مرضیه فرشاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به اینکه در فصول بهار و تابستان شاهد تعداد بیشتری از این کودکان در خیابانها هستیم، اظهار داشت: بیشتر این کودکان از اتباع خارجی و تعدادی هم از استانهای دیگر به اصفهان میآیند.
وی با بیان اینکه به این تعداد اندک کودکان کار در اصفهان هم باید بیشتر توجه کرد تا شاهد افزایش تعداد آنان و گسترش آسیبهای اجتماعی ناشی از کار در خیابانها نباشیم، افزود: متولی جمعآوری و ساماندهی کودکان خیابانی و انتقال آنان به مرکز ساماندهی کودکان خیابانی برعهده شهرداری است.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورای عالی اداری در ساماندهی کودکان خیابانی و آییننامه مصوب هیئت وزیران، بهزیستی عهدهدار توانمندسازی این کودکان و خانواده آنان است که برای این منظور مراکزی را با عنوان ساماندهی کودکان خیابانی در نظر گرفتهایم.
وی با اشاره به اینکه مرکز کودکان خیابانی بهزیستی کودکان زیر 18 سال را پذیرش و در اقامتی 20 روزه خدمات مددکاری، روانشناسی و حمایتهای اجتماعی به آنان ارائه میکند، گفت: پارسال حدود 349 کودک خیابانی به این مرکز مراجعه کردند که پس از ارزیابی مددکاری، چنانچه سرپرست آنان واجد شرایط نگهداری نباشند، براساس دستور قضایی حکم عدم صلاحیت گرفته و به مراکز خانههای کودک و نوجوان بهزیستی منتقل میشوند.
فرشاد تصریح کرد: اگر این کودکان به خانوادهها تحویل شده باشند وضع آنان پیگیری میشود و درصورت تحویل به مراکز بهزیستی تا 18 سالگی نگهداری میشوند و سپس شرایط استقلال آنان انجام میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر برنامههای بهزیستی با هدف کاهش حضور این کودکان در خیابان و متحمل شدن آسیبهای اجتماعی است، گفت: بهزیستی برای این کودکان مستمری درنظر نمیگیرد چون درصورت تحویل نشدن به خانوادههایشان همه امکانات تحصیلی و رفاهی در خانههای کودک و نوجوان برای آنان فراهم میشود.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان همچنین افزود: والدین کودکان کار از نظر قانونی موظف هستند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند در غیر این صورت این عمل آنان جرم محسوب میشود اما با این حال بهزیستی پس از بررسی موضوع در این زمینه هم از این کودکان حمایت میکند.
وی اظهار داشت: صفر شدن تعداد کودکان خیابانی غیرممکن است اما ما در بهزیستی سعی میکنیم تعداد آنان را تا حدممکن کاهش دهیم و از میزان آسیبهای اجتماعی وارده به آنان کم کنیم.
فرشاد گفت: مردم در صورت مشاهده هر نوع کودک آزاری با سامانه تلفنی 123 اورژانس اجتماعی بهزیستی تماس بگیرند و با ارائه نشانی دقیق، زمینه حضور همکاران ما و پیگیری موضوع را فراهم کنند.
انتهای پیام/