روابط عمومی پایگاه های ثبت جهانی و گروه حفظ و احیا میراث فرهنگی استان اصفهان روز پنجشنبه به نقل از فریدون اله یاری افزود: کبوترخانه طالخونچه با قدمتی افزون بر یک قرن دارای هشت متر ارتفاع و 6 متر مربع قطراست.
وی افزود : مرمت این بنا شامل خاکبرداری و آواربرداری سقفها و بازسازی مجدد طاق ها ، ترمیم پلکان منتهی به پشت بام ،ایزولاسیون و کف فرش بام با آجرهای سنتی است.
وی مرمت نمکدان بالای برج و سقف ، استحکام بخشی دیوارهای پیرامونی برج و اندود کاهگل و احیا کمربندی گچی را از دیگر اقدامات مرمتی صورت گرفته در این بنا عنوان کرد.
اله یاری اظهار کرد: مرمت برج کبوترخانه طالخونچه با نظارت کارشناس دفترفنی میراث فرهنگی استان اصفهان و با هزینه ای بالغ بر 600 میلیون ریال انجام گرفته است.
طالخونچه در منطقه مبارکه قراردارد ؛این شهر با قدمتی چند هزار ساله آثار تاریخی دوره‌ های مختلف را در خود جای داده و از آن جمله می‌توان به مساجدی با معماری دوره صفویه، قلعه‌ها و بناهای قدیمی اشاره کرد.
نام اصلی این شهر «طالقان جی» بوده که به دلیل خونریزی قوم مغول در این محل، نام آن به طالخونچه معروف شد.
برج های کبوتر یا کبوترخانه ها بناهای عظیمی هستند که در گذشته در جوار زمین های زراعی و به منظور استفاده از فضولات کبوتران در نقاط مختلف استان اصفهان ساخته شده اند.
زارعان اصفهانی در سال های دور از فضله هزاران کبوتری که در این برج ها لانه گزینی می کردند به عنوان کود حیوانی در زمین های کشاورزی بهره می بردند.
هم اینک صدها برج کبوتر در گوشه و کنار شهرهای استان اصفهان رو به ویرانی است.
7141/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.