علی مصلحی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نرم افزار با همکاری امیر طباطبائی و پارسا بادپا دانشجویان کارشناسی رشته فناوری اطلاعات با استفاده از یک ایده ابتکاری، برنامه ای به نام 'blindgram' طراحی و عرضه کردند که تا کنون امکان استفاده از برنامه پیام رسان تلگرام را برای 54 درصد از اعضای 510 نفره انجمن نابینایان کاشان فراهم کرده است.
علی مصلحی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: پس از شنیدن گلایه یکی از نابینایان در مورد ارتباط با دیگران از طریق نرم افزاری مانند تلگرام، ایده طراحی چنین امکانی ایجاد شد.
وی افزود: همه گوشی های دارای سیستم عامل اندروید امروزه قابلیتی به نام 'talk back' دارند که با فعال کردن آن بر روی تلفن همراه، گزینه هایی که توسط کاربر لمس می شوند را می خواند اما این قابلیت در تلگرام وجود نداشت که پس از 15 روز نخستین نسخه از برنامه تکمیل شد.
این دانشجوی مبتکر کاشانی بیان کرد: هم اکنون 'blindgram' در دسترس نابینایان قرار دارد و با وجود فعالیت آزمایشی حتی با استقبال نابینایان خارج از کشور هم روبرو شده است و پیگیر خرید حساب کاربری هستند.
او هزینه ایده تا اجرای این ابتکار را نزدیک به هشت میلیون ریال اعلام و اضافه کرد: هیچ پشتیبانی در این زمینه نداشتیم اما از آنجایی که این نسخه رایگان نیست با چند شخصیت نیکوکار گفت و گوهایی صورت گرفته تا شاید هزینه های استفاده نابینایان کم برخوردار از این برنامه به نوعی تامین شود.
کاربران در صورت تمایل برای استفاده از این امکان می توانند نام برنامه را در پیام رسان تلگرام تلفن همراه خود جست و جو کنند.
به گفته قائم مقام انجمن نابینایان ایران، بیش از 115 هزار نفر نابینا در کشور وجود دارد که گسترش تدریجی استفاده از این برنامه 'blindgram' می تواند تحولی در خروج این بخش از جمعیت از تنهایی و ارتباط بیشتر آنها با دیگر نابینایان و سایر اقشار جامعه ایجاد کند.
40 میلیون کاربر ایرانی به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی هم اکنون از برنامه پیام رسان تلگرام در کشور استفاده می کنند.
خبرنگار: محمد ملا حمزه زاده
8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.