به گزارش ایرنا ' محسن مهرعلیزاده ' روز شنبه در دیدار با کشاورزان شهرستان برخوار افزود: بی تدبیری ها در آن دوران باعث شد تا بر روی بسیاری از تپه ها باغ احداث و سالانه حدود 200 میلیون متر مکعب آب بصورت غیر قانونی به این باغ ها پمپاژ شود.
وی تاکید کرد: چرا معترضان به موضوع کم آبی در زمانی که بیشترین بی تدبیری ها رخ می داد، صحبتی نمی کردند و بی تدبیری آن دوران باعث شده که امروز چاهها در عمق بیش از 270 متری هم به آب نرسند.
استاندار اصفهان در عین حال تصریح کرد: دعواهای منطقه ای بر سر مسائل آب نه تنها به حل این مسئله منجر نمی شود بلکه راهکارهای حل این موضوع را با چالش مواجه خواهد کرد.
وی افزود: کمبود آب یک موضوع فرا منطقه ای است و نمی توان برای آن شرق و غرب و جنوب و شمال استان را لحاظ کرد و باید به آن بصورت فراگیر و همه جانبه نگریست.
مهرعلیزاده ادامه داد: از زمان برعهده گرفتن مسئولیت استانداری اصفهان سعی کردیم به جای دعواهای بچه گانه، مسئله کمبود آب را بصورت اصولی حل کنیم که از سرگیری عملیات احداث سد و تونل کوهرنگ سه نمونه ای از این اقدام ها است.
به گفته وی سد و تونل سوم کوهرنگ سه 2 سال دیگر به بهره برداری می رسد و در پی آن 250 میلیون متر مکعب آب به فلات مرکزی ایران انتقال می یابد و بخشی از مشکلات آبی استان اصفهان برطرف خواهد شد.
استاندار اصفهان اضافه کرد: طرح انتقال آب از خلیج فارس به مرکز ایران نیز از لحاظ فنی شرایط خاص خود را دارد و هر متر مکعب آب 25 هزار تومان هزینه دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالیت های آبی و ایجاد منابع آبی باید حدود 12 سال پیش انجام می شد اما به دلیل انجام نشدن آنها، هم اکنون مجبوریم برای آن برنامه ریزی کنیم و بر مبنای اطلاعات موجود پیش رویم.
استاندار اصفهان با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت و استفاده از روش های نوین آبیاری در این استان، گفت: کشاورزان مناطق مختلف از جمله شهرستان برخوار باید نسبت به تغییر الگوی کشت اقدام کنند و فرماندار این شهرستان نیز باید در این راستا برنامه ریزی کند.
وی خاطرنشان کرد: یکپارچه سازی اراضی به منظور کشت محصولات کم آب بَر نیز باید در شهرستانهایی که با مشکل آب مواجه هستند انجام شود.
مهرعلیزاده تصریح کرد: منطقی و عقلانی نیست که به رغم کم آبی، در این مناطق محصولاتی نظیر هندوانه و خربزه کشت شود.
وی با اشاره به اینکه پرورش دام های مقاوم به کم آبی از جمله شتر و شترمرغ به منظور تامین گوشت استان جایگزین مناسبی برای پرورش دام های سبک که به بیشتری نیاز دارند می باشد تصریح کرد: کشاورزی و دامپروری باید به سمت روش های نوین که به حداقل آب نیاز دارند، پیش رود.
استاندار اصفهان به طرح جامع اشتغال روستایی که با برنامه های استانداری و دستگاههای مربوطه در حال انجام است نیز اشاره کرد و افزود: در این طرح برای تمامی شهرها و روستاها برنامه ریزی شده که بر مبنای آن شغل های زودبازده و پایدار با در آمد مناسب جایگزین مشاغل کم بازده شود تا معیشت مردم با مشکل روبه رو نشود.
