به گزارش ایرنا، ' کمال حیدری ' روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در ماه های اخیر به دلیل کاهش و محدودیت منابع آبی، آب شرب اصفهان به میزان حدود 50 درصد با آب چاه مخلوط می شود و به همین دلیل از نظر کیفیت و طعم مانند قبل نیست.
وی بابیان اینکه نارضایتی مردم از کیفیت آب و تماس آنها با سامانه تلفنی 190 به دلیل شکایت از این موضوع در هفته های اخیر افزایش یافته است، تصریح کرد: بازرسی های مستمر از آب شرب اصفهان بزرگ توسط کارشناسان مرکز بهداشت صورت می گیرد و این آب از نظر بهداشتی، املاح معدنی، نیترات و بار میکروبی هیچ مشکلی ندارد.
به گزارش ایرنا، با توجه به کاهش منابع آبی و ذخیره سد زاینده رود، آب انتقالی به تصفیه خانه باباشیخعلی برای تامین آب شرب اصفهان بزرگ از اواخر اردیبهشت امسال حدود 40 درصد کاهش یافت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت اصفهان همچنین گفت: 40 درصد جمعیت این استان که در طرح پزشک خانواده ثبت نام کرده اند دارای پرونده الکترونیک سلامت فعال هستند.
حیدری با بیان اینکه اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت در شهرستان ها، موفق تر بوده است، افزود: 80 تا 90 درصد مردم در شهرستان های اصفهان دارای پرونده الکترونیک فعال هستند اما بیشتر مشکل ما مربوط به کلانشهر اصفهان است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیش از 10 درصد جمعیت استان اصفهان در سنین سالمندی قرار دارند، تصریح کرد: این استان در این زمینه در وضعیت هشدار بسر می برد و برنامه های بسیاری از سوی مرکز بهداشت برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان در حال اجراست.
رئیس مرکز بهداشت اصفهان یکی از بزرگترین مشکلات این استان را آرایشگاه های زیر زمینی عنوان کرد و گفت: این آرایشگاه ها افزایش یافته و مداخلاتی در زمینه های دارو و بهداشت دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این استان از نظر سطح پوشش و راستی آزمایی پرونده الکترونیک سلامت رتبه های اول و دوم را در کشور دارد، گفت: این پرونده ها علاوه بر غربالگری سریع وضعیت جسمی و روحی افراد به جمع آوری اطلاعات سلامت و بهداشت مردم کمک می کند.
' طاهره چنگیز ' همچنین با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی مسئول نظارت بر رعایت شئونات اخلاقی بین جامعه پزشکان است، افزود: بر اساس آیین نامه جدیدی که تدوین شده است اگر ارتباطات مالی بین پزشک، داروخانه و آزمایشگاه اثبات شود، عواقب سختی برای آنها به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: قبح این کار برای برخی ریخته شده و حتی عده ای نام این کار را 'هدیه گرفتن' گذاشته اند در حالیکه از نظر اخلاق پزشکی، مردود و مطرود است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با بیان اینکه 10 درصد تخت های بیمارستانی استان مربوط به بخش های روانپزشکی است، گفت: بیمارستان فارابی به عنوان مرکز جامع شرق اصفهان دارای حدود 250 تخت در بخش روانپزشکی است.
وی رباره پرداخت پاداش بازنشستگان این دانشگاه نیز توضیح داد: اعتبارات این کار باید توسط دولت تامین شود که در قانون بودجه 96 چیزی برای آن در نظر گرفته نشده بود اما امسال این بودجه در نظر گرفته شده هرچند اولویت پرداخت آن با بازنشستگان آموزش و پرورش است.
چنگیز با تاکید بر اینکه از ابتدای امسال تاکنون یک ریال برای پرداخت پاداش بازنشستگان به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخت نشده است، افزود: به محض دریافت این اعتبارات آنها را پرداخت می کنیم که هزینه آن در هر سال حدود 25 تا 30 میلیارد تومان است.
وی در پاسخ به سوالی درباره بیماران مبتلا به ایدز نیز گفت: آمار نوزدان مبتلا به ایدز به دنیا آمده از مادران مبتلا به این بیماری در استان اصفهان به صفر رسیده است و این موفقیت مرهون تلاش عوامل مراکز بهداشت این استان است.
به گفته وی در چند سال اخیر 30 کودک از مادران مبتلا به ایدز در استان اصفهان سالم به دنیا آمده اند.
چنگیز همچنین با تاکید بر اینکه در زمان حاضر در شرایط ویژه ای بسر می بریم، از خبرنگاران و رسانه ها خواست تا از انتشار اخبار مایوس کننده پرهیز کنند و اگر اخبار منفی نیز منتشر می کنند از صحت آن مطمئن شوند و خبر با جواب مسئول مربوطه منتشر شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه 96 درصد داروی مورد نیاز کشور از تولید داخل تامین می شود، گفت: دلار با نرخ دولتی برای صنایع داروسازی و واردات دارو همچنان برقرار است و نوسانات ارزی، تاثیر زیادی روی قیمت دارو نداشته است.
' ابوالفضل اصلانی ' افزود: قیمت دارو از سال 92 تا آذر 96 ثابت بود اما از آذر 96 به بعد حدود چهار تا 15 درصد و به طور متوسط 9 درصد افزایش یافت.
وی ادامه داد: قیمت داروهای خارجی نیز بین 10 تا 15 درصد افزایش یافت که این افزایش قیمت بیشتر برای داروهای مکمل بود.
وی در پاسخ به برخی انتقادها درباره گران فروشی دارو تصریح کرد: هر فردی که در این زمینه شکایت دارد می تواند با ارائه فاکتور خرید خود به معاونت غذا و دارو یا تماس با سامانه تلفنی 190 آن را پیگیری کند.
3011 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.