روزنامه 'کیمیای وطن' در سرمقاله روز پنجشنبه با عنوان 'اصفهان، شهر حماسه و ایثار' نوشت: اصفهان، شهر حماسه و ایثار بیست و پنجم آبان، روز حماسه و ایثار اصفهان است؛ روزی که مردم انقلابی و شهیدپرور اصفهان 370 شهید گلگون کفن را با افتخار بر دوش کشیدند و با جمعیتی عظیم و گامهایی استوار با شهیدان خود وداع کرده و در همان روز برای کمک به رزمندگان، کاروان بزرگی را راهی جبهه ها کردند. این شهدا در عملیات پیروزمند محرم در رزم با دشمن به شهادت رسیدند و با نثار خون خود پایه های حکومت صدام و صدامیان را لرزاندند و زمینه شکست تمامی دنیا در جنگ با ایران فراهم شد. این عملیات در منطقه، زمان خاصی به وقوع پیوست؛ یعنی هنگامی که ایران به ظاهر در عملیات رمضان به اهداف خود دست نیافت و...
دشمن به جهت سرپوش نهادن بر پیروزیهای بزرگ فتح المبین به تبلیغات جهانی خود دامن میزد تا ایران را از ادامه نبرد ناتوان جلوه دهد؛ اما به لطف الهی و همت و جانفشانی رزمندگان اسلام، عملیات محرم، مُهر باطلی بود بر تمام فرافکنیهای صدام و اربابانش و ضرب شصت دیگری بود از سوی رزمندگان سختکوش تا بار دیگر همه جهان سر در الک خود فروببرند. عملیات محرم از جمله عملیاتهایی بود که عمده بار آن بر دوش فرزندان اصفهان بود و این خود برگ طلایی دیگری از مبارزات، مقاومت و ایثارگری این استان است.
در ادامه این سرمقاله می خوانیم:اصفهانیها در این عملیات با لشکرهای امام حسین(ع)، نجف اشرف و کربلا که بیش از نیمی از کادر و فرماندهی آن اصفهانی بودند و تیپ قمر بنی هاشم، حضور داشتند؛ عملیاتی که در آغازین دقایق آن محور عبور لشکر امام حسین(ع) در التهاب طغیان رودخانه درگیر شد؛ ولی جوانان، بی ِ محابا و تنها به دلیل ادای دین و انجام وظیفه و در اطاعت محض از فرماندهی کل قوا حرکت را بر ایستایی ترجیح دادند؛ هرچند اقتضای طبیعت چیز دیگری را برای اینان رقم زده بود و رودخانه دویرج همه را در کام خود بلعید و این طلیعه ایثار و حماسه جوانان اصفهانی بود که لحظه ای درنگ نکردند و عملیات را تا سرمنزل مقصود به پیش بردند. اوج این حماسه در بیست و پنجم آبان سال شصت و یک در شهر اصفهان رخ داد؛ زمانی که بیش از 370 شهید بر دوش مردم سرود رهایی را خواندند و با حضور همه مردم و با عظمتی که خاص شهدای راه خداست، تشییع شدند. مردم شهیدپرور اصفهان در این روز، شهدای گلگون کفن خودشان را از عملیات غرورآفرین محرم، روی دستانشان تشییع کردند و در گلستان شهدای این شهر به خاک سپردند؛ روزی که مردان و زنان و مادران و فرزندان شهدا خم به ابرو نیاوردند و راست قامت تر و مصممتر از دیروزشان، در صف ثبت نام و حضور دوباره در جبهه ایستادند که چشم جهانیان بر این عظمت خیره ماند.
