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود که با وجود عبور از فصل جابه‌جایی‌ها هنوز آثار و تبعات این بازار در بخش‌های مختلف به چشم می‌خورد و هنوز بسیاری از مستاجران از بالا بودن اجاره مسکن گله‌مند هستند و اعلام می‌کنند که فصل تابستان به اتمام رسیده و انگار با تمام شدن آن رعایت سقف اجاره مسکن هم به فراموشی سپرده شده است.

در صورتی که در ابتدای سال قانون ساماندهی بازار زمین و اجاره مسکن تصویب و از سوی دولت ابلاغ شد و مقرر گردید که تمامی مالکان باید نرخ سقف اجاره که ۲۵ درصد است را رعایت کنند که در صورت عدم رعایت مشمول جریمه می‌شوند. در قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها تلاش شده است تا هم منافع موجران و هم منافع مستاجران در نظر گرفته شود. در قانون برای موجرانی که قانون را رعایت می‌کنند مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

بر اساس ماده ۷ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها دولت مکلف شده در استان‌هایی که تورم بالای ۳۰ درصد است، نرخ رشد اجاره بها را تعیین کند. نرخ اجاره بها بعد از جلسه شورای عالی مسکن تعیین و سقف اجاره مسکن ۲۵ درصد تعیین شد که بیشترین نرخ اجاره برای استان یزد با ۲۶ درصد و کمترین آن سیستان و بلوچستان با ۲۳ درصد تعیین شده است.

 

وجود ضمانت‌های اجرایی برای تعیین سقف اجاره مسکن 

پیش از این ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص رعایت سقف اجاره مسکن اعلام کرده بود: در قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن اجاره ضمانت‌های اجرایی برای رعایت نشدن سقف اجاره‌بها توسط موجران در نظر گرفته شده است که یکی از موارد این قانون ضمانت‌های اجرایی است که به شکایت مستاجران اشاره دارد.

وی ادامه داد: اگر موجری اجاره را بیش از سقف تعیین شده از مستاجر دریافت کند، مستاجر می‌تواند تا ۵ سال از موجر شکایت کند. موجر هم مکلف می‌شود تا مبلغ اضافی را به مستاجر بازگرداند. همچنین بیش از سه برابر اجاره بها در یک ماه، سبب جریمه موجر خواهد شد و مبلغ جریمه باید به حساب دولت واریز شود.

 

موجران تعیین سقف اجاره بهای مسکن را فراموش کردند!

این در حالی است که زالی یکی از مستاجران در محدوده خیابان هاشمی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از اواخر شهریور ماه به دنبال یک واحد مسکونی ۹۰ متری بوده ایم، اما متاسفانه هر چقدر زمان می‌گذرد قیمت‌ها چند برابر می‌شود در صورتی که عرف آن است که با اتمام فصل اجاره باید قیمت‌ها بشکند و کاهش پیدا کند، اما شاهد آن هستیم که قیمت‌ها تغییری نکرده است.

وی ادامه داد: طبق قانون باید تمامی مالکان سقف اجاره مسکن را رعایت کنند، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی از موجران با همکاری مشاوران املاک اهمیتی به سقف اجاره ۲۵ درصدی نمی‌دهند و هر قیمتی که دلشان می‌خواهند را به مستاجران تحمیل می‌کنند.

 

موجران سقف اجاره مسکن را رعایت نکنند جریمه می‌شوند 

 حسین جنتی مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تهران با بیان اینکه سقف نرخ اجاره مسکن در تهران ۲۵ درصد است گفت: هیچ موجری حق افزایش بیش از این نرخ را ندارد و در صورت مشاهده با آنها برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: به تمامی مالکان گوشزد می‌کنیم که نرخ‌های بیش از این میزان را تعیین نکنند چراکه مستاجران تا پنج سال فرصت دارند که با مراجعه به شورای عالی حل اختلاف شکایت کرده و ۵ برابر نرخ‌های اضافه دریافت شده را از مالکان و موجران پس بگیرند. مالکان و موجران انصاف را در دستور کار خود قرار داده و با تعیین سقف اجاره ۲۵ درصدی بخشی از نگرانی مستاجران را کاهش دهند.

دیدگاه تان را بنویسید