به گزارش ایرنا، ابوالحسن ریاضی روز چهارشنبه در نهمین گردهمایی دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 6 کشوردراصفهان افزود : افزایش پذیرش دانشجوی بین المللی از سیاست های وزارت علوم در عرصه دیپلماسی علمی و بین المللی است و بدین سبب پنج سال آینده در راستای تکمیل برنامه ششم توسعه برای ورود دانشگاه ها به عرصه بین المللی گام های مثبتی برداشته می شود.
وی تاکید کرد : هم اکنون 25 دانشگاه کشور مجوز پذیرش دانشجوی بین المللی را دارند و 25 هزار دانشجوی غیر ایرانی از 70 کشور سراسر جهان در ایران حضور یافته اند.
معاون دانشجویان داخل کشور سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه با پذیرش این دانشجویان رتبه دانشگاه های ایران در رنکینگ های بین المللی افزایش می یابد ،گفت :وزارت علوم بر اساس سیاست های کلان دولت و توجه به دیپلماسی علمی تمرکز ویژه ای برای گسترش و ارتقای کمی و کیفی پذیرش دانشجویان خارجی در نظر گرفته است.
وی همچنین گفت: در سال های اخیر برای حل معضل کنکور تصمیم به گسترش آموزش عالی کشور در دستور کار قرار گرفت و به تبع چنین رشدی عوارضی هم بوجود آمد که مهم ترین آن توسعه نیافتن زیرساخت های رفاهی همزمان با پذیرش دانشجویان بود.
ریاضی با اشاره به اینکه در سال های اخیر علاوه بر رشد کمی در بخش رشد کیفی هم گسترش داشته ایم، گفت: هم اکنون در برخی از دانشگاه ها رشد دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتر از ۵۰ درصد است.
وی با بیان اینکه همگام با این تغییرات، نرخ سرانه باید افزایش پیدا می کرد گفت: مجموع این موارد موجب بروز مشکل شد و آموزش عالی در جهت کاهش این مشکلات گام های مثبتی برداشت.
معاون دانشجویان داخل کشور سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تخصیص یارانه غذا برای همه دانشگاهیان افزود: یارانه غذا بین ۴ تا ۶ هزار تومان برای هر پرس غذا باید ارائه شود.
ریاضی گفت: رسیدن به یک دیدگاه مشترک برای ارتقای کیفی وضعیت رفاهی دانشجویان مهم ترین اصل محسوب می شود.
وی گفت: بیشتر اعتبارات حوزه دانشجویی مربوط به رفاه دانشجویان است که بطور مستقیم در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.
ریاضی در ادامه مشکل اصلی در امور ورزش دانشجویان را ارتقای سلامت و ایجاد فضای سلامت دانشجویان عنوان کرد و گفت: موارد اصلاح ورزش دانشجویی و ارتقای تندرستی دانشجویان امسال بطور جدی دنبال می شود.
ریاضی توجه ویژه به مراکز مشاوره در دانشگاه ها را از مهمترین فعالیت های سازمان عنوان کرد و افزود: در سال های اخیر در این زمینه رشد بسیاری داشته ایم، به گونه ای که از ۱۲۰ عنوان دانشگاه بیش از ۱۰۰مرکز دارای بخش مشاوره شدند.
وی تاکید کرد: در این مراکز، کاهش افسردگی، راه اندازی کانال های همیاران، کاهش سوء مصرف مواد مخدر، ایجاد دانشگاه عاری از دخانیات و کنترل ایدز بصورت جدی دنبال می شود.
ریاضی گفت: امسال با فعال تر شدن مراکز بهداشت و با تخصیص بودجه بیشتر شاهد ارتقای بیشتر خواهیم بود و توجه ویژه به مراکز آزمایشگاهی و کارگاهی اعمال می شود.
وی گفت : با اجرای طرح پایش سلامت، بررسی مشکلات دانشجویان به ویژه دختران دنبال می شود و در امر آگاهی بخشی و کمک به رشد نسل سالم گام بر می داریم.
وی با بیان اینکه همگرایی و تعامل میان حوزه های دانشجویی و صنفی، به عنوان چهارچوب اصلی اینگونه برنامه ها محسوب می شود تاکید کرد: چارچوب اصلی رسیدن به این مسائل با همکاری و تعامل بین حوزه ای دانشجویی و صنفی محقق می شود و نیازمند تغییر نگرش، فراهم سازی امکانات بیشتر و همدلی بیشتر در این زمینه هستیم.
نهمین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه 6 کشور حضور مسئولان و معاونان ۲۶ دانشگاه کشور در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
هدف از برگزاری این گردهمایی بررسی سیاست‌های مربوط به امور دانشجویی با توجه به در پیش بودن سال جدید تحصیلی است.
ارتقا کیفیت خدمات رفاهی، توسعه فضاهای ورزشی، ایجاد نشاط دانشجویی، پایش سلامت دانشجویان، تاکید بر بهداشت خوابگاه‌ها و سلف سرویس‌ها و دانشگاه‌های بدون دخانیات از محورهای این گردهمایی منطقه‌ای است.
منطقه شش دانشگاهی شامل ۲۶ دانشگاه کشور است.
ت 7150 / 6022 خبرنگار: علی نعمانی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.