حسن غلامی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: اگر به طور استاندارد برای هر نفر در شبانه روز 150 لیتر مصرف آب در نظر بگیریم و هر نفر 1.5 لیتر یعنی معادل یک بطری نوشابه خانواده از مصرف خود بکاهد در طول شبانه روز 6 میلیون لیتر آب در استان اصفهان صرفه جویی می شود.
به گفته او کاهش مصرف آب به اندازه روزانه 1.5 لیتر برای هر نفر براحتی امکان پذیر است و هر شخصی می تواند در زمان استحمام، شستشوی ظرف و لباس، آبیاری باغچه و هر نوع فعالیت روزمره از پس آن و حتی بیشتر از آن برآید.
وی اضافه کرد: این میزان آب مقدار کمی نیست و به ازای آن می توان برای 40 هزار نفر آب تامین کرد.
غلامی ادامه داد: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب مانند پرلاتورها( درفشان) سردوش ها، فلاش تانک های کم مصرف دوحالته، محدودکننده های جریان آب (رگولاتورها) شیرآلات اهرمی، شیرآلات الکترونیکی و خودکارمی تواند برای کاهش مصرف آب مفید باشد.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: استان اصفهان در منطقه خشک قرار دارد و با توجه با کاهش شدید منابع آبی همواره باید این موضوع را ند نظر قرار داد که صرفه جویی مختص به فصول گرم نیست و مصرف بهینه ما باید در طول سال و در فصلهای پاییز و زمستان نیز استمرار داشته باشد.
غلامی با اشاره به کاهش 30 درصدی بارشها در استان اصفهان نسبت به میانگین بلند مدت(44 ساله) خاطرنشان کرد: استان اصفهان در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و مردم در بخش های مناطق مختلف، تنش آبی را حس می کنند، اما با این حال از ابتدای سال تاکنون هیچ جیره بندی و یا قطعی آب ناشی از تنش آبی در استان رخ نداده و تنها در برخی از آپارتمانها افت فشار گزارش می شد.
وی با اشاره به اینکه با فرهنگ سازی مناسب و مشارکت مردم، میزان سرانه مصرف آب کاهش یافته است، تصریح کرد: سرانه مصرف آب در بخش مسکونی به ازای هر نفر در شبانه ‌روز از 189 لیتر در سال 95 به 151 در سال 96 لیتر رسید و این آمار بیانگر این است که شهروندان نیز در راستای کاهش مصرف خود را مسئول می دانند.
معاون آبفا استان اصفهان با رد شائبه هرگونه آلودگی در آب شرب تولیدی در استان اصفهان، گفت: فرایند تصفیه و پایش بهداشت و سلامت آب شرب در استان اصفهان بنا بر استانداردهای لازم و با همکاری ارگان های مرتبط با سلامت و بهداشت نظیر دانشگاه علوم پزشکی انجام می گیرد.
غلامی خاطرنشان کرد: آب آشامیدنی که همه ما استفاده می کنیم در محل تولید، منابع نگهداری، شبکه توزیع و حتی در خانه ها و سازمانها به عنوان مصرف کنندگان از حیث سلامت و بهداشت مورد پایش و آزمایش های گوناگون قرار می گیرد.
وی به شاخص 'افت کلر' به عنوان شیوه ای برای ارزیابی میزان آلودگی و سلامت آب اشاره کرد و گفت: هنگامی که کلر آب در منازل به عنوان مصرف کنندگان به نسبت ابتدای چرخه تولید، با افت روبرو نشود، نشان می دهد که آب دارای کلر کافی است، بنابراین سلامت و بهداشت آن ثابت می شود.
به گزارش ایرنا، از سال 89 تا 95 بیش از 500 هزار واحد به آمار مصرف کنندگان آب شرب اضافه و در عین حال در چهار سال گذشته 124 حلقه چاه در استان اصفهان خشک و از چرخه تامین آب خارج شد.
بنا به اعلام مسئولان آبفا استان اصفهان، مردم برای هر متر مکعب آب 400 تومان پرداخت می کنند و این در حالیست که برای هر مترمکعب بیش از یکهزار تومان هزینه می‌ شود.
زاینده رود به عنوان تنها منبع تامین کننده آب شرب، تالاب گاوخونی، آب مورد نیاز کشاورزان را نیز تامین می کرده، اما اکنون آن را باید به یک رودخانه فصلی تعبیر کرد، بدون شک عوامل متعدد مانند مصارف صنعتی، افزایش جمعیت شهرها، سوء مدیریت و بی تدبیری و البته کاهش نزولات آسمانی سبب کم آبی و خشکی تدریجی این رود بزرگ در فلات مرکزی ایران شده است.
زاینده رود مهمترین رودخانه در مرکز فلات مرکزی ایران به طول حدود 350 کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در گاوخونی است، حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت تحت پوشش این حوضه در استان اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
احیای زاینده رود، زنده کردن تالاب گاوخونی و مقابله با بحران کم آبی و خشکسالی در سال های اخیر به عنوان مهمترین دغدغه مردم و مسئولان بوده است.
گ / 6020 / خبرنگار: علیرضا حکیمیان - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.