به گزارش ایرنا، اسرافیل احمدیه روز پنجشنبه در اختتامیه دوازدهمین المپیاد فرش دستبافت کشور در دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه این طرح ها 145 هزار شغل جدید ایجاد می کند، اظهارکرد: برای تکمیل و راه اندازی این طرح ها 26 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.
وی بیان کرد: برخی از این طرح ها در کاشان که بزرگترین شهرستان استان اصفهان، دنبال می شود.
وی بابیان اینکه استان اصفهان بالاترین شاخص صنعتی با فعالیت 9 هزار و 190واحد صنعتی در کشور است، افزود: 2 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری این تعداد واحد صنعتی با اشتغالزایی 246 هزار نفر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان فعالیت 880 معدن در این استان اصفهان را یادآورشد و گفت: این استان بیشترین تعداد معدن را در کشور دارد اما به لحاظ استخراج، پنجم است.
احمدیه با اشاره به اینکه در سال گذشته 36 میلیون تُن مواد استخراجی از این معادن در استان اصفهان به ثبت رسیده است، افزود: بیش از 60 هزار واحد صنفی در این استان وجود دارد که از این لحاظ نیز در رده ‌های بالای کشور قرار دارد.
وی با تاکید بر اعطای بیشترین تسهیلات طرح رونق تولید در استان اصفهان و اینکه این استان رتبه اول کشور در پرداخت تسهیلات رونق تولید را دارد، تصریح کرد: 830 میلیارد تومان تسهیلات به یک هزار و 36 واحد صنعتی استان اصفهان پرداخت شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان اصفهان همچنین میزان تسهیلات طرح رونق تولید که بانک ها بطور مستقیم نیز به واحدهای بزرگ صنعتی پرداخت کرده اند را 2 هزار و 600 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی یادآور شد: در حوزه فرش دستبافت نیز 280 هزار بافنده در این استان فعالیت می کنند.
دوازدهمین المپیاد فرش دستبافت کشور با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران با معرفی نفرات برتر در بخشهای دانش آموزی و دانشجویی و رونمایی لوح ثبت جهانی فرش دستبافت کاشان در تالار آزادی دانشگاه کاشان برگزار شد.
معاون استاندار و فرماندار کاشان نیز در این مراسم با ابراز رضایت از ایجاد رشته فرش در دانشگاه کاشان، گفت: این رشته عامل رقابت سازنده، رونق و نشاط بیش از پیش و پویایی در حوزه فرش دستبافت است.
' حمید رضا مومنیان ' از کاشان به عنوان مهد فرش نام برد و افزود: این شهرستان از همه مواهب و مجموعه های فرش از جمله تاریخ کهن فرش، آموزش فرش، رشته فرش، انجمن های علمی، پژوهشکده فرش برخوردار است و همه باید بامساعدت و همکاری دست به دست بدهیم تا کاشان به عنوان یکی از کانونی ترین نقاط ایران در حوزه فرش بدرخشد.
وی با تاکید بر رنگ های باشکوه، نقش های فاخر، ترکیب بندی زیبای نقوش و فضاهای خالی و پر در کنار هم در فرش، یادآور شد: این هنر زیبا و عظیم یادآوری می کند که ما از تاریخ کهن، عمیق و ریشه داری برخورداریم و فرش دستباف ایران یکی از قوی ترین و بدیع ترین این ریشه هاست.
فرماندار کاشان تصریح کرد: فرش پازیریک به عنوان قدیمی ترین نمونه از فرش در اختیار بشریت قرار داد و همه اذعان می کنند مربوط به مناطق مرکزی ایران است.
وی برگزاری دوازدهمین المپیاد فرش دستبافت کشور در دانشگاه کاشان که با شرکت 155 دانش آموز و دانشجو از 20 استان کشور برگزار شد را رویدادی برای توجه بیشتر به فرش دستباف دانست و افزود: فرش دستباف ایران نیازمند پشتوانه علمی است.
در این مراسم افزون بر معرفی نفرات برتر دوازدهیمن المپیاد فرش دستبافت کشور از از لوح جهانی فرش دستبافت کاشان نیز رونمایی شد.
پیش از این، مهارت های سنتی بافت فرش در کاشان ثبت جهانی شده بود.
دوازدهمین المپیاد فرش دستباف کشور در بخش های دانش آموزی و دانشجویی با شرکت 155 نفر از 20 استان کشور در گرایش های طراحی، بافت، مرمت و رنگرزی از هشتم تا 10 ماه جاری در دانشگاه کاشان برگزار شد.
این المپیاد در بخش دانشجویی در چهار رشته رنگرزی، طراحی، بافت و مرمت و در بخش دانش آموزی در سه رشته رنگرزی، طراحی و بافت برگزار شد.
6136 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.