به گزارش ایرنا، دکتر محمد کشتکار عصر سه شنبه در نشست خبری پیش از افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی، ژنتیک و اصلاح نژاد دام، افزود: بهمن ماه سال گذشته بیش از 60 کشور دنیا و حتی 28 کشور اروپایی درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بودند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که این بیماری مرز ندارد و به دلیل مهاجرت پرندگان در فصول مختلف از هر نقطه ای از دنیا به نقطه ای دیگر منتقل می شود، کشور و استان اصفهان نیز در این بیماری درگیر شدند.
کشتکار ادامه داد: 400 کانون در کشور و 150 کانون در استان اصفهان مبتلا به این بیماری شدند که عمده کانون هابا 56 درصد سهم، روستایی بودند.
بر اثر ورود بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به استان اصفهان حدود یک درصد از طیور بومی و 3 درصد از طیور واحدهای تولید صنعتی استان معدوم شدند.
شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان پیش از گفته بود: افزود: همزمان با ورود ویروس آنفلوآنزا به استان اصفهان حدود سه میلیون و 500 هزار قطعه از طیور بومی و صنعتی و 570تن تخم مرغ در این استان معدوم شده است.
موحدی گفت: اقدامات دامپزشکی برای معدوم سازی باعث شد تا از ابتلای بیش از 99 درصد از طیور بومی و بیش از 97درصد از طیور واحدهای صنعتی در استان جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه 99 درصد از طیور بومی و 97 درصد از طیور صنعتی استان به این بیماری مبتلا نشدند، افزود: این امر موفقیت و کار بسیار مهمی در حوزه دامپزشکی محسوب می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه این نشست گفت: به رغم مشکلات بحران آب و خشکسالی و بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در زمینه تولید محصولات پروتئینی توسعه کمی خوبی وجود داشته و استان اصفهان در زمینه مرغ و تخم مرغ نیز در جایگاه صادرکننده قرار گرفته است.
امیرحسین افیونی افزود: این در حالیست که استان اصفهان تا حدود چهار سال گذشته جزو واردکنندگان مرغ برزیلی، تخم مرغ و شیرخشک بود.
وی اضافه کرد: این استان به برخی از کشورهایی که استاندارهای ویژه و سختی برای واردات کالا دارند ازجمله روسیه شیرخشک صادر می کند.
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی در این نشست خواستار افزایش مصرف شیر و محصولات پروتئینی توسط مردم شد و گفت: تفاوت چشمگیر میانگین مصرف شیر در ایران با میانگین جهانی بسیار نگران کننده است.
محمدرضا ملاصالحی افزود: مردم نباید به شایعاتی که در دنیای مجازی در مورد شیر تولیدی در کشورمی شود توجه کنند زیرا هیچکدام پایه و اساس علمی و حقیقی ندارد.
وی تاکید کرد: در تولید مرغ هورمون استفاده نشده و در شیر نیز هیچگونه موارد افزودنی غیر مجاز مانند وایتکس وجود ندارد.
در پایان این نشست، هیات آلمانی متشکل از اساتید دانشگاه، متخصصان حرفه دام، طیور و ژنتیک از حضور این نمایشگاه ابراز خرسندی کردند و دلیل حضورشان در این نمایشگاه را جایگاه اقتصادی اصفهان در کشور و تولیدات پروتئینی این استان بیان کردند.
این گروه به همراه اساتید و متخصصانی از کشوراتریش، همزمان با این نمایشگاه دو روز پیاپی به برگزاری کنفرانس های علمی با موضوع این نمایشگاه برای 120 نفر شرکت کننده از سراسر کشور می پردازند.
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی، ژنتیک و اصلاح نژاد دام از 29 فروردین تا یکم اردیبهشت ماه در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار می شود.
این نمایشگاه از ساعت 16 الی 22 تاریخ مذکور پذیرای بازدیدکنندگان بوده و برای بازدید متخصصین نیز ساعت 10 تا 13 روز 31 فروردین ماه پیش بینی شده است.
گ/ 7153 / 6022 خبرنگار: هُدا استکی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.