به گزارش ایرنا، در این نمایشگاه که در مساحت 300 متر مربع برپا شده 40 قطعه عکس از برگزاری مسابقات چوگان در میدان تاریخی امام (ره) اصفهان به نمایش در آمده است.
عکس های به نمایش در آمده مربوط به مسابقات چوگان که طی 2 سال گذشته به مناسبت های فرهنگی و میراثی از جمله نوروز در میدان تاریخی امام (ره) اصفهان برگزار شده است، می باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: بدون شک چوگان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و ورزشی ایران با قدمت بیش از سه هزار سال، ریشه در فرهنگ و تمدن کهن کشور ما دارد.
' فریدون الله یاری ' افزود: تلاش ها برای ثبت جهانی این ورزش اصیل ایران از سال 1394 آغاز شد که خوشبختانه آذر امسال این ورزش ایرانی و باستانی به ثبت جهانی رسید.
وی اضافه کرد: بنابراین به منظور تجلیل از تمامی دوستداران میراث فرهنگی، پاسداشت این رویداد بزرگ ورزشی - فرهنگی و آشنایی همه ایرانیان با این ورزش تاریخی به عنوان بخشی از هویت خود،
نمایشگاه عکس ورزش چوگان ایرانی همزمان با فجر 96 در مسجد تاریخی شیخ لطف الله گشایش یافت و به مدت یک هفته برپاست.
ورزش کهن چوگان ایران زمین که بدلیل رواج در بین پادشاهان به 'بازی شاهان' معروف بوده، امروزه به ورزشی جهانی تبدیل شده است و بیش از 77 کشور مسابقات و برنامه های ویژه چوگان را برگزار می کنند.
چوگان در ابتدا عنوانی نظامی و جنگی داشت و نام آن برگرفته از چوبی است که سوارکاران حین بازی، بوسیله آن بر گوی افتاده بر زمین ضربه می زنند.
با انجام این بازی، سوارکاران ایرانی، آمادگی اسب های خود را ارتقا می دادند و این آمادگی را به نمایش می گذاشتند.
میدان نقش جهان یکی از استانداردترین و تاریخی ترین مکان های انجام این بازی است که همچون نگینی سبز در مجموعه تاریخی نقش جهان اصفهان قرار دارد.
این میدان از زمان تیموریان برای انجام بازی چوگان مورد استفاده قرار می گرفته و در زمان صفویان بازسازی شده است.
صفویان با بازسازی میدان چوگان نقش جهان اقدام به احداث مسجد، بازار و کاخ سلطنتی دورتادور این میدان کردند و از آن بعنوان مجموعه ای سیاسی، مذهبی، اقتصادی و فرهنگی ورزشی بهره گرفتند.
در کتب تاریخی آمده است که روزهای تعطیل، بازی چوگان در میدان نقش جهان برگزار می شده و پادشاهان صفوی با حضور در ایوان کاخ عالی قاپو، نظاره گر این بازی می شدند.
میدان نقش جهان در دوره شاه عباس بزرگ و جانشینان او در روزهایی که جشن‌ های سلطنتی برپا بود، محل بازی چوگان بوده است.
دو دروازه سنگی چوگان از آن دوره هنوز در میدان باقی است که از انجام ورزش چوگان در آن دوره حکایت می‌کند و قدیمی‌ترین دروازه چوگان دنیاست. طرح این میدان تا جایی در نحوه اجرای بازی چوگان تأثیر داشته‌ است که زمین‌های ورزشی هارلینگام و سایر زمین‌های چوگان معروف، کم و بیش از روی این میدان ساخته شده‌ اند.
میدان نقش جهان اصفهان و بناهای پیرامون آن به عنوان مجموعه عظیم تاریخی درسال 1358 خورشیدی به عنوان میراث بشری به ثبت جهانی رسید.
اصفهان مهد چوگان ایران و جهان شناخته می شود و همین عامل موجب شد تا مسئولان سازمان میراث فرهنگی، فعالیت خود را برای ثبت جهانی بازی چوگان به نام ایران از این شهر تاریخی آغاز کنند.
ت/ 7153 / 2093 ** خبرنگار: هُدا استکی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.