وی ادامه داد: بر مبنای این طرح 63 هزار نفر در قالب 8 هزار و 700 طرح مشتمل بر 66 رشته مشغول به کار می شوند.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: ایجاد این طرح 2 هزار و 800 میلیارد تومان هزینه دربر دارد که یکهزار و 800 میلیارد تومان آن از طریق بانک ها تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم، خانواده دولت هستند، نسبت به ایجاد شرایط مطلوب بویژه از سوی بانک ها برای شهروندان و روستائیان تاکید کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به شرایط سخت زندگی گفت: بدون شک استمهال وام های کشاورزان باید بصورت جدی در دستور کار بانک ها باشد.
وی همچنین به راه اندازی درگاه سرمایه گذاری استان اصفهان اشاره کرد و افزود: این درگاه شرایط سرمایه گذاری در این استان را آسان خواهد کرد.
مهرعلیزاده دریافت مجوز تولید کره در شهرستان برخوار را نمونه ای از اثرات درگاه سرمایه گذاری استان اصفهان عنوان کرد.
وی در اداره به کاهش چشمگیر بارش ها و ورودی آب سد زاینده رود اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته میزان ورودی به این سد حدود یک میلیارد و 750 میلیون متر مکعب بود اما اکنون این میزان به 450 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
او همچنین اعلام کرد که میزان بارش ها در ماه های مختلف سال آبی جاری در مقایسه با ماههای مشابه در 47 سال گذشته به کمترین حد خود رسیده است.
استاندار اصفهان بااشاره به اجرای طرح آبیاری باغ ها به منظور جلوگیری از خشک شدن درختان بوسیله تانکر بیان کرد: این طرح در شهرستانهایی نظیر مبارکه، فلاورجان، خمینی شهر و شهر قهدریجان انجام می شود.
وی گفت: هزینه آب یک تانکر با ظرفیت 10 متر مکعب حدود 250 هزار تومان است و این مبلغ نشان می دهد که مسئله آب حیاتی و با ارزش است زیرا دیگر از آب مجانی زاینده رود خبری نیست.
همچنین نماینده مردم شهرستان برخوار شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: خشکسالی های اخیر تاکنون حدود یکصد میلیارد تومان به این شهرستان ضرر وارد کرده است.
' حسینعلی حاجی دلیگانی ' با بیان اینکه حدود 200 هزار نفر در این خطه از شغل کشاورزی منتفع می شدند، گفت: حدود هفت هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه هم اکنون شرایط کشت ندارد.
وی گفت: مردم برخوار تاکنون به دور از هرگونه رفتار خشن و نامناسب در جوی آرام مطالبات خود را بیان کرده اند.
نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه تصریح کرد: تمام ضرر تصفیه خانه شمال شهر اصفهان برای مردم این خطه است بنابر این عادلانه نیست که پساب این تصفیه خانه به شرق اصفهان تحویل داده شود.
حاجی دلیگانی همچنین فعالیت تشکل های کشاورزی استان اصفهان را عادلانه ندانست و مدعی شد: تسهیلات و اقدام های این تشکل ها برای مناطق شرق، غرب، شمال و جنوب استان یکسان نیست.
استاندار اصفهان روز شنبه به منظور رصد مشکلات آبی و معضلات کشاورزان شهرستان برخوار به این خطه سفر کرد و در مسجد امام جعفر صادق (ع) حبیب آباد با کشاورزان این شهرستان دیدار و گفت و گو نمود.
به گزارش ایرنا، خشکسالی امسال کشورمان در 70 سال اخیر بی سابقه بوده است به همین دلیل مدیریت مصرف آب باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
اکنون زاینده رود از نظر میزان بارش از بدترین حوضه های آبریز کشور به شمار می آید.
این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی های متوالی، کمبود بارش، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در پایین دست و فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
شهرستان برخوار با 120 هزار نفر جمعیت در 10 کیلو متری شمال اصفهان قرار دارد.
6020/ 7150/ 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.