به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده روز سه شنبه در نشست هم اندیشی با اعضای هیات رئیسه و شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: کشورمان از نظر تعداد استنادات دریافتی توسط مقاله ها در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (Scopus) از رتبه 49 جهانی در سال 1988 به رتبه 17 جهانی در سال 2017 رسیده است.
اسکوپوس (Scopus) یکی از نمایه های استنادی معتبر و شناخته شده دنیاست که اطلاعات بیش از ۱۶ هزار نشریه علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده است.
دکتر ملک زاده با تاکید بر اینکه ارتقای رتبه های مذکور، نمادی از بهبود چشمگیر کیفیت مقاله ها در سال‌های اخیر است، اظهار کرد: سهم دانشگاه‌های علوم پزشکی از مقاله های منتشرشده کشور در بانک‌های اطلاعاتی معتبر دنیا 30 درصد است.
وی اضافه کرد: ایران در سال 2017 سهم 2.9 درصدی از مقالات پر استناد و 1.9 درصدی از کل تولیدات علم دنیا را داشت که این سهم در سال 2016 به ترتیب 2.2 و 1.7 درصد بود.
وی با بیان اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم هشت دانشمند رشته های علوم پزشکی در رده یک درصد برتر پُراستناد جهانی از جهت مراجعه به مقالات قرار داشتند، گفت: این دانشمندان در زمان حاضر به بیش از 50 نفر افزایش یافته اند.
ملک زاده اضافه کرد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم 108 دانشمند برتر علوم پزشکی ایران به عنوان محققان تاثیرگذار در پایگاه های معتبر بین المللی ثبت شده بودند که در سال 1394 به 298 نفر و در زمان حاضر به 683 نفر افزایش پیدا کرده اند.
معاون وزیر بهداشت همچنین با بیان اینکه کشورایران در سال 2017 میلادی رتبه 17 جهانی و اول منطقه را در دریافت تعداد استناد به مقالات به دست آورده است، گفت: ایران، ترکیه و مالزی به ترتیب کشورهای اسلامی برتر تولیدکننده علم در سال 2017 بودند.
وی با تاکید بر اینکه ایران صدر نشین تولید علم کشورهای اسلامی در کلیه پایگاه های استنادی بین المللی است، بیان کرد: کشورمان سهم 22 درصدی از کل تولیدات علمی 57 کشور اسلامی را دارد.
ملک زاده همچنین سهم مقاله های دانشگاه‌های وزارت بهداشت از کل کشور در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (Scopus) را 30.88 درصد اعلام کرد و گفت: این سهم روند افزایشی در 2 دهه گذشته داشته است.
وی با بیان اینکه ایران با بیش از 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، 1.2 درصد دانشکده‌های پزشکی دنیا را در اختیار دارد، گفت: 15 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند و ایران از نظر تعداد دانشکده‌های پزشکی، دوازدهمین کشور دنیاست.
وی با اشاره به حمایت از تأسیس 607 شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت با گردش مالی حدود سه هزار میلیارد ریال در سال در دولت تدبیر و امید، افزود: 340 محصول دارویی نیز در شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی تولید شده است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تاسیس 74 مرکز رشد مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی، تصریح کرد: سهم دانشگاه‌های علوم پزشکی از فروش محصولات دانش بنیان، 25 درصد کل فروش شرکت‌های دانش ‌بنیان کشور است.
ملک زاده گفت: این دستاوردها در شرایطی محقق شده که اعتبارات پژوهشی کشور از سهم نیم ‌درصدی تولید ناخالص ملی فراتر نرفته و حتی در برخی موارد اعتبار نهایی تخصیص داده شده کمتر از 0.3 درصد تولید ناخالص ملی بوده است.
وی همچنین با اشاره به فناوری ژن درمانی و ترمیم ژن های معیوب تاکید کرد: دانشگاه های علوم پزشکی ما باید با ایجاد مراکز تحقیقاتی و انجام طرح های پژوهشی به سمت این فناوری نوین حرکت کنند تا از دنیا عقب نمانیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حوزه پژوهش نیز گفت: این دانشگاه تا سال 2016 حدود 15 هزار مقاله در بانک اطلاعاتی اسکوپوس ثبت کرده بود که در سال 2017 به 17 هزار و 367 مقاله رسید.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال 1997 تا 2017 در بانک اطلاعاتی اسکوپوس 11 هزار و 609 مقاله با 84 هزار و 43 استناد ثبت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: 13 درصد این مقاله ها با همکاری بین المللی تهیه و چهار درصد مقالات در مجلات یک درصد برتر دنیا منتشر شده اند.
ملک زاده با اشاره به فعالیت 892 هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: نسبت مقاله به هیات علمی در این دانشگاه 1.48 و نسبت استناد به مقاله 7.31 در سال 2017 بوده است.
وی بر نقش ارتباطات بین‌المللی در ارتقای شاخص های کمی و کیفی پژوهش ها و رتبه های کشورمان در دنیا تاکید کرد و گفت: باید بودجه بیشتری به این بخش تخصیص یابد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به برنامه های این دانشگاه در جهت توسعه کمی و کیفی پژوهش، گفت: لازم است اعضای هیات علمی به سمت تحقیقات بین رشته ای و شبکه سازی در این زمینه حرکت کنند.
شقایق حق جوی جوانمرد افزود: بسیاری از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی دارای داده های علمی فراوان هستند اما به دلیل مشغول بودن در بخش درمانی و بالینی فرصت کافی برای جمع آوری و پیاده سازی این داده ها ندارند که باید برای تبدیل این داده ها به فناوری برنامه های مسنجی انجام شود.
وی همچنین راه اندازی نخستین مرکز نوآوری سلامت کشور و برنامه ریزی برای راه اندازی پارک علم و فناوری سلامت در این دانشگاه را از جمله طرح های بخش پژوهش و فناوری عنوان کرد.
در این نشست که با حضور اعضای هیات رییسه و شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، درباره چگونگی توسعه کمی و کیفی تولیدات و مقاله های علمی و ارتقای شاخص های پژوهشی و فناوری در این دانشگاه گفت و گو و تبادل نظر شد.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دارای حدود 10 هزار دانشجو و 900 عضو هیات علمی است.
این دانشگاه با 11 دانشکده و 47 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، یکی از دانشگاه های علوم پزشکی برتر کشور است.
ت/3011
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.