نگارنده در ادامه مطلب خود افزوده است: این تشییع باشکوه، نه تنها سستی و خللی در اراده پولادین مردم شهیدپرور اصفهان ایجاد نکرد بلکه آنان با عزمی جزمتر در دفاع از اسلام و دین و مملکت خود ظاهر شدند و شب همان روز صف طولانی کامیونهای حامل هدایای مردم اصفهان به جبهه ها اعزام شد و اکنون این بزرگی در تاریخ حماسه و ایثار این دیار ثبت و ماندگار شده است و رهبری عزیز هم این را با امکان دیدار اصفهانیها در سالهای اخیر با حضرتشان گرامی داشته اند. حماسه 25 آبان، واقعهای است که هر شنوندهای را به پیگیری و تفحص در اصل ماجرا و علل ایجاد آن میکشاند و جویای پاسخ این پرسش هستند که عملیات محرم کی و کجا انجام شد و اصفهان در برابر این بار سنگین چه واکنشی نشان داد و چه شد که روز 25 آبان، روز حماسه و ایثار اصفهان نام گرفت؟
روزنامه 'اصفهان امروز' نیز در گزارشی با 'عنوان ۲۵ آبان، روز سربلندی مردم اصفهان در امتحان حماسه ایثار' نوشت: 25 آبان 61، آسمان اصفهان گلگون و زمین، قدمگاه مردان و زنانی شده بود که پیکر بر آب رفته 370 فدائی راه سرخ سیدالشهدا (ع) را با سربلندی تشییع و با ماهی قرمزهای فدایی وطن وداع  کردند. همچون سبک بالانی که از زیارت قبور بهترین بندگان خدا در کربلای معلی بازمی‌گردند، پاره‌های تن اصفهان به خانه بازگشته بودند و بر شانه‌های داغدار اما مقاوم اهالی با معرفت شهر تشییع می‌شدند، 3 هفته متوالی اصفهان اشک بود و آه، شوق بود و افتخار. همه خود را به‌منظور برگزاری آیینی باشکوه برای میزبانی از بهشتیانی که با ذکر یا زینب (س) آسمانی شده بودند آماده می‌کردند، مردم به‌صورت خودجوش هرکدام کاری انجام می‌دادند و اتحاد و همبستگی در بین آنان موج می‌زد. کوچه‌ها و خیابان‌ها از حجله شهدا آذین بسته‌شده بود، مساجد همه پذیرای شهدا بودند، در هر محله و کوی و برزن التهاب بود و روحیه بالا و وصف‌نشدنی مردم و پدر و مادران شهیدان شگفت‌آور بود.
ادامه این گزارش حاکیست: اما پیش از اینکه مردم اصفهان در 25 آبان حماسه‌آفرینی کنند و از امتحانی سخت سربلند بیرون آیند، دو هفته قبل هم‌زمان با دهم آبان که چند روزی از عاشورای حسینی گذشته بود، کیلومترها آن‌طرف‌تر در مرز عراق، رزمندگان اصفهانی در لشکر 14 امام حسین (ع)، 8 نجف اشرف و کربلا به همراه دیگر رزمندگان کشورمان در گردان‌های مختلف، عملیاتی با نام محرم و با رمز مقدس یا زینب (س) را اجرا کردند. عملیاتی که در استان ایلام و در جبهه میانی که از شرق به رودخانه «دویرج» و از غرب به ارتفاعات «حمرین» و منطقه مرزی و از جنوب به دهلران منتهی شد. نویسنده کتاب «دویرج» در اصفهان و رزمنده عملیات محرم سال 61 در تشریح وقایع آن روز گفت: از ظهر روز نهم آبان ماه بارش باران آغازشده بود و تا شب ادامه داشت که به سیل تبدیل شد به‌طوری‌که وقتی رزمندگان ما به پشت رودخانه «دویرج» رسیدند سطح آب به حدود دو تا سه متر رسیده بود.
حسینعلی محمدی با اشاره به اینکه در مرحله نخست انجام عملیات محرم دو گردان یکی تیپ 84 خرم‌آباد و دیگری لشکر 14 امام حسین اصفهان وارد آب شدند، افزود: این رودخانه پیش از بارش باران هیچ ارتفاعی نداشت و حتی من یک‌شب قبل از عملیات برای شناسایی محل وارد آب شدم که سطح آن بیش از 30 سانتی‌متر نبود اما هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد فردای آن روز ساعت 10 شب رودخانه طغیان کند و نشود از آن عبور کرد. محمد مرتضوی از دیگر رزمندگان دوران دفاع مقدس هم در وصف عملیات محرم گفت: هوا تاریک بود، جز چندنفری که در کنار رودخانه منتظر عبور بودند، کسی فرورفتن بچه‌ها را نمی‌دید، آنان برای یک‌لحظه هم توقف نکردند چون فرمان به حرکت و عبور بود. فریادهای الله‌اکبر، یاحسین و یا زینب رزمندگان، قوت قلبی برای ورود به سیلاب و عبور از رودخانه طغیان کرده دویرج بود.
