به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان روز چهارشنبه به نقل از ' فریدون الله یاری' افزود: کار مرمت این حصار تاریخی از اواخر تابستان سالجاری با نظارت دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی استان و توسط مرمتگران این اداره کل آغاز شد و اواخر آذر امسال پایان یافت.
وی اظهار کرد: بررسی های کارشناسی نشان می دهد بخشی از حصار ارزشمند تاریخی در شهر کوهپایه متعلق به عصر ساسانی همچنان باقی مانده است.
وی ادامه داد: این حصار تاریخی بطول حدود یک کیلومتر از جنس خشت و چینه گلی و ارتفاع آن هشت متر و دارای چندین برج است و بر روی دیواره ها، کنگره و تیر کشی های متعددی وجود دارد.
الله یاری با اشاره به اینکه چندین سال است بیش از 200 هزار نفر از ساکنان شرق شهرستان اصفهان درگیر خشکسالی های طولانی مدت شده اند، گفت: با تلاش اداره کل میراث فرهنگی استان و به منظور توسعه صنعت گردشگری در این منطقه، در سال 1396 از محل اعتبارات ملی و استانی مرمت 25 مجموعه و اثر تاریخی این منطقه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان قرار گرفت.
او با اشاره به غنای فرهنگی و تمدنی منطقه شرق شهرستان اصفهان تاکید کرد: وجود آثار منحصر به فرد تاریخی از دوران پیش از اسلام و سپس سده های پنجم و ششم (عصر سلاجقه) و سده های 11و 12هجری قمری (عصر صفوی) در منطقه شرق نشاندهنده گسترش بنیان های قوی فرهنگی و تمدنی این منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از این آثار تاریخی در شهر کوهپایه و در بخش کوهپایه از توابع شرق شهرستان اصفهان واقع شده است.
حصار تاریخی شهر کوهپایه از با ارزش ترین بناهای باقیمانده محور تاریخی شرق اصفهان از دوران پیش از اسلام است که هم‌اینک از این حصار تاریخی حدود یک کیلومتر باقی مانده است.
این دیوار از خشت خام تشکیل شده و بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی، متعلق به دوران ساسانیان است هرچند در طول ادوار گذشته بخش‌هایی از آن بطور کامل ویران شده و بخش‌های باقیمانده نیز بر اثر نفوذ تدریجی آب و سایر عوامل طبیعی نیاز به مرمت اساسی داشت.
شهر تاریخی کوهپایه یکی از کهن ترین مراکز تمدنی محور شرق اصفهان است؛ وجود روستاها و مناطق تاریخی با نام‌هایی همچون اسپارت و فارفان و همچنین وجود یک آتشکده تاریخی در این محور و همچنین حصار تاریخی شهر کوهپایه نشان از قدمت تاریخی این محور در دوران بیش از اسلام و سپس دوران اسلامی دارد.
کوهپایه با حدود پنج هزار تَن جمعیت در 70 کیلومتری شرق اصفهان است.
ت/3011 / 2093 ** خبرنگار: آسیه معینی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.