به گزارش ایرنا، روزنامه اصفهان زیبا روز شنبه در این باره نوشت: روغن های آسکارل به دلیل برخورداری از قدرت عایق و خنک کنندگی زیاد در ترانسفورماتورهای کاهنده ، در نیروگاه ها و صنایع فولادی استفاده می شوند. این روغن ها هر چند راهگشای صنایع مهم کشور است؛ اما از سوی دیگر، عوارض خاص زیست محیطی خودش را دارد. بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست کشور،‌ این ماده به دلیل ماندگاری در بافت های زنده حتی در تراکم‌های کم، اثرات مزمنی روی سلامت موجودات ایجاد می کنند. ایجاد انواع سرطان‌ها همچون ریه، شانه، مغز، پوست، سینه، پروستات،پانکراس و دستگاه گوارش از جمله عوارض این ماده است.
این روزنامه در ادامه آورده است: با وجود تاثیر تخریبی زیادی که این روغن ها روی سلامتی انسان ها و محیط زیست در پی دارد، آسکارل همچنان در صنایع فولادی و نیروگاه ها استفاده می شود. آنطور که کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شماره دو اصفهان پیش از این خبر داده تا چند سال پیش امکان امحای این روغن در کشور به دلیل پیچیده بودن فرآیند امحا و نبود فناوری لازم وجود نداشته است. مسئله ای که البته معاون فنی محیط زیست، امکانش را در اصفهان تایید می کند. مهدی ریاحی در گفت و گو با «اصفهان زیبا»، اظهار می کند: «خوشبختانه اصفهان تنها استانی در سطح کشور است که سیستم های امحای پسماند روغن های آسکارل را داراست، از این رو واحدهای صنعتی بایستی از این ظرفیت حداکثر استفاده را کنند.»اسفند 1391نیز مدیر گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست از امحای تمام روغن های آسکارل موجود در کشور تا دو سال آینده با همکاری وزارت نیرو خبر داد. محمد علیزاده در گفت و گو با ایرنا، عنوان کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و 250 هزار لیتر روغن آسکارل در کشور وجود دارد که 250 هزار لیتر از آن آلودگی بیش از هفت هزار ppm دارند .
* انبارهای آلوده
با این اوصاف اوایل بهمن ماه بود که رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از آلوده بودن انبارهای اصفهان به ماده آسکارل خبر داد. به گزارش ایمنا، سید عبدالوهاب سهل آبادی در همایش صنعت بازیافت با شعار« از زمین برای زمین»، با اشاره به اینکه مقادیر زیادی از ماده آلوده کننده آسکارل در انبارهای استان ما وجود دارد، افزود: روغن آسکارل اثر تخریبی وحشتناکی بر آب و خاک دارد و یک قطره از آن می‌تواند ده‌ها متر مربع خاک را آلوده کند. سهل آبادی ضمن درخواست از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان برای امحای این ماده خطرناک از استان، تصریح کرد: دولت باید به فعالان عرصه بازیافت با نگاه بهتری بنگرد؛ چرا که این صنعت تلاشی مضاعف و درآمدی پایین و البته تاثیرات محیط زیستی مثبتی بر محیط زیست دارد و دولت باید همکاری بیشتری با این صنعت داشته باشد.رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در تماس تلفنی با «اصفهان زیبا»، ترجیح داد توضیحات بیشتری به جهت ایجاد نگرانی برای شهروندان اصفهانی ارائه نکند؛‌ اینکه کدام صنایع در این خصوص تخلف یا احتمالا کوتاهی کرده اند یا اینکه آسکارل در کدام انبارها بیشتر وجود دارد؟
*نظارت مستمر محیط زیست
موضوع را از مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان پیگیری کردیم. حسین صفاری در گفت‌وگو با «اصفهان زیبا»، ضمن اشاره به اینکه رسیدگی به این موضوع در استان مورد توجه است، عنوان می کند: «رسیدگی و نظارت بر پسماندها در حوزه اختیارات محیط زیست است و در حوزه وظایف بهداشت محیط نیست.» آخرین وضعیت نگهداری و امحای اسکارل را از معاون فنی حفاظت محیط زیست استان اصفهان جویا شدیم. مهدی ریاحی در گفت و گو با «اصفهان زیبا»، خاطر نشان می کند: «براساس قانون مدیریت پسماند مسئولیت مدیریت اجرای پسماندهای صنعتی اعم از جمع آوری، نگهداری و امحا یا دفن به عهده واحد صنعتی تولید کننده پسماندهاست؛ اما در این راستا این اداره کل بازدیدهایی کارشناسی و نظارت مستمری را اعمال می کند.»
اهمال برخی واحدهای صنعتی
این مقام مسئول ضمن تاکید بر اینکه اصفهان تنها استانی در کشور است که سیستم های امحای پسماند روغن های آسکارل را داراست، ادامه می دهد: «در بسیاری از مواقع، ضوابط استاندارهای زیست محیطی رعایت می شود؛ اما همان طور که رئیس اتاق بازرگانی اشاره کرده، در برخی مواقع بعضی از واحدهای صنعتی نسبت به اجرای مقررات زیست محیطی اهمال می کنند که لازم است ضمن صدور اخطارهای زیست محیطی برخورد قانونی به عمل آید.» به گفته ریاحی، آسکارل جز پسماندهای خطرناکی است که در ترانسفورماتورهای کاهنده ای که در صنایع فولادی و نیروگاه ها وجود دارد، استفاده می شود. او که از میزان کنونی این پسماند در اصفهان خبر نداشت، خاطر نشان می کند: «صنایعی که از آسکارل در تاسیسات خود استفاده می کنند به دلیل خطراتی که این روغن می تواند برای سلامت کارکنان و محیط زیست به همراه دارد، حساسیت زیادی دارند.»معاون محیط زیست استان ضمن اشاره به اینکه یک مرکز سیستم‌های امحای پسماند روغن های آسکارل در اصفهان فعال است، تاکید می کند: « محیط زیست دستگاهی حاکمیتی است، نمی توانیم واحدهای صنعتی را برای ارسال پسماندها به این مرکز مکلف کنیم؛ اما این پسماندها رها شده نیز نیستند، یا در شرایط خاص در انبار واحدهای صنعتی نگهداری یا به مرکز امحای پسماند منتقل می شوند.» حال با توجه به نگرانی و دغدغه رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و اینکه سهل آبادی ترجیح داد در این خصوص توضیح بیشتری ارائه نکند و اینکه بروز تخلف از برخی واحدهای صنعتی امکان پذیر است، نمی توان به راحتی از کنار صنایعی که از این روغن استفاده می کنند، عبور کرد.
گ/8114/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.