کارشناس امور پناهندگان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: این هیات با حضور رئیس گروه روابط با ایران در پارلمان اروپا و همراهی رئیس اداره اتباع و مسئول کمیساریای عالی امور پناهندگان روز دوشنبه ششم آذر از طرح غربالگری سلامت پناهندگان کشورافغانستان در مرکز خدمات جامع سلامت رهنان اصفهان بازدید کردند.
اسماعیل اختر با بیان اینکه اعضای این هیات اروپایی از کشورهای مختلفی مانند آلمان، ایتالیا، لهستان و دانمارک بودند، افزود: آنها، نظر بسیار مطلوب و مساعدی نسبت به اجرای این طرح داشتند و از اجرای آن در این سطح و کیفیت، ابراز خرسندی و شگفتی کردند.
وی اظهار کرد: طرح غربالگری سلامت پناهندگان افغانستان با همکاری مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان و اداره اتباع و دفتر کمیساریای عالی امور پناهندگان اصفهان اجرا شد.
وی ادامه داد: در این طرح غربالگری بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، اضافه وزن، فشار خون و چربی خون بالا و انجام خطر سنجی همراه با بیماریابی بیماری های واگیر مانند سل، مالاریا و وبا و انجام واکسیناسیون هپاتیت برای افراد واجد شرایط انجام می شود.
این کارشناس با اشاره به اینکه اجرای طرح مذکور از آبان امسال در اصفهان آغاز شده است، گفت: اجرای این طرح تا پایان آذر ادامه خواهد داشت.
اختر با بیان اینکه این طرح سال گذشته نیز توسط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان اجرا شد، افزود: سال گذشته حدود چهار هزار پناهنده افغانستان در این طرح شرکت کردند و مورد غربالگری سلامت قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه این طرح با همکاری داوطلبانه تعدادی از پزشکان، پرستاران و کارشناسان افاغنه انجام می شود، اظهار کرد: نتایج حاصل از طرح غربالگری سلامت در معاونت بهداشت ثبت شده و در اختیار اداره اتباع و مهاجران خارجی قرار می گیرد.
کشور ایران همواره پذیرای تعداد زیادی از مهاجران و آسیب دیدگان جنگ و آورگان ناشی از تروریسم بوده و با توجه به ارزش های اسلامی و انسانی تاکنون منابع قابل توجهی را بابت خدمات دهی اولیه و ضروری به مهاجران خارجی اختصاص داده است و خود را مکلف به خدمات رسانی مطلوب به آنها می داند.
در این راستا، انواع خدمات بهداشتی و درمانی نیز به پناهندگان مختلف از جمله از افغانستان که در استان اصفهان زندگی می کنند نیز ارائه می شود.
از جمله این خدمات می توان به ایمن سازی فلج اطفال برای کودکان زیر پنج سال خانوارهای مهاجران و اتباع خارجی اشاره کرد که بهار هر سال در 2 نوبت اجرا می شود.
بر این اساس، بهار امسال در استان اصفهان حدود 20 هزار کودک زیر پنج سال خارجی در هر نوبت، واکسن فلج اطفال دریافت کردند.
از جمعیت پنج میلیون و 120 هزار نفری استان اصفهان، حدود 183 هزار نفر از اتباع افغانستان هستند.
ت/3011/ 6022 خبرنگار: آسیه معینی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.