به گزارش ایرنا، طولانی ترین روز سال را ' انقلاب تابستانی ' نیز می نامند که این اتفاق در برخی از سال‌ها روز ۳۱ خرداد (21 ژوئن) و یا اول تیر ماه ( 22 ژوئن) رخ می دهد اما بررسی های نجومی نشان می دهد که امسال روز 31خرداد طولانی ترین روز است.
یک روز خورشیدی از چرخش زمین به دور خود به وجود می آید اما به دلیل اینکه سیاره زمین حول محور خود با 23.5 درجه در حرکت است در روزی خاص از سال و با به حداقل رسیدن فاصله منطقه قطبی با خورشید، طولانی ترین روز سال یا پدیده انقلاب تابستانی رخ می‌دهد.
کارشناس نجوم مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان روز سه شنبه در این باره به ایرنا گفت: محور حرکت چرخشی زمین به ‌دور خودش در فضا مایل است و زمین با حفظ این زاویه تمایل در مدت 365.25 روز یک‌بار به ‌دور خورشید می‌چرخد.
ابوذر دبیری افزود: در هنگام این گردش، تابستان در نیم‌کره شمالی زمانی آغاز می‌شود که آن نیم‌کره تمایل بیشتری را به سمت خورشید داشته باشد و انقلاب تابستانی روزی است که این تمایل به بیشترین میزان خود یعنی حدود 23.5 درجه برسد.
وی با بیان اینکه در این زمان، طولانی‌ ترین روز در نیم‌ کره شمالی را خواهیم داشت، ادامه داد: در این روز خورشید در مسیر ظاهری حرکت خود در آسمان به بیشترین ارتفاع در لحظه ظهر هر منطقه خواهد ‌رسید.
این کارشناس نجوم گفت: امسال زمین در ساعت 8 و 55 دقیقه صبح روز چهارشنبه 31 خرداد ماه به وقت تهران در مسیر حرکتش به دور خورشید به نقطه انقلاب تابستانی می رسد در نتیجه امسال 31 خرداد ماه جاری بلندترین روز سال و کوتاهترین شب سال را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: از طرفی در همین زمان برای نیم‌کره جنوبی زمستان آغاز می شود و در 31 خرداد در نیم کره جنوبی، کوتاه ترین روز و بلند ترین شب سال را داریم.
وی همچنین با بیان اینکه فردا مصادف با 31 خرداد، روزه داران ایرانی، طولانی ترین روزه خود را می گیرند، اظهار کرد: بدین ترتیب از روز اول تیر امسال به مرور از طول روز کاسته و به طول شب افزوده می شود.
با توجه به لحظه اذان صبح و اذان مغرب فردا 31 خرداد روزه داران کشورمان طولانی ترین روز روزه داری را با 16ساعت و 42 دقیقه پشت سر می گذارند و طول روز ( بازه زمانی) نیز با در نظر گرفتن لحظه طلوع و غروب خورشید 14 ساعت و 34 دقیقه خواهد بود.
بر اساس شواهد تاریخی، این پدیده برای گذشتگان نیز امری شناخته شده بود و حتی در ایران، 40 روز از گرمترین روزهای سال را ' چله تموز ' می نامیدند که آغاز آن مصادف با طولانی ترین روز سال بوده است.
ایرانیان در گذشته از تقویم خورشیدی دقیقی برخوردار بودند و زمان های خاص مانند نوروز، شب یلدا و یلدای تموز را مشخص شده و برای هر یک از آنها، آئین یا جشنی داشتند.
مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در سال 1374، توسط جمعی از علاقه مندان به دانش ستاره‌شناسی در کلانشهر اصفهان تاسیس شد.
این مرکز با بیش از سه هزار عضو و د‌ه ها تجهیزات رصدی و فضاهای آموزشی، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و فعال‌ترین مراکز نجوم آماتوری ایران و خاورمیانه است.
گ/3011 / 6022 خبرنگار: آسیه معینی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.