به گزارش ایرنا، حمید کارگر روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری دوازدهمین المپیاد فرش دستبافت کشور در گفت و گو با خبرنگاران در عین حال افزود: نباید به این روند افزایشی دل خوش کنیم چون هنوز با وضعبت ایده آل فاصله زیادی داریم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: 359 میلیون دلار فرش دستبافت ایران در سال 1395 به خارج از کشور صادر شده که این میزان صادرات نسبت به سال قبل آن ( 1394 )ذ 21 درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: در سال 1395 کشور ایران 90 میلیون دلار یعنی بیش از رقم سال قبل از وقوع تحریم ها، صادرات فرش دستبافت داشت.
کارگر تصریح کرد: صادرات فرش دستباف کشور در چند دهه گذشته به علت های مختلف روند کاهشی مواجه بود.
وی وضعیت صادرات فرش دستبافت پس از برجام را ملموس دانست و گفت: در سال 2010 با تحریم مستقیم آمریکا بر فرش دستباف ایران و ممنوعیت ورود هر تخته فرش دستبافت که مبدا آن ایران بود به آمریکا ، صادرات فرش دشتباف ایران تحت تاثیر قرار گرفت.
رئیس مرکز ملی فرش ایران از آمریکا به عنوان بزرگترین وارد کننده فرش دستبافت ایران نام برد و تصریح کرد: آمریکا در سال قبل از تحریم 80 میلیون واردات فرش دستبافت داشت اما این رقم یک دفعه به صفر رسید و به مدد برجام از دی سال 94 تاکنون صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا از سرگرفته شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین با بیان اینکه نباید به بازار آمریکا برای صادرات فرش دستبافت بسنده کنیم، یادآور شد: هم دولت و هم فعالان صادرات حوزه فرش با همه ابزارهای تبلیغاتی، برگزاری نمایشگاه های برون مرزی و اعزام و پذیرش هئیت های تجاری و با ابزارهای مختلف و شناخت سلیقه و کشش بازار این اعداد را به صورت جهشی افزایش بدهیم.
وی از فرش دستبافت ایران به عنوان هنر و صنعت قدیمی و میراث ماندگار ایران نام برد و گفت: این صنعت همیشه در صدر بوده و امروز با وجود همه افت وخیزها و دشواری هایی که در فرایند تولید و تجارت وجود دارد در صدر کالاهای بازارهای جهانی قرار دارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با هدف شرکت در دوازدهمین دوره المپیاد فرش دستبافت کشور به کاشان سفر کرده است.
دوازدهمین المپیاد فرش دستباف کشور در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی با 155 شرکت کننده از 20 استان کشور در گرایش های طراحی، بافت، مرمت و رنگرزی از هشتم تا 10 ماه جاری در دانشگاه کاشان برگزار شد.
این المپیاد در بخش دانشجویی در چهار رشته رنگرزی، طراحی، بافت و مرمت و در بخش دانش آموزی در سه رشته رنگرزی، طراحی و بافت انجام شد.
6136 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.