به گزارش ایرنا، بازاریان اصفهانی همچنین تاکید می کنند که با توجه به اینکه قیمت برخی از اجناس و کالاها مانند لوازم خانگی داخلی و خارجی به ارز وابسته است، نوسان های قیمتی چند هفته اخیر روی نرخ این کالاها نیز تاثیر زیادی گذاشته است.
خزانه دار اتحادیه لوازم خانگی اصفهان به ایرنا گفت: بسیاری از نمایندگی های فروش لوازم خانگی و حتی سایر کالاها در این مدت به طور بسیار محدود اقدام به بارگیری و تحویل کالا کرده اند که همین امر باعث کم شدن میزان عرضه در سطح بازار شده است.
رضا فاخران افزود: این نمایندگی ها برای فروشگاه های مختلف در استان ها سهمیه تعیین کرده اند و در روزهای اخیر وضعیت تحویل بار آنها بسیار بد شده است.
وی با بیان اینکه این موضوع بیشتر برای برندهای خارجی مطرح است، گفت: برندهای داخلی نیز با محدودیت فروش و عرضه مواجه شده اند زیرا بسیاری از قطعات اولیه آنها مانند موتور یخچال از خارج وارد می شود و آنها نیز با مشکل نوسان قیمت ارزی مواجه شده اند.
فاخران درباره قیمت ها نیز گفت: از حدود 2 ماه گذشته با نوسان های ارزی، قیمت انواع لوازم خانگی در اصفهان دست کم حدود 30 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: افزایش قیمت برای همه کالاها حتی قاچاق یا تولید داخل وجود داشته است.
به گفته وی لوازم خانگی برخی برندها مانند بوش آلمان حدود 70 درصد افزایش قیمت داشته است.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز به ایرنا گفت: افزایش قیمت برای کالاهای ارز محور در چند هفته اخیر وجود داشته است.
نادری افزود: کالاهایی که وارداتی هستند یا بخشی از قطعات اولیه آنها وارداتی است مانند قطعات خودرو و تلفن همراه در این چند هفته نوسان قیمت داشتند.
وی درباره کالاهای اساسی گفت: با توجه به اینکه بیشتر این کالاها مانند گوشت، برنج، مرغ، لبنیات و آرد تولید داخل هستند در تامین آنها با مشکلی مواجه نبودیم.
رئیس اتاق اصناف اصفهان مهمترین مشکل بازار اصفهان را همانند سایر نقاط کشور، نوسان بازار ارز دانست و گفت: در این فضا و شرایط، فروشنده و تولید کننده نمی توانند برای آینده برنامه ریزی کنند.
جهانگیری با اشاره به تعامل خوب دستگاه های اجرایی با اصناف برای حل مشکلات آنها، افزود: مهمترین مطالبه اصناف، کسبه و بازاریان، تثبیت و ثبات قیمت ارز است.
رئیس اتاق اصناف اصفهان نیز در گفتگو با ایرنا با تاکید بر اینکه کمبود خاصی در بازار اصفهان وجود ندارد، تصریح کرد: اما وارد کنندگان، تولید کنندگان و فروشندگان در پی نوسان اخیر بازار ارز نمی توانند قیمت قطعی برای کالاهای خود تعیین کنند و به همین دلیل، عرضه کالاها از نمایندگی ها محدود شده و فروشندگان می گویند که در زمان حاضر کالایی برای فروش ندارند.
جهانگیری مهمترین خواسته فعالان صنفی از دولت را مدیریت بازار ارز عنوان کرد و گفت: اگر نرخ ارز تثبیت شود، زندگی مردم نیز تعادل خود را پیدا می کند.
به گفته وی پیامدهای روانی در این شرایط بیشتر از تحریم های خارجی ، مردم را دلواپس کرده است و عده ای با سوء استفاده از این شرایط، کالایی را که با ارز چهار هزار تومانی وارد کرده اند با قیمت های بیشتری در بازار عرضه می کنند.
رئیس اتاق اصناف اصفهان با تاکید بر اینکه ما تحریم های بدتر از این را نیز پشت سر گذاشته ایم، گفت: این روزها بیشتر مباحث روانی روی مردم و بازار تاثیر گذاشته است و دولت باید این فضا را مدیریت کند تا آرامش به بازار بازگردد.
حدود 200 هزار واحد صنفی در استان اصفهان فعالیت دارند.
گ/3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.