یک اقتصاددان گفت: 96 درصد نقدینگی کشور در بانک ها هستند که 90 درصد از این 96 درصد به صورت سپرده های بلند مدت در بانک ها خوابیده است.
به گزارش ایلنا در همایش اصلاحات و توسعه شهری اصفهان، عبدالحسین ساسان اظهار کرد: بر اساس آمار 26.6 درصد خانواده های ما یک شغل هم ندارند. همچنین افراد 15 تا 24 ساله با تحصیلات عالی حدود 30 درصد بیکار هستند. این میانگین های کشوری هستند و وضعیت اصفهان کمی از این آمار بیشتر است.
وی افزود: برای تمام مسئولان کشوری و استانی هیچ موضوعی مهمتر از اشتغال جوانان نیست. برای اشتغال نمی توان شعار داد و با جادو کاری پیش نمی رود. سرمایه ها باید اشتغال ایجاد کنند. سرمایه ها کجا هستند. اگر این دولت و شوراها بتوانند سرمایه ها را در دست بگیرند بهبود 20 تا 40 درصدی اقتصادی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: یکی از راه کارهای در دست گیری سرمایه ها جذب سرمایه گذاران خارجی است ما باید برای حضور این سرمایه ها بستر سازی کنیم. امروز ما بر سر دوراهی چه کنیم ایستاده ایم. ما امروز و در سال 95 با همه تلاش های انجام شده سه درصد در اصفهان دفع سرمایه داشته ایم و به همین دلیل است که بیکاری جوانان و خانواده ها از بین نمی رود.
این اقتصاددان تصریح کرد: باید بپذیریم که اشتغال با جادو کردن حل نمی شود. امروز بخش اعظمی از سرمایه ها در کشورهای همسایه است و بخش دیگری در بانک های خارجی سپرده شده است و بخش اعظم دیگر در بانک های خودی خوابیده است.
ساسان تاکید کرد: 96 درصد نقدینگی کشور در بانک ها هستند که 90 درصد از این 96 درصد به صورت سپرده های بلند مدت در بانک ها خوابیده است. پول های موجود در این بانک ها مثل بهمن شده است. همه باید متوجه این موضوع باشند که بهمن نقدینگی همه چیز را نابود خواهد کرد.
وی اظهار کرد: به ازای هر نفر تهرانی 58 میلیون تومان و به ازای هر اصفهانی 13.2 میلیون تومان پول در بانک ها خوابیده است همچنین در این شهر اصفهان 242 هزار خانه خالی وجود دارد که این موضوع هم خود حبس سرمایه محسوب می شود و تا زمانی که این سرمایه ها حبس باشد بی شک سرمایه گذاری و توسعه رخ نمی دهد.