به گزارش ایرنا، محسن مهرعلیزاده روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان که با حضور معاون اول رئیس جمهوری در سالن کوثر اصفهان برگزار شد، افزود: مجموعه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیریت اجرایی اصفهان در این زمینه همفکر هستند و کوچکترین اختلاف نظری با هم ندارند.
مهرعلیزاده گفت: بر اساس آمار، میزان آبی که امسال می توانست در حوضه زاینده رود جاری شود یک میلیارد و هشتصد پنجاه میلیون مترمکعب بود که این میزان در سال گذشته به یک میلیارد و پنجاه میلیون مترمکعب کاهش یافت و تا پایان سال جاری به 380 میلیون مترمکعب و با احتساب بارندگی های اخیر به 440 میلیون مترمکعب، یعنی کمتر از یک دوم سال قبل رسید.
وی گفت: میزان برداشت آب در بخش های آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در جلسات اسفند سال گذشته و اردیبشهت سالجاری مشخص شد و انتظار می رود بر اساس این جدول روی میزان برداشت ها، نظارت و برداشت های خارج از آن با دقت پیگیری شود.
استاندار اصفهان گفت: اصفهان دومین استان کشور در صرفه جویی مصرف آب است اما میزان آب رها شده از سد زاینده رود دو برابر میزان مصرفی ماست یعنی معادل مصرف کل استان در طول مسیر به هدر می رود.
وی اظهار داشت: طرح های تامین آب منطقه با همکاری استان های همجوار از جمله چهارمحال و بختیاری در حال پیگیری است و پروژه متوقف شده سد سوم کوهرنگ دوباره به راه افتاده است و امیدواریم در مدت دو سال به اتمام برسد.
مهرعلیزاده گفت: با راه اندازی این پروژه 250 میلیون مترمکعب آب به ورودی حوضه زاینده رود اضافه خواهد شد.
استاندار اصفهان یادآور شد: در حوضه مدیریت منابع آب نیز اقدام های موثری انجام شده که از جمله آنها توسعه کشت گلخانه ای، گیاهان داروئی و پرورش دام های مقاوم در مقابل کمی آبی مانند شتر و شتر مرغ است.
وی گفت: طرح توسعه پایدار اشتغال روستاییان متاثر از خشکسالی نیز در دستور کار قرار گرفته که در چارچوب آن هشت هزار و پانصد خُرده طرح در قالب 66 رسته و گروه تعریف شده است.
مهرعلیزاده یادآور شد: این طرح جامع به دو هزار و هشتصد میلیارد تومان سرمایه گذاری نیازمند است که یکهزار و هشتصد میلیارد تومان آن از طریق تسهیلات ارزان قیمت و 900 میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد و آورده کشاورزان آسیب دیده چیزی کمتر از 10 درصد این رقم است.
وی ادامه داد: عمر این طرح ها سه ساله است و 63 هزار نفر از روستاییان را در بخش های کشاورزی، دامپروری، گردشگری و صنایع دستی مشغول به کار خواهد کرد.
وی گفت: مصرف آب در این طرح ها تنها چهارمیلیون مترمکعب است در حالی که پیش از آن، کشاورزان 450 میلیون مترمکعب آب مصرف می کردند.
استاندار اصفهان، راه اندازی پورتال سرمایه گذاری استان را از دیگر طرح های در آستانه بهره برداری عنوان کرد و گفت: اقدام های اولیه این طرح از شش ماه پیش آغاز شد و زمینه سرمایه گذاری بر اساس آمایش سرزمین در آن مورد مطالعه قرار گرفت و به محض اینکه فردی برای سرمایه گذاری وارد این سامانه شود مجوز لازم به دور از بورکراسی اداری برای او صادر می شود.
وی رونمایی از بِرند شهری اصفهان را از دیگر برنامه های امروز عنوان و اضافه کرد: اگرچه اصفهان از نظر فرهنگی، تاریخی و حماسی یک بِرند محسوب می شود اما لازم بود از بُعد تجاری نیز برای توسعه صادرات و جذب گردشگر، لوگویی برای آن طراحی شود.
استاندار اصفهان همچنین با اشاره به رایزنی صورت گرفته با هشت شهر خواهرخوانده اصفهان گفت: تلاش می کنیم با توسعه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان زمینه ارتباط مستقیم با شهرهای خواهر خوانده را فراهم کنیم.
شهر تاریخی اصفهان هم اکنون با 14 شهر مختلف در جهان از جمله شهرهای شیان چین، کوالالامپور مالزی، فلورانس ایتالیا، یاش رومانی، بارسلون اسپانیا، ایروان ارمنستان، کویت، فرایبورگ آلمان، هاوانا کوبا، لاهور پاکستان، سن پترزبورگ روسیه، داکار سنگال، بعلبک لبنان و نجف عراق عقد خواهرخواندگی دارد.
مهرعلیزاده گفت: با توسعه فرودگاه اصفهان، این مکان می تواند به عنوان مُعین فرودگاه امام خمینی تهران، زمینه حضور تجار و گردشگران را در اصفهان فراهم سازد.
مهرعلیزاده افزود: همچنین با راه اندازی قطار سریع السیر اصفهان - تهران نیز تجار و گردشگران می توانند در کمتر از دو ساعت بین این دو شهر رفت و آمد کنند.

** امام جمعه اصفهان:مسیر رودخانه زاینده رود ساماندهی شود
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان نیز در این جلسه گفت: مسیر رودخانه زاینده رود و مسیر میراب ها به منظور نظارت بر برداشت ها باید ساماندهی شود.
آیت الله سید یوسف طباطبایی افزود: استاندار اصفهان بسیار پیگیر و اهل تلاش و کوشش است و یکی از اقدامات مهم استانداری راه اندازی مجدد ساخت و ساز سد سوم تونل کوهرنگ است که چند سالی متوقف شده بود.
وی اضافه کرد: صنایع، آب بری زیادی دارند و باید هزینه آب را به صورت واقعی پرداخت کنند و البته پولی که پرداخت می کنند در همین زمینه مصرف شود.
وی با تاکید بر ضرورت پشتیبانی از استانداری اصفهان، اظهار کرد: استان اصفهان در واریز بودجه به خزانه کشور اول است ولی در برداشت از آن در ردیف آخر قرار دارد.
امام جمعه اصفهان گفت: هنوز مشکل در گمرک کشور وجود دارد ومثلا فردی کاغذ وارد کرده است و سه ماه منتظر امضای رئیس رئیس بانک مرکزی است و در این مدت خسارت می دهند.
وی ادامه داد: وقتی گمرک یکی از استان ها وضعیت فردی را بررسی می کند، چرا باید گمرک استان دیگر دوباره بررسی کند و افراد معطل شوند.
معاون اول رئیس جمهوری بمنظور افتتاح و رونمایی از چند پروژه عمرانی و حضور در شورای اداری، امروز سه شنبه وارد اصفهان شد.
اسحاق جهانگیری در بدو ورود به فرودگاه شهید بهشتی اصفهان مورد استقبال استاندار، شخصیت ها، فعالان سیاسی، مسئولان اجرایی و جمعی از نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی این استان قرار گرفت.
محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و شماری از اعضای کمسیون های 'صنایع و معادن' و 'اقتصادی ' مجلس شورای اسلامی، اسحاق جهانگیری را در این سفر همراهی می کنند.
پیش از ظهر امروز، طرح توسعه فولاد سبا به همراه چهار طرح نیروگاه 25 مگاواتی برق فولاد سبا، تصفیه خانه پساب صنعتی و طرح تقلیل فشار گاز مجتمع فولاد مبارکه و کارخانه آهک کلسینه شرکت فولاد سنگ شهرستان مبارکه با حضور معاون اول رئیس جمهوری بطور همزمان به بهره برداری رسید.
جهانگیری در ادامه سفر یکروزه خود به اصفهان بعد از ظهر امروز ضمن حضور در جلسه شورای اداری این استان خط یک متروی کلانشهر اصفهان را نیز افتتاح می کند.
8114/7134
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.