وی با اشاره به اینکه خبر طغیان رودخانه به قرارگاه رسید اما همچنان تأکید بر گذر از رودخانه بود، افزود: فرماندهان یکی پس از دیگری به ساحل رودخانه آمدند و دیگر عبور را مصلحت ندیدند، اما کمی دیر شد و حدود دو گردان در رودخانه غرق شدند؛ عملیات با یک روز تأخیر ادامه یافت. رودخانه «دویرج» و «جبل الحمرین» فتح شدند، آب که فرونشست، در بین گل‌ولای و شن زارها، پیکر لاله‌ها جمع‌آوری شد و این بار دویرج بود که لاله‌ها را دسته‌دسته می‌چید تا به ملت ایران و مردم اصفهان هدیه دهد. درحالی‌که آن شب حدود 800 تا هزار نفر از رزمندگان ما در امواج رودخانه شهید شدند و از دست دادن رفقا بر روحیه گردان تأثیر گذاشته بود اما فردای آن شب در 11 آبان 61 پس از آرام شدن رودخانه، دیگر رزمندگان عملیات محرم را ادامه دادند و به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند. در عملیات محرم چهار هزار و 500 نفر شهید و مجروح شدند که از میان آنان هزار و 250 رزمنده به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، در این میان 750 شهید مظلوم و حماسه‌آفرین، سهم اصفهان بود که فقط در یک روز 370 نفرشان در این شهر تشییع و خاکسپاری و بقیه به دیگر شهرستان‌های استان منتقل شدند. آنچه دو هفته پس از عملیات محرم در تشییع به‌یادماندنی 370 شهید در اصفهان روی داد، حضرت امام خمینی (ره) را هم به تحسین واداشت که فرمودند: «شما در کجای دنیا می‌توانید جایی را مثل استان اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش فقط در شهر اصفهان حدود 370 نفر را تشییع کردند. مع ذالک همین شهید داده‌ها و داغ‌دیده‌ها همچنان به خدمت خود به اسلام ادامه می‌دهند، امروز مردم ما فهمیده‌اند که تا فداکاری نباشد، اسلام را نمی‌شود پیش برد و می‌دانند که همهٔ ما باید برای اسلام فدا شویم».
روزنامه 'اصفهان زیبا' در مطلبی با عنوان 'اولویت‌های سه‌گانه اصفهان' در شماره روز پنجشنبه نوشت: استاندار اصفهان، بازاریابی صنعت گردشگری، تکمیل قطار سریع السیر اصفهان - تهران و تامین منابع آبی و برطرف شدن مشکل کمبود آب در این استان را در صدر برنامه های مدیریت استان اعلام کرد. محسن مهرعلیزاده در دیدار اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان اصفهان، افزود: استان اصفهان با مشکلات متعددی مواجه است و باید بروکراسی اداری را به حداقل و روحیه خدمت رسانی را به حداکثر برسانیم و با اتکا به توانمندی های داخل و تقویت سرمایه گذاری خارجی در راستای حل مشکلات و توسعه استان گام برداریم.
وی با اشاره به افزایش ورود گردشگران خارجی به این استان و کسب موفقیت در زمینه بازاریابی گردشگری تاکید کرد: باید در بخش ساخت مسکن و هتل های بزرگ براساس استانداردهای بین المللی فعالیت کنیم. استاندار از اصفهان به عنوان استانی پُر ظرفیت با مردمانی با فرهنگ، متدین، آگاه و هنرمند نامبرد و افزود: امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای اصفهان باشم و در این راستا توقعات و انتظارات مدیران، بار مسئولیت من را سنگین تر می کند. مهر علیزاده با اشاره به سوابق اجرایی چهاردهه خود، اضافه کرد: انتظار دارم که در ابعاد اقتصادی کارهای بیشتری انجام شود. وی بابیان اینکه مشکلات اصفهان بیشتر از آن چیزی است که در اذهان وجود دارد، تصریح کرد: نرخ بیکاری این استان 2 درصد بالاتر از متوسط کشور است و بسیاری از صنایع بزرگ اصفهان که در کشور از گذشته معروف بوده اند با مشکلاتی مواجه شده و زاینده رود به عنوان ستون فقرات این استان خشکیده است. استاندار اصفهان افزود: با وجود این مشکلات باید بسیار کار کرد و با اجرای طرح های جدید به موفقیت دست یافت.
وی تاکید کرد: اصفهان همانگونه که در بیشتر حوزه ها پیشتاز و پیشگام بوده است، باید در توسعه و دست یابی به رشد اقتصادی و سرمایه گذاری نیز الگو و نمونه باشد. مهر علیزاده با اشاره به اینکه راهبرد اقتصادی کشور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت و تقویت اقتصاد کشور مبتنی بر توانمندی های مردم و بخش خصوصی است، افزود: باتوجه به ادامه دشمنی ها و برخی تحریم ها، لازم است که فعالیت در زمینه استفاده از توانمندی های مردم و بخش خصوصی برای تقویت اقتصاد شتاب بیشتری بگیرد. استاندار اصفهان اضافه کرد: در این راستا باید دست بخش خصوصی را باز بگذاریم و حمایت واقعی از آن داشته باشیم زیرا بیشترین بودجه دولت به فعالیت های جاری اختصاص می یابد و سهم فعالیت های عمرانی اندک است. وی تاکید کرد: باید بروکراسی اداری را به حداقل و روحیه خدمت رسانی را به حداکثر برسانیم و بدون چشم دوختن به خارج و با اتکا به توانمندی های داخل، در راستای حل مشکلات و توسعه استان گام برداریم.
گ / 6020 / 6022 خبرنگار: علیرضا حکیمیان - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.