سرپرست معاونت نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: از ظرفیت های محیط زیستی استان اصفهان برای جذب گردشگر استفاده نکرده ایم.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از اصفهان، حسین اکبری در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، با اشاره به سرمایه گذاری و ارزشگذاری اقتصادی در مناطق محیط زیستی تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت که اگر ارزشگذاری اقتصادی مناسبی بر روی مناطق خوب زیست محیطی نداشته باشیم نمیتوانیم به خوبی از آنها حفاظت کنیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
وی ادامه داد:باید اعتراف کنیم که از ۱۱ منطقه حفاظت شده و ۱۱ منطقه شکار ممنوع اصفهان حداقل بهرهبرداری را نداشتهایم، به طوریکه حدود۱۶۰ هزار هکتار ظرفیت در اختیار ما بوده ولی نتوانستیم از این فرصت به درستی بهره برداری کنیم.البته اخیراً این موضوع را در دستور اجرا قرار دادهایم.
اکبری با اشاره به لزوم سرمایهگذاری و مشارکت در بخش محیطزیستی عنوان داشت: بخشهای قرق شده محیط زیستی استان اصفهان باید به روش مشارکتی اداره شود؛ درست مانند اتفاقی که در یزد و کرمان رخ داده و تجربههای خوبی کسب شده و ما سعی داریم در استان اصفهان نیز از این ظرفیتها استفاده کنیم.
وی به موضوع صدور پروانه بهرهبرداری معادن پرداخت و تصریح کرد: برای این امر ضرورت دارد که به صورت علمی حرکت کنیم، چرا که وضعیت معادن در استان اصفهان از آزمون و خطا گذشته و این امر بسیاری از جذابیتهای مناطق گردشگری را تحت تاثیر خود قرار داده است؛ همچنین بهتر است که روش برداشتهای معادن را از روشهای سطحی به عمقی تغییر دهیم تا بتوانیم فضای بهتری را در فضاهای زیست محیطی داشته باشیم.
سرپرست معاونت نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به آخرین وضعیت تالاب گاوخونی خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به بارشهای اخیر و همچنین تخصیص ۶۰۰ لیتر بر ثانبه پساب به تالاب گاوخونی، این تالاب بینالمللی مرطوب شده است اما اقدامات صورت گرفته کافی نیست و باید حق آبه تالاب محقق شود چرا که در غیر این صورت گرد و غبار آن در چشم اصفهان و دیگر استانهای اطراف می رود.
برنامهریزی برای صدور پروانه پایدار برای حفظ محیط زیست در استان اصفهان امری ضروری است و برای این تحقق این امر نیاز به همکاری سازمانهای مردم نهاد نیز هستیم.