به گزارش ایرنا، حمیدرضا قلمکاری عصر چهارشنبه در نشست تخصصی چالش ها و فرصت های صادراتی در کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان، افزود: برای اینکه بخش کشاورزی بتواند محور توسعه استان و کشور قرار گیرد نیاز است تا با برنامه ریزی، ایجاد زیرساخت ها و رفع موانع و مشکلات برای این هدف بزرگ آماده شود.
وی اضافه کرد: حمایت شرکت های مدیریت صادرات و تکمیل و بهره برداری کامل از کارگو ترمینال یا پایانه صادراتی برای استان اصفهان از اولویت ویژه ای برخوردار است.
قلمکاری افزود: توسعه صادرات بخش کشاورزی همچنین نیازمند شناسایی محصولاتی است که از زمینه صادراتی مناسب و از بازار خارجی خوب برخوردار بوده و در عین حال از مزیت مناسب در بازارهای جهانی برخوردار باشد.
وی گفت: پیچیدگی های مناسبات تجاری جهان و آزادسازی تجارت تحت نظارت سازمان تجارت جهانی و موانع غیر تعرفه ای و کاهش تعرفه های گمرکی سبب شده است که رقابت در عرصه بین المللی فشرده تر شود.
قلمکاری از جمله مهمترین سیاست ها و اقدامات اجرایی در زمینه توسعه صادرات محصولات کشاورزی را نوسازی ساختار تولید در بخش کشاورزی در راستای صادرات، تحقیق و توسعه در زمینه بازار محصول و فرآیند با گرایش صادرات، بررسی و نیازسنجی، ایجاد و حمایت از زیرساخت های تخصصی صادرات کالاها و خدمات، مشوق ها وجوایزصادراتی و افزایش سهم کمک های غیرمستقیم در چارچوب سیاست گذاری تخصصی صادرات نام برد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان افزود: تقویت توان فنی و مالی تشکل های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی دارای صلاحیت، کاهش سود بانکی و مدت دار کردن باز پرداخت اقساط وام ها، برنامه ریزی تولید محصولات با مزیت اقتصادی و صادراتی که با شرایط کمی آب استان قابل کشت باشد، حمایت از بنگاه های کوچک جهت امکان صادرات محصول خود به خارج کشور از دیگر سیاست هاو اقدامات اجرایی است.
قلمکاری در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون مزیت محور توسعه قرار گرفتن بخش کشاورزی و توجه به صادرات در این بخش، گفت: به عنوان مثال وسعت کشور هلند به اندازه استان های گیلان، مازندران و نصف استان گلستان و میزان بارندگی آن برابر با همین مناطق یاد شده از کشور ماست.
وی افزود: اما در سال 2015 که میزان صادرات حاصل از نفت کشور ایران 88 میلیارد دلار بود کشور هلند فقط از بخش کشاورزی 84 میلیارد یورو صادرات و درآمد ارزی داشته است.
قلمکاری گفت: به رغم اینکه بیش از 40 درصد زمین های قابل کشاورزی در استان بدلایل مختلف از جمله کم آبی و مشکلات زیر ساخت های صادراتی زیر کشت نرفته اما با توجه به نسبت وسعت سطح کشاورزی استان به سطح کشاورزی کل کشور، حدود 4 درصد ارزش پولی صادرات محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان اصفهان است.
وی افزود: این مساله خود نشانگر توانایی و مستعد بودن این استان برای تقویت و تمرکز بر بخش کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، توجه ویژه به تغییر الگوی کشت و برنامه ریزی برای این سیاست با توجه به شرایط موجود، توجه به بیمه صادرکنندگان، حمایت از آنها تا مقصد صادراتی و توسعه صنایع تبدیلی و کاهش خام فروشی و صادرات محصولات خام و توجه به بخش های مختلف اقتصادی اعم از کشاورزی، صنعت و خدمات به عنوان یک پیکره واحد و یک نظام واحد و اجرای سیاست های لازم، برنامه ریزی و رفع مشکلات بصورت هماهنگ در همه بخش ها که از اتلاف انرژی وانجام جزیره ای کارها جلوگیری شود، مهمترین موضوعات محوری مطرح شده توسط اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست بود.
ت/ 7153 / 6022 خبرنگار: هُدا استکی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.