به گزارش ایرنا، غلامعلی حداد عادل شنبه شب در مراسم افتتاح خانه شعر و فرهنگ اصفهان در خانه استاد جلال الدین همایی گفت: امیدوارم در این خانه، شعر وادب فارسی قوت بگیرد وانجمن های ادبی و شاعران جوان با حضور در این مکان به بالندگی شعر و ادب فارسی همت گمارند و شعر بالنده، پرنشاط و پر زخون انقلاب را فراموش نکنند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از مدیریت خانه شعر و فرهنگ اصفهان خواست که این مکان، مرکز عرضه انواع کتاب های ادبی بحصوص کتاب های شعر شود و در اینخصوص برنامه ریزی کنند.
وی با اشاره به تاریخچه ای از خانه تاریخی استاد همایی در اصفهان افزود: این خانه به دو دلیل حائز اهمیت است ، اول اینکه در ساخت این خانه از هنر معماری ایرانی و اسلامی استفاده شده است و دوم اینکه متعلق به یکی از شخصیت های برجسته ادب ایران اسلامی است.
حداد عادل اضافه کرد: چنانچه این مکان، خانه ای معمولی و ساده بود نیز به دلیل اینکه مربوط به یکی از شخصیت های جامع فرهنگ و ادب فارسی است، ارزش میراثی می یافت.
وی با ابراز خوشحالی از مرمت خانه استاد همایی و استفاده از آن به عنوان خانه شعر و فرهنگ اصفهان گفت: از هنر معماری ایرانی اسلامی در ساخت این خانه استفاده شده و احیا و مرمت این خانه های میراثی اقدامی ارزشمند برای حفظ فرهنگ و هنر ایران اسلامی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح کرد: بهره برداری از این خانه های میراثی برای ارتقای فرهنگ و ادب فارسی اقدامی بس ارزشمند است.
وی با بیان اینکه کاربرد خانه های میراثی و مکان های تاریخی تنها برای موزه نیست، افزود: این مکان ها که متجلی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و روحیه نشاط و آرامش را به انسان منتقل می کند باید یک حقیقت باشد که ما با آن ها زندگی کنیم.
حداد عادل با اشاره به اینکه استفاده از معماری ایرانی و اسلامی در شهرسازی و ساختمان سازی کشورمان مورد بی توجهی و این هنر اسلامی در شهرسازی مورد بی مهری قرار گرفته است، تصریح کرد: در دهه های اخیر، در شهرسازی اعم از ساخت منازل مسکونی و ادارات ما هیچ نشانی از معماری اسلامی و سنتی ایران دیده نمی شود.
وی با بیان اینکه همه معماری، مصالح آن نیست افزود: اندیشه پیشینیان ماست که توانسته از مصالح ساختمانی، هُنر بسازد و اکنون نیز می توان با مصالح جدید ساختمانی، بناهایی را متناسب با فرهنگ جامعه اسلامی و اصالت معماری سنتی ایران ساخت .
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به ساخت آسمان خراش ها و ساختمان های بلند مرتبه در تهران تصریح کرد: چنانچه تصویری از این بناها در خارج از کشور به نمایش درآید، مشخص نمی شود که این بناها متعلق به ایران است.
وی افزود: بسیاری از بناهای ساخته شده در شهرهای کشور، بی هویت است و هیچ نشانی از معماری اسلامی و سنتی در خود ندارد.
حداد عادل از مدیران شهری خواست نسبت به استفاده از معماری ایرانی اسلامی در ساخت بناهای شهری بیش از پیش توجه کنند.
وی تلاش های شهرداری اصفهان برای احیا و حفظ خانه های میراثی و بناهای تاریخی این شهر را ستود و گفت: بخشی از سرمایه های فرهنگی اصفهان خانه های میراثی این شهرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه خانه های میراثی زیادی در شهرهای کشور وجود دارد، اظهارکرد: اما حفظ و احیای این خانه ها و مکان های تاریخی در بسیاری از شهرها مورد بی توجهی قرار گرفته است و اهتمام احیا و حفظ این خانه های تاریخی از سوی مسئولان شهرها کافی نبوده است.
حداد عادل اضافه کرد: براساس اعلام مسئولان شهرداری اصفهان، در این کلانشهر حدود یک هزار خانه میراثی وجود دارد که یکی از آنها خانه استاد همایی است و از اینکه شهردار با کفایت و با فرهنگ اصفهان ضمن مشغله ها و فعالیت های کلان، این خانه را فراموش نکردند، تشکر می کنم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: خوشحالم که در اعیاد شعبان شاهد بازسازی و فعال شدن این مکان تاریخی به عنوان خانه شعر و فرهنگ اصفهان هستیم.
خانه شعر و فرهنگ اصفهان شنبه شب با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گشایش یافت.
این خانه میراثی که منزل استاد همایی شاعر و ادیب مشهور کشور می باشد در خیابان نشاط اصفهان واقع است و پس از مرمت توسط شهرداری اصفهان، بعنوان خانه شهر و فرهنگ اصفهان نامگذاری شده است.
جلال‌الدین همایی ۱۳ دی ۱۲۷۸ در محله قدیمی پاقلعه اصفهان متولد شد و در ۲۹ تیر ۱۳۵۹ در تهران درگذشت.
وی نویسنده، ادیب، شاعر، ریاضیدان و تاریخ ‌نگار معاصر، حافظ قرآن و در شعر تخلصش «سنا» بود.
2093 / 6022 خبرنگار : اصغر دواتگر - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.