به گزارش ایرنا، دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان روز چهارشنبه به نقل از آیت الله ' سید یوسف طباطبایی نژاد اضافه کرد: مسئولان استان باید نهایت تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گیرند.
وی افزود: در دیدارهای مختلف به مسئولان استان و کشور توصیه کرده ام که تکمیل و بهره برداری از سد تونل سوم کوهرنگ را در اولویت قرار دهند تا مشکلات ناشی از کمبود آب در استان اصفهان کاهش یابد.
خاطرنشان می شود، عملیات اجرایی تونل سوم کوهرنگ در سال ۱۳۷۷ و با هدف تامین آب به میزان حدود ۲۵۵ میلیون متر مکعب در سال برای تامین بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان 17 آبان امسال اعلام کرد: حفاری تونل سوم کوهرنگ پس از 20 سال به اتمام رسید و فقط پوشش بتونی بخشی از آن باقی مانده است.
' مسعود میرمحمد صادقی ' به ایرنا گفته بود: هنوز زمان بهره برداری کامل از این تونل قابل پیش بینی نیست زیرا مشکلات دیگری درباره آن باقی مانده است.
وی به جزئیات این مشکلات اشاره ای نکرد اما بنظر می آید مسائلی مانند تکمیل نشدن طرح سد کوهرنگ سه در این میان مطرح باشد.
سد کوهرنگ با 130 متر ارتفاع از کف و طول تاج 250 متر از نوع سدهای بتنی دو قوسی با حدود 385میلیون مترمکعب گنجایش طراحی شده که قادر است حدود 280 میلیون مترمکعب آب را تنظیم کند.

** خسارت کشاورزان و حقابه داران پرداخت شود
امام جمعه اصفهان که در دیدار با در دیدار مدیرکل منابع طبیعی و رئیس جهاد کشاورزی این استان سخن می گفت با اشاره به مشکلات کشاورزان استان اصفهان و عدم پرداخت خسارت آنان افزود: لازم است تا خسارت کشاورزان و حقابه داران استان پرداخت شود زیرا کشاورزان محل درآمدی ندارند و آبی هم برای کشت نیست.
آیت الله طباطبایی نژاد بیان کرد: طرحی ارائه شده است که از خط انتقال آب یزد بدون کاهش سهمیه آنان، به کشاورزان شرق اصفهان آب تخصیص یابد که امیدواریم این طرح بصورت کارشناسی بررسی؛ و مشکل کشاورزان برطرف شود.
وی در ادامه به رکورد اقتصادی و مشکلات این بخش اشاره کرد و گفت: مسئولان وظیفه دارند تا شرایط را برای تولیدکنندگان به منظور ایجاد رونق در اقتصاد کشور فراهم کنند.
امام جمعه اصفهان اظهارکرد: مدیران اجرایی می توانند مشکلاتی که در قوانین وجود دارد را برای اصلاح و برررسی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتقال دهند اما گاهی اوقات تنگ نظری برخی از افراد مانع از ایجاد رونق در تولید می شود.
وی تصریح کرد: این افراد با تدبیرهای ناصواب خود مانع پیشرفت تولید و کسب و کار در اصفهان شده‌ اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ابتدای این دیدار هفته منابع طبیعی را گرامی داشت و با اشاره به شرایط حاد خشکسالی در این استان گفت: قانون پیش بینی کرده است که در صورت عدم اختصاص آب برای کشت، خسارت کشاورزان و حقآبه داران پرداخت شود و در حال پیگیری این موضوع از مسئولان مربوطه هستیم.
محسن کریمیان افزود: طرحی برای تجمیع فاضلاب تصفیه شده در سد آبشار و اضافه کردن مقداری از خط انتقال آب به یزد که مصوبه شورای امنیت ملی است تدوین و در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده است.
وی اضافه کرد: پیش نویسی برای هیات وزیران آماده شده و استاندار اصفهان در حال پیگیری آن است که در صورت تصویب این طرح، 100 میلیون متر مکعب آب در سال از طریق بنش بندی می توان برای کشاورزی اختصاص داد.
مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان نیز در این دیدار با بیان اینکه 25 هزار اصله نهال بیابانی در استان اصفهان تولید شده است، گفت: گونه هایی از درختان که حداقل آب را نیاز دارند برای کاشت در استان در نظر گرفته شده است.
محمدحسین شاملی افزود: به کشاورزان غرب استان نیز اعلام شده تا به جای کشت گندم و شخم زدن هر ساله آن که به فرسایش خاک منجر می شود، به کشت موصیر و کرفس و یا گیاهان دارویی روی آورند زیرا کشت این محصولات به آب کمتری نیاز و در آمد خوبی دارد.
وی با اشاره به ابطال پروانه دامدارانی که از حرفه دامداری خارج شده اند، گفت: انتظار می رود میزان علوفه برای بهره برداران در سال آینده کاهش یابد به همین دلیل تلاش می شود به بهره برداران نهاده بدهیم تا به دام ها آسیب نرسد.
استان اصفهان دارای 6 میلیون و 300 هکتار مرتع است که حدود 43 هزار بهره بردار از مراتع این استان استفاده می کنند.
2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.