به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کیانوش جهانپور اظهار داشت: با توجه به اوضاع جوی و بارندگیهای اخیر در فصل بهار به ویژه در مناطق غربی کشور رویش قارچ خودرو افزایش یافته و برخی از افراد از این قارچها استفاده کردند و افرادی هم برای تأمین معاش به چیدن قارچها و فروش آنها اقدام کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای افراد دشوار است، گفت: در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر برای افراد عادی جامعه وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچهایی که در طبیعت بوده و افراد استفاده کردند سمی بوده است و نزدیک به ۷۵۰ نفر مسموم و ۹ نفر کشته شدند، سه نفر پیوند کبد کردند و ۶۰ تا ۷۰ نفر هم دچار عوارض شدید شدند و وضعیتشان بدحال توصیف شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچ بر اثر مصرف قارچهای غیرخوراکی بوده است، گفت: توصیه ما این است که با توجه به اینکه تشخیص قارچها سخت است، از قارچهای خود رو استفاده نشود و مردم از قارچهای بستهبندی و بهداشتی استفاده کنند.
وی ادامه داد: خطر مسمومیت قارچهای سمی را هر سال داریم و هشدار آن هم داده شده و توصیه ما این است که مردم فقط از قارچهای خوراکی استفاده کنند. هرچند گزارش مسمومیتها بیشتر در مناطق غربی کشور بوده اما هشدار سازمان غذا و دارو برای همه کشور است.
جهانپور در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچهای سمی گفت: تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی از علائم این نوع مسمومیت است